Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bezprzeponowy płytowy GWC PROVENT-GEO: opinie

Recommended Posts

Chcialbym prosic osoby posiadajace ten typ GWC o opinie i doswiadczenia z esploatacji.

Interesuja mnie przede wszystkim nastepujace kwestie:

- zapobieganie nadmiernej suchości powietrza zimą,

- zapewnienie pożądanego chłodu w porze letnich upałów.

Czy to sie sprawdza ?

• 1 month później...
  • 10 months później...
  • 6 months później...

Witam,

Też chętnie poznam opinie użytkowników tego GWC, jeśli ktoś już go użytkuje bymbył wdzięczny za podzielenie się opinią.

Zastanawiam się między płytowym od proventu a rurowym. Glikolowy jakoś mnie nie przekonuje ze wzlgędu na wymuszony obieg (dodatkowa pompka, wymiennik ciepła etc.) no i cena dość wysoka.

Mój sąsiad ma ten typ GWC skarży się na słaba wydajność tego swojego GWC zapłacił za to koło 30 tysiaków. Ja zrobiłem zwykły rurowy z rur fi 250 nad rurami umieściłem rozsączkowanie w wody deszczówki tak zeby piasek był wilgotny. Moja wydajność z rurowego bije na łeb jego cudo. Kolega ma podobny do mojego z rur 200 i tez ma dobre wyniki. Nie mam rekuperatora tylko mam bezpośrednio po filtracji wejscie na dom. A na okresy przejsciowe mam czerpnię na śianie i przełacznik strug z automatycznym sterowaniem. Jestem zadowolony i gdybym miał zrobić to jeszcze raz zrobiłbym tak samo. Koszt jaki mnie towszystko wyniosło to około 5 tysiaków. Najprostrza forma GWC jest najbardziej skuteczna.

• 1 month później...
  • 1 year później...
Ano ja mam,nie narzekam.Niebawem beda robione badania Sanepidu powietrza nawiewanego do gwc,za gwc,z gwc do domu.Wszystko u mnie w domu.Podziele sie wynikami,mam nadzieje,ze grzybkow mi nie nawialo do pluc i innego syfu ;-)

Witam

Lookita, czy możesz podzielić się doświadczeniami z GWC płytowym jaki użytkujesz? Bardzo mi na tym zależy. gdyż w ciągu miesiąca muszę podjąć decyzję, czy w to wejść czy nie.

Będę wdzięczny. Pozdrawiam