Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przemyślane komentarze Beaty i Krzysia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Meggi56 jeśli chodzi o spiżarkę to też miałam wątpliwości co do miejsca,ale ''mój ''architekt powiedział że kominek nie będzie miał wpływu na spiżarkę w tym właśnie miejscu,zrobimy dobrą izolację i będzie OK.Po za tym moja kuzynka tak właśnie ma i jest zadowolona :lol:

Pozdrawiam Cię serdecznie :wink:

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

witam !!!

My również wybraliśmy wstępnie ten projekt i będziemy śledzić wasze postępy a jak zaczniemy własną budowę będę dzielił się spostrzeżeniami

ps wybraliście piękne drzwi

pozdrawiam Krzysztof z Bydgoszczy :D

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik113766.htm

Witam!

Po pierwsze, bardzo proszę o wpisywanie się do komentarzy.

A po drugie to bardzo mnie cieszy że grono ''przemyślanych'' jest już tak duże,chętnie przeczytam i Wasz dziennik.

Serdecznie Pozdrawiam.. :lol:

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

witam!!!!!!!

Czyli są to koszty robocizny podwykonawców muratora!

jeżeli mogę coś powiedzieć to uważam ze są to ceny bardzo przystępne.

Sam ostatnio podpytywałem się murarza który kończy budowę u znajomego ile by wziol za lawy i fundament to powiedział mi kolo 5 tys.

Ale jak na razie interesuje mnie ilości materiału czyli ile bloczków kupić i reszty materiału.

pozdrawiam Krzysztof

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik113766.htm

• 3 weeks później...

Witam bratnie dusze :lol:

Ja również jestem wielbicielką domów bez poddasza.Wprawdzie jeszcze strasznie mi daleko do powiedzenia,że zaczynam budowę ale plany i marzenia już są.Bardzo się cieszę,że trafiłam na Was na tym etapie budowy bo będę mogła budować "razem z Wami".Bardzo fajny projekt. Chyba muszę go przestudiować.Do tej pory zatrzymałam się na Z19 z Z500 i nic nie mogło mi go wybić z głowy.Ale kto wie.....Będę śledzić uważnie postępy i wydatki.

Powodzenia. :D

Jutro macie wielki dzień :lol: W końcu widok ceramiki i bloczków na działce to wielkie wydarzenie. Mam nadzieją,że ta podniosła chwila zostanie uwieczniona w dzienniku :wink: :wink: Trzymam kciuki za powodzenie operacji "bloczek".Jeszcze się tylko pożalę, że ten Wasz "przemyślany" zaczyna mnie skutecznie namawiać do zdrady mojej "ZETKi".Ciekawe co z tego wyjdzie :wink:

Witam,

Mam pytanie odnośnie dachu, a właściwie kąta nachylenia. Dlaczego zdecydowaliście się na 27 st. W oryginale jest 20 st. ale dachówka wymaga standardowo minimum 22 st. bez dodatkowych zabezpieczeń. Ja mam przeprojektowany dach na 22 st. ale zastanawiam się czy nie dodać dla pewności kilka stopni. Stąd tez moje pytanie.

Pozdrawiam

Afrodyta,ale mnie zaskoczyłaś z tą ''sąsiadką''czy mieszkasz w Piaskach tak jakby koło Kępna :o Kiedyś natknęłam się na twój dziennik,podziwiam Was za wytrwałość,budujecie sami to nieżle można zaoszczędzić,sama widzisz jakie u mnie padaja koszty,a w rodzinie nie mam murarza :cry: Ja za ciebie też trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia.

Bobek Przemyślany dzięki i Wam powodzenia i wytrwałości życzę.Pozdrawiam :lol:

dyziooo nasz dach miał mieć 35* dlatego że tak nam polecił nasz architekt (a bo to lepiej,gdyby zima była ak śnieżna jak w tym roku,co by nam nie zalegał na dachu) mamy super architekta i zgodziliśmy się,ale wczoraj nam pokazał jak przeniósł to na papier i kicha bo to już nie było to.Zaproponował nam kąt 25*-27*i tak zostanie. Jednak te 20*to chyba trochę za płaski ten dach,po za tym na stryszku zrobi się trochę jakby lużniej.I właśnie dlatego ma być 25* góra do 27*.chyba pomogłam :roll: trochę :roll: Pozdrawiam :lol:

• 2 weeks później...