kaktusikm 08.06.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Fajnie się prezentuje Wasz domek...u nas wygląda to obecnie mniej więcej tak...no i zrezygnowaliśmy ze stropu JS będzie teriva.....pozdrawiam Monika Edytowane 8 Czerwca 2011 przez kaktusikm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 18.06.2011 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Kaktusikm oj domek rośnie że hej:D,ale ja też nie narzekam i z ciekawością Cię podglądam:cool:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 18.06.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 hanka80 na dzień dzisiejszy nie mam rzutów;) projekty są u murarza i dekarza,ale buduj, buduj bo to fajny domek.My budujemy w okolicach Kępna południe Wielkopolski.A Ty gdzie będziesz budować? POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka80 19.06.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 My jesteśmy ze Swarzędza i tam będziemy stawiać nasz domek.Okolice Kępna, hm... a dokładnie skąd, bo mój mąż pochodzi z Kępna i tam mieszkają jego rodzice:)Studiowaliśmy w Poznaniu i tak już tu zostaliśmy;)Interesuje mnie jeszcze jedna rzecz, czy ściana miedzy łazienką a pomieszczeniem gospodarczym jest działowa, czy nośna, bo ta łazienka nie jest za duża, a chcemy i wannę i prysznic w tej łazience zmieścić.Kombinuję jak tu ją powiększyć, a szkoda mi trochę pokój zmniejszać. Pozdrowionka i miłej niedzieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 27.06.2011 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 hanka80 ścianka między garażem a kotłownią jest działowa,łazienka nie jest za duża i my niestety powiększyliśmy ją kosztem pokoju.Mam nadzieję że nie będziemy żałować. A jesteśmy z Mroczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoBee 02.07.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 Cześć,Jestem na tym samym etapie budowy co wy - tzn czekają mnie jeszcze podciągi i tarasyPodobnie prawda? http://i56.tinypic.com/sl4aw7.jpg Moje pytanie:ile stempli użyliście ?nie wtopiliście w podciągi drutów do przytwierdzenia dachu ?jaki robicie dach (kąt pokrycie)?nie boicie się pękającego sufitu na drewnianym stropie ? bo ja trochę tak (no ale decyzja już podjęta -i też będe miał drewniany)a tu jak by się komuś przydało mój układhttp://i55.tinypic.com/az2ix.jpgPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 03.07.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 CoBee bardzo ciekawe rozwiązania widzę no i ścianki w środku też już macie Odpowiedam na pytania; *stempli zużyliśmy ok.100 szt. *druty do przytwierdzenia dachu są ale nie w podciągach tylko na wieńcu *kąt dachu 27.5st,kryjemy dachówka ceramiczną robena dach dędzie tez deskowany stąd te wzmocnienia *strop drewniany mam teraz gdzie obecnie mieszkam i nic nie pęka a dom stoi 15 lat i mam nadzieję że w przemyślanym też nie będzie się nic działo:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoBee 23.07.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam ponownie Czy orientowaliscie się może jakich katownukow uzyjecie na belkach drewnianych stropu? Wg projektu są bmf gdzie jednego typu potrzeba ok. 200 szt - cena za jeden !ok. 15 zł. Do tego kotwy. I drugi typ bmf 90! Macie może jakaś inna alternatywę?Ile będzie kosztował was dach - mianowicie wiezba- robocizna. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.12.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 przepraszam za wpis w dzienniku - pozno bylo - nie zwrocilem uwagi na link w stopce - a widzialem inne wypowiedz i to chyba dlatego mozesz poprosic admina FM to przeniesie nasze wpisy do komentarzy PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktusikm 28.12.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Musze przyznać że już zaczęłam się troszkę martwić...długo się nie odzywałaś...ale teraz widzę, że masz śliczny domek i już jestem spokojna. Naprawdę pięknie wam to wyszło!W sumie jesteśmy na tym samym etapie - u nas tez SSZ zakończony.Dopiero teraz widać, że jest on naprawdę duży! Super lubię takie przestrzenne pomieszczenia- chociaż z drugiej strony troszkę się martwię o koszt ich wykończenia...Korzystając z okazji chciałabym życzyć Tobie oraz Twojej rodzince wszystkiego co najlepsze w tym nadchodzącym Nowym Roku 2012!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 04.01.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Cześć Moniczko!:welcome:Bardzo dziekuję za życzenia i za to że nie zapomniałaś o Mnie, ja również życzę Wam wszystkim wszystkiego dobrego w tym Nowy Roku,abyście zamieszkali w swoim "przemyślanym" szybciej niż moglibyście się spodziewać No tak jak widać mamy SSZ uff,czasem było ciężko ten dach i podciągi....nie zapomnę tego do końca życia,ale myślę że najgorsze mamy za sobą,przynajmniej tak mi się wydaje:rolleyes:każdy mówi że wykończeniówka jest najgorsza,ale chyba nie będzie tak źle w porównaniu z kosztem dachu( w naszym przypadku).Dom jest naprawdę piękny i dośc przestronny w środku,w mojej miejscowości każdy kto koło nas przejeżdża to mówi;ale piękny dom.jaki duży albo jaka tu rezydencja się buduje;)jak dla nas to dom jest piękny,ale nie przesadnie duży:).Teraz czekamy na elektryka,a w czerwcu chyba dopiero tynki wewn.pomału chomikujemy też materiały do ocieplenia domku.Sama jestem ciekawa ile uda nam się w tym roku zrobić,bo poprzedni był super:)i mam nadzieję że w 2013 zamieszkamy w przemyślanym. Pozdrawiam i zaraz śmigam do Twojego dziennika:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babmal 11.03.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 witam tez mam zamiar budowac przemślanego m42c w woj slaskim i mam prosbe czy moglbym prosic o rzeczywisty koszt budowy na emila [email protected] dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 13.03.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witaj babmal Gratuluję wyboru, ale ja raczej w tej sprawie nie pomogę ponieważ rzeczywisty koszt będziemy mieli jak skończymy budowę,w tej chwili owego nie posiadam:( budujemy systemem gosp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekg80 18.04.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam. Widze ze prace bardzo ladnie postepuja, gratuluje Troche Wam zazdroszcze, u mnie dopiero SSO. Rozgladam sie za oknami itd. Chcialbym zapytac ile metrow kwadratowych tynkow wewnetrznych ma Wasz Przemyslany? Dziekuje bardzo i zycze powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 19.04.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witaj Jacekg80:bye: Dziękuję za miłe słowa.. Prawda jest taka że jesteśmy juz po tynkach,nacieszyć sie nimi nie mogę.Zanim przyszli tynkarze wzięłam miarę i przemierzyłam te ściany i wyszło mi 415m,potem przyjechał szef ekipy i mierzył ale niezbyt dokładnie,on chciał tylko wiedzieć ile mniej więcej materiału ma zamówić no i jemu wyszło ok.390m.Dla mnie lepiej bo mniej pomyslałam:rolleyes:,ale na koniec znowu mierzył no i wyszło 415m.Tynki mamy cementowo-wapienne CEKOL robione maszynowo i wyszło świetnie jestem zadowolona. Pozdrawiam i życze powodzenia w budowie bo domek jest boski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktusikm 24.04.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Naprawdę pięknie to już u was wygląda Ja jestem na etapie elektryki...a w pierwszych dniach maja zaczynamy hydraulikę i mam też pytanie - czy robicie ogrzewanie podłogowe? Ja wciąż się nie mogę zdecydować a czas goni.. pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 06.05.2012 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Naprawdę pięknie to już u was wygląda Ja jestem na etapie elektryki...a w pierwszych dniach maja zaczynamy hydraulikę i mam też pytanie - czy robicie ogrzewanie podłogowe? Ja wciąż się nie mogę zdecydować a czas goni.. pozdrawiam Monika Cześć Monia Oj dawno Cię tu nie było,pomyslałam że szalejesz i pomału się wprowadzasz do"przemyslańca":) My hydraulikę będziemy robić dopiero na przyszły rok,ale podlogówka będzie napewno prawie wszędzie oprócz tych trzech pokoi i grzejniki też będą bo zmarzluch jestem;) Odzywaj się częściej bo smutno tu bez Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaktusikm 14.05.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Mało mam ostatni czasu stąd te rzadkie odwiedziny budowa jest bardzo czasochłonna ...wciąż jeździmy i coś kupujemy oglądamy, wybieramy...elektryk wciąż o coś pyta chce od raz znać odpowiedź...kurcze a ja muszę czasami troszkę pomyśleć...ech dużo tych decyzji ... Pewnie sama wiesz o tym aż za dobrze Co do podłogówki to tez się w końcu dałam przekonać taka mała odrobina luksusu Mąż namawia mnie tez na system odzyskiwania ciepła tzw. rekuperacje...sama nie wiem? Niestety to kosztuje . Obiecuje zaglądać częściej i masz racje przytulnie już się u was zrobiło:) pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazet82 20.05.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 hanka80 ścianka między garażem a kotłownią jest działowa,łazienka nie jest za duża i my niestety powiększyliśmy ją kosztem pokoju.Mam nadzieję że nie będziemy żałować. A jesteśmy z Mroczenia Pozdrawiam Cześć, też planujemy powiększyć łazienkę kosztem pokoju i mam pytanie o ile ją powiększyliście?? Oryginalny wymiar = 193 cm szerokości ale wygląda to na długą klitkę. Tynki też planujemy cementowo-wapienne, ponoć są lepsze, ale u nas to jeszcze "daleka" przyszłość. Apropo elektryków: ile wzięli za punkt świetlny?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 11.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 cos malo regularne te wpisy w DB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts