beata.A 15.11.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 15.11.2010 Wreszcie po długim oczekiwaniu zostało zasypane "zero":),ale nie obyło się bez wpadek.;)Pan koparkowy starał się jak mógł i nieźle mu poszło ale przez nieuwagę zahaczył łyżką o murek i spadła jedna emka:bash:.Było dośc ciemno i zabardzo nic nie widziałam ,ale jutro pojade to sprawdzić czy nie ma jakiś pęknięć.Jeszcze nie zapłaciłam za pracę koparki no i dobrze. Dachówka i klinkier zamówiony mają to przywieźć w poniedziałek- wtorek.Jeszcze zamówie kominy ,ale musze najpierw skonsultować to z kierbudem.Co do drzewa to mielismy ciągnąć z Polanicy,ale nic z tego jak to się mówi UMIESZ LICZYĆ LICZ NA SIEBIE i to się sprawdza w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 18.11.2010 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 18.11.2010 Dzisiaj zamówiłam kominy systemowe sztuki dwie tzn.Komin do kominka z dwoma wentylacjami ,komin do kotłowni z czterema wentylacjami 6.5 m wysokie i i dwie wentylacje do kuchni:DI jestem zadowolona nawet bardzo ponieważ miałam dwie wyceny z innych składów,ale tego samego producenta i w jednym miałam wyliczone za całość 4,144zł a w drugim 4,237zł(bez górnej czapki) a jedna czapka kosztuje 150zł my musimy mieć dwie czyli w tym drugim składzie byłoby 4,537zł a ja właśnie w tym drugim składzie wywalczyłam wszystko za równe 4.000zł HI HI I musiałam domówić jeden kominek wentylacyjny bo będą trzy. W sprawie drzewa mamy dzwonić za dwa tygodnie:D Dzisiaj rozliczyłam się częściowo z kierbudem 600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 23.11.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 23.11.2010 Wczoraj o siódmej rano miałam telefon że przywiozą mi dachówkę i kilinkier:) ucieszyłam się nawet bardzo ,ale mina mi zrzedła gdy okazało sie że nie da się wjechać na budowę poniewaz ciągle pada i pada. kominy też mieli przywieźć,ale odmówiłam.Musimy najpierw utwardzić wjazd,dzwoniłam więc do koparkowego aby sie tym zajął przecież kamienie są,ale niestety nie dało wczoraj rady a czy dzisiaj da rade nie wiem.Zobaczymy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 28.11.2010 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 26. 11 .2010 W piątek przywieźli dachówkę i klinkier.:lol2:Mam zrobiony wjazd, ogólnie jest do d...y bo kamienie to chyba najgorsze co może być;)jak my sobie z tym później poradzimy:( A i pare dachówek mam popękanych,ale myslę że to przez ,że pół palety klinkieru było położone na paletę z dachówką.Fotki chyba nie pokolei,ale to nic:) http://i54.tinypic.com/ivx3jp.jpg http://i55.tinypic.com/2vah1lk.jpg http://i56.tinypic.com/6z9aae.jpg http://i51.tinypic.com/14ik6ko.jpg http://i56.tinypic.com/2l4xvt.jpg http://i51.tinypic.com/9iz4as.jpg Kolor dachówki czarnobrązowa monza plus Roben:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 22.12.2010 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 22. 12. 2010 Zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich forumowiczów...... http://i53.tinypic.com/25hk9xc.jpg A ja czekam na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 27.12.2010 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 27.12.2010 Zakupiłam dzisiaj wyłaz dachowy FAKRO o taki...A koszt 288zł http://www.optilight.info/img/produkty/Wylaz-WG_szkielet_200x180_www.jpg I jeszcze coś ..........wodę mieliśmy podłączoną 26 czerwca,więc ja pojechałam dzisiaj zapłacić za zużytą wodę bo koniec roku i itd.,a tu okazało się że oni w wodociągach nic nie wiedzą że my mamy wogole wode podłączoną to tak wychodzi że mamy ją na ''dziko'' i dzisiaj musiałm podpisać umowę a zapłacicić mogę dopiero na wiosne.Ale checa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Marzena 09.01.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 WITAM my tez zdecydowalismy sie na budowe przemyslanego M42c.jestesmy na etapie zmiany w decyzji zabudowy kata nachylenia dachu poniewaz mamy zgode na 35-45 stopni a w projekcie jest 20.od dzis bede bacznie przygladal sie postepom Waszego pieknego domku. u Was juz cos zaczyna rosnąc, u nas na razie kwitologia:-))) pozdrawiam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 09.01.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 WITAM Robert i Marzena dziękuje za odwiedziny mojego dziennika:) Zapraszam częściej ale od wiosny bo narazie stoimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 15.01.2011 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 15.01.2010 Wczoraj zakupiłam stal a właściwie zaklepałam:),wyszło tego dosć dużo bo ponad tona,ale jeszcze po starej cenie" niby":cool:Wpłaciłam zaliczkę 2 tyś.reszta czyli 1.380zł po dostawie i czekamy na lepszą pogodę.Precz zimo wstrętna:mad: Drzewo też czeka już pocięte w tartaku ,ale nie ma jak zaimpregnować bo ten impregnat jest zamarznięty.Drzewo bardzo zdrożało jak pytalismy parę miesięcy temu ok.październik/listopad to było po 650-700 a teraz już 800-850(w moich okolicach).Ale że nasze drzewo było już zamówione w październiku to mamy jeszcze po 700zł. KOszty za drzewo czyli belki strop ,więźba i deski to 14,500zł.Liczyłam co prawda na mniej, ale cóż daszek do najmniejszych nie należy:) Och jak ja czekam na wiosnę!!!!!!!!!!!!!!:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 05.02.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 05.02.2011 Wczoraj dowieźli dwie wywrotki piachu jeszcze po 150zł x2=300zł :D:D A w przyszłym tygodniu jak pogoda pozwoli wchodzi hydraulik trzeba przecież wkońcu zalać te" zero". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 11.02.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam serdecznie. Od jakiegos czasu sledze Wasz dziennik, gratuluje wyboru to jest super domek. Ja tez wybralem Przmyslanego ale w wersji podstawowej. Budowe bede kontynuowal ( bo stan "0" juz zrobilem w zeszlym roku ) jak tylko moj majster czas dla mnie znajdzie, mysle ze bedzie to okolo maja Buduje sie w Pabianicach Chcialbym zapytac o kominy, czy juz zapadly jakies decyzje jakie beda panstwo murowali??? Moj majster namawia mnie na systemowe Schiedla bo sa podobno wieczne, ale ta cena Sam nie wiem??? Pozdrawiam i zycze nam Przemyslanym szybkiej wiosenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 14.02.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Witam cię Jacekg80 Jeśli chodzi o kominy to mam już zakupione i są to kominy sytemowe polskiej firmy KOM-WENT.My również mieliśmy wycenę schiedla i cena rzeczywiście kosmos:mad:,do tego jeszcze wentylacyjne i wyszło coś ponad 6-7 tyś.,a ja za te polskie dałam 3.900zł więc widać różnicę, a też ceramika:yes: Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 04.03.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 No cholera gdzie ta wiosna!!!!!!!!!!!! Cały czas czekamy na zmianę pogody bo nawet hydraulik nie może wejść Mam ochotę przekopać ogródek posiać, wsadzić nowe drzewka,ale jak Jedyna radość to to że moje ciulipanki już wzeszły:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yani 08.03.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam wszystkich. Właśnie z żoną podjęliśmy decyzję o budowie domu M42c w odbiciu lustrzanym. Nie wiemy jak to wszystko się ułoży, ile będzie przy tym kłopotów, ale czas leci i w bloku w 37m.kw. już dłużej nie wytrzymamy Chcielibyśmy w tym roku załatwić wszystkie papiery i zrobić stan zero, a w przyszłym stan surowy zamknięty. Tak więc będziemy czytać m.in. Wasze posty, czerpać porady i jakoś przejść przez to wszystko PS. A jeśli można wiedzieć, gdzie budujecie swój dom ? (odp. na priv.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoBee 09.03.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam budujących M42cTez będę budował ten dom. Jestem na etapie poszukiwań ekipy budujacej. Cze macie juZ rozeznanie ile wyniesie was robocizna stan surowy zamknięty? Tak dla porównania (na priv)DZieki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yani 11.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ja jeszcze dokładnie nie wiem, ale będę kalkulować to w ciągu kilku tygodni to dam znać co wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 13.03.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Bardzo proszę o wpisy do linku z komentarzami!!!!!!!!!! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153941-PrzemyĹ›lane-komentarze-Beaty-i-Krzysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 13.03.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam wszystkich. Właśnie z żoną podjęliśmy decyzję o budowie domu M42c w odbiciu lustrzanym. Nie wiemy jak to wszystko się ułoży, ile będzie przy tym kłopotów, ale czas leci i w bloku w 37m.kw. już dłużej nie wytrzymamy Chcielibyśmy w tym roku załatwić wszystkie papiery i zrobić stan zero, a w przyszłym stan surowy zamknięty. Tak więc będziemy czytać m.in. Wasze posty, czerpać porady i jakoś przejść przez to wszystko PS. A jeśli można wiedzieć, gdzie budujecie swój dom ? (odp. na priv.) Dziękuję za odwiedziny oczywiście zapraszm jak najczęściej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 13.03.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 (edytowane) 12.03.2011 Wczoraj wreszcie zjawił się pan hydraulik:lol2: i zaczął rozkładać rury kanalizacyjne.Odwiedził nas również szef ekipy bud.tzw.bob budowniczy i jak pogoda pozwoli to pod koniec tygodnia będziemy zalewać zero:wave: http://i51.tinypic.com/qswl12.jpg http://i53.tinypic.com/2zsz0ax.jpg Edytowane 14 Marca 2011 przez beata.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 14.03.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 14.03.2011 Hydraulika skończona koszt 1400 zł czy to dużo czy mało ,sama nie wiem ale ponoć materiały bardzo zdrożały i nie tylko materiały:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts