Meggi56 15.02.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Obejrzałam szczegółowo zamieszczony rzut przemyślanego i nie wiem, czy to dobry pomysł ze spiżarką "na tyłach" kominka. To moja uwaga, nie musisz się nią w żadnym przypadku sugerować w swoich decyzjach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 16.02.2010 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Meggi56 jeśli chodzi o spiżarkę to też miałam wątpliwości co do miejsca,ale ''mój ''architekt powiedział że kominek nie będzie miał wpływu na spiżarkę w tym właśnie miejscu,zrobimy dobrą izolację i będzie OK.Po za tym moja kuzynka tak właśnie ma i jest zadowolona Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 16.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Rozumiem, że też miałaś wątpliwości co do takiego ustawienia spiżarki, cieszę się, że Twoje obiekcje zostały rozwiane. Jak widzisz śledzę dziennik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 20.02.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] witam !!! My również wybraliśmy wstępnie ten projekt i będziemy śledzić wasze postępy a jak zaczniemy własną budowę będę dzielił się spostrzeżeniami ps wybraliście piękne drzwi pozdrawiam Krzysztof z Bydgoszczy http://forum.muratordom.pl/uzytkownik113766.htm Witam! Po pierwsze, bardzo proszę o wpisywanie się do komentarzy. A po drugie to bardzo mnie cieszy że grono ''przemyślanych'' jest już tak duże,chętnie przeczytam i Wasz dziennik. Serdecznie Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 28.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] witam!!!!!!! Czyli są to koszty robocizny podwykonawców muratora! jeżeli mogę coś powiedzieć to uważam ze są to ceny bardzo przystępne. Sam ostatnio podpytywałem się murarza który kończy budowę u znajomego ile by wziol za lawy i fundament to powiedział mi kolo 5 tys. Ale jak na razie interesuje mnie ilości materiału czyli ile bloczków kupić i reszty materiału. pozdrawiam Krzysztof http://forum.muratordom.pl/uzytkownik113766.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika3077 19.03.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam bratnie dusze Ja również jestem wielbicielką domów bez poddasza.Wprawdzie jeszcze strasznie mi daleko do powiedzenia,że zaczynam budowę ale plany i marzenia już są.Bardzo się cieszę,że trafiłam na Was na tym etapie budowy bo będę mogła budować "razem z Wami".Bardzo fajny projekt. Chyba muszę go przestudiować.Do tej pory zatrzymałam się na Z19 z Z500 i nic nie mogło mi go wybić z głowy.Ale kto wie.....Będę śledzić uważnie postępy i wydatki. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 19.03.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witaj nika3077 Dziękuję za odwiedziny,fajnie że grono się powiększa,być może i Wy do ''nas'' dołączycie.Ja już nie mogę się doczekać tego startu,ale jeszcze długa droga przed nami. A może nie będzie tak żle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nika3077 24.03.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jutro macie wielki dzień W końcu widok ceramiki i bloczków na działce to wielkie wydarzenie. Mam nadzieją,że ta podniosła chwila zostanie uwieczniona w dzienniku Trzymam kciuki za powodzenie operacji "bloczek".Jeszcze się tylko pożalę, że ten Wasz "przemyślany" zaczyna mnie skutecznie namawiać do zdrady mojej "ZETKi".Ciekawe co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 27.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, witam sąsiadkę Też mam parterówkę, ale w całości podpiwniczoną. Niestety schody będą Nie powiem czy 11 tys. to dużo, czy mało za murarza, bo my budujemy sami, ale będę kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bob Przemyślany 27.03.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam my również z ciekawością będziemy śledzić budowę kolejnego przemyslanego wybraliśmy właśnie ten projekt , a jestesmy na etapie załatwiania papierków trzymamy kciuki i pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 28.03.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam, Mam pytanie odnośnie dachu, a właściwie kąta nachylenia. Dlaczego zdecydowaliście się na 27 st. W oryginale jest 20 st. ale dachówka wymaga standardowo minimum 22 st. bez dodatkowych zabezpieczeń. Ja mam przeprojektowany dach na 22 st. ale zastanawiam się czy nie dodać dla pewności kilka stopni. Stąd tez moje pytanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 28.03.2010 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Afrodyta,ale mnie zaskoczyłaś z tą ''sąsiadką''czy mieszkasz w Piaskach tak jakby koło Kępna Kiedyś natknęłam się na twój dziennik,podziwiam Was za wytrwałość,budujecie sami to nieżle można zaoszczędzić,sama widzisz jakie u mnie padaja koszty,a w rodzinie nie mam murarza Ja za ciebie też trzymam mocno kciuki i życzę powodzenia. Bobek Przemyślany dzięki i Wam powodzenia i wytrwałości życzę.Pozdrawiam dyziooo nasz dach miał mieć 35* dlatego że tak nam polecił nasz architekt (a bo to lepiej,gdyby zima była ak śnieżna jak w tym roku,co by nam nie zalegał na dachu) mamy super architekta i zgodziliśmy się,ale wczoraj nam pokazał jak przeniósł to na papier i kicha bo to już nie było to.Zaproponował nam kąt 25*-27*i tak zostanie. Jednak te 20*to chyba trochę za płaski ten dach,po za tym na stryszku zrobi się trochę jakby lużniej.I właśnie dlatego ma być 25* góra do 27*.chyba pomogłam trochę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 06.04.2010 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Nie wiem co dalej będzie z moim dziennikiem,nie mogę się nawet zalogowac mam juz chyba piąte hasło i ciągle problem,a poprzednie bardzo dobrze pamiętam PORAŻKAhttp://i42.tinypic.com/1zoj1ox.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 06.04.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Musiałam sprawdzić czy się dobrze zalogowałam i coś z tego wyszło http://i47.tinypic.com/wgp1ew.jpg , choć nadal nie wiem gdzie są emotikony które były dostępne w starym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 07.04.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Chiba znalzłam emotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 07.04.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Tak dokładnie, to o te właśnie chodzi Dlatego "sąsiadko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyziooo 07.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Zastanawiam się dlaczego tak dużo drzewa na więźbę u was wyszło. U mnie po przeliczeniu pod dachówkę i zwiększeniu kąta do 22 st. wyszło 7,676 m3. Jednak to dużo mniej niż 10,3. Te kilka stopni kąta dachu więcej daje taką różnice...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 08.04.2010 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Afrodyta to musimy się kiedyś spotkać to przecież ''prawie'' jak skok przez płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.A 08.04.2010 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 dyzioo niewiem dlaczego wyszło tyle drzewa ,wiem że belki mają być mocne i kąt 27*.Tą wycenę robił nam cieśla i to on tak wyliczył,ale niedawno byliśmy u innego (znajomego) który ma tartak i też powiedział że wyjdzie ok. 10 m3;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 08.04.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 witam, przybiegłam za Anetką i jeśli pozwolisz zostanę jeśli teraz wybierałabym projekt domku to też byłaby to raczej parterówka, Wasza jest piękna. będę trzymać kciuki za solidnych fachowców i postępy na budowie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts