LukaszKo 03.02.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam Rozpoczynam ogólno-dostępny dziennik budowy dla wszystkich inwestorów domów projektu AMALTEA MOŻNA WPISYWAĆ TUTAJ WSZYSTKO ORAZ WKLEJAĆ WSZYSTKIE ZDJĘCIA- A NAWET POWINNO SIĘ :) ZAPRASZAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaati 03.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 no to będę pierwsza my budujemy w Gorzowie Wlkp, ale dopiero co kupiliśmy projekt wprowadzamy kilka zmian: - powiekszamy salon kosztem podcienia ( likwidujemy podcien ) - powiekszamy małą łazienke na dole i kawałek kotłowni ( pomieszczenia gosp.) - likwidujemy spizarnie na rzecz wiekszej kuchni prosze o pomoc we wstawianiu zdjec, jak to sie tu robi bo ni jak nie moge tego rozpracowac dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKo 03.02.2010 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 U mnie też jest kilka zmian. Właśnie projekt jest przerabiany przez architekta. Stworzyłem taki plan z wytycznymi co do zmian. Zmiany:- poszerzony garaż o 1metr- wydłużony wykusz o około 1metr- likwidacja drzwi tarasowych od jadalni oraz w sypialni- zmiana wyglądu tarasu- podział na taras zadaszony oraz taras słoneczny (wygląd będzie inny niż na planie)- boczne drzwi w garażuhttp://img508.imageshack.us/img508/6540/1896small1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaati 04.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 a gdzie budujesz? zapomnialam tez dodac o tym, ze rowniez likwidujemy wyjscie z jadalni ( bo nie bedzie podcienia ) natomiast wyjscie z salonu będzie na glownej scianie , drzwi okienne przesówne, na taras który bedzie wlasnie za domem, bez zadaszenia. Równiez rezygnujemy z wyjscia na taras z pokoju na dole, bedzie tam okno. calkiem fajny pomysl z powiekszeniem wykuszu, tym bardziej jak likwiduję podcien to mozna troszke wysunąć wykusz ... hmm pomysle o tym projekt dopiero bedzie u mnie jutro wiec zabieram sie od jutra za zmiany a w jaki sposob powiekszyl pan garaz, w ktora strone, do tylu ? jeszcze pytanko jakie ogrzewanie Pan wybral i w ogole jaki wyszedl koszt budowy domu w stanie surowym zamknietym.. bede wdzieczna za odpowiedz, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKo 04.02.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Domek dopiero będzie budowany w okolicach Sobótki koło Wrocławia. Garaż został poszerzony o jakiś metr po szerokości w prawo, aby można było swobodnie wsiąść do auta w garażu i jeszcze postawić jakieś półeczki. Ogrzewanie to będzie piec na eko-groszek, a kosztów budowy na razie nie widać Teraz jedynie są koszty związane z formalnościami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaati 05.02.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 polecam również stronę http://www.extradom.pl/ kilka innych osób też buduje ten dom i są miłe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartes20 15.02.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam, Jestem bardzo zainteresowany kupnem projektu z pracowni dobre domy zwanym Harmonia II. Jest to praktycznie ten sam projekt co Almatea - różni się układem wewnętrznym. Bardzo chciałbym zobaczyć jak wygląda projekt Harmonia lub Almatea na żywo. Mieszkam we Wrocławiu. Jeśli ktoś byłby w stanie pokazać mi swoje dotychczasowe dokonania to bardzo proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaJa 05.03.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 LukaszKo - wprowadziłes ciekawe zmiany w projekcie. Być moze zainspiruję się niektórymi z nich (np wydłużonym wykuszem czy drzwiami do garażu). Od jakiegoś czasu myślę jednak jeszcze o jednej zmianie. Nie podobaja mi się schody w Amalteii - są zupełnie schowane i obudowane ścianami. Sa ciemne i niewyeksponowane. Myślę więc o likwidacji ścianki przy schodach,co spowoduje pomniejszenie gabinetu (stanie się on pokojem kwadratowym co akurat mi bardziej odpowida) ale "otworzy" schody. Brałes to pod uwagę? Martwię się tez nieco małym salonem, ale nie chcę zrezygnowac z podcienia.Najchętniej zaglądnęłabym we wnętrze postawionego już domku, no ale na naszym terenie (z tego co czytałam) to dopiero na wiosnę ruszają budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaati 05.03.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ja likwiduję podcień aby powiekszyc wlasnie salon i w ogole tego nie zaluje, mysle ze to bardzo dobre rozwiazanie ( mi akurat ten podcien niepotrzebny, a wiekszy salon - owszem, ten przy tym ukladzie jest za maly ). schody.... tak, masz racje, tez pomysle dzis z narzeczonym o ich odslonieciu. ja powiekszam tez kuchnie likwidujac spizarnie ( bedzie wystarczajaco duzo szafek na przetwory ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaJa 05.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Kaati - likwidując podcień gdzie umieścisz taras? Z tyłu domu? A wyjście na taras tez przeniesiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaati 06.03.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 tak, robie taras z tyłu domu, bezposrednio z bocznej ( glownej ) sciany salonu beda 2 wyjscia na taras przy wykorzystaniu drzwi tarasowych przesuwnych wyglada to mniej wiecej tak ( bardzo amatorski rys http://img707.imageshack.us/img707/1461/projektzmianyparter.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaJa 08.03.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Mam pytanko - czy zakupując projekt muszę w treści zamówienia wypisac wszystkie proponowane zmiany czy robię to dobiero po zakupie projektu z osobą, która te zmiany będzie na niego nanosiła? (bo kupić już musimy a wciąż trwają dyskusje co do kosmetycznych zmian ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszKo 08.03.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam serdecznie:) O wyeksponowaniu schodów nie myślałem w ogóle. Już projekt jest poprawiany przez architekta. Co do zgody od pracowni projektowej na zmiany to trzeba wymienić te, które zmieniają konstrukcję domu np. likwidacja podcieni, wydłużenie garażu itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaijacek 08.03.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witam pytanie do kaati Chodzi mi o wydłużenie garażu jak zgłosiłaś tą zmianę to jak zmienił się koszt projektu???? Czy zmianę okien wyjściowych na taras na zwykłe okna też trzeba zgłaszać??? Oraz czy powiększenie kuchni o spiżarnię wpływa na zmianę kosztów projektu??? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACEK25 29.04.2010 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 a ja czekam i czekam i czekam... ciągle jeszcze geodeta, notariusz, urzędy... a ja bym już chciała być pewna, że będzie to Amaltea I, już się do tego domku przyzwyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACEK25 30.04.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 witam czy ktoś wie jakie są wymiary salonu chodzi o długość ścian, tej z oknem i tej z wyjściem na taras dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MACEK25 30.04.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 (edytowane) póki co mam tylko plan z moją działeczką przepraszam, że troszkę zaśmiecam, ale chciałam zobaczyć, czy uda mi się wkleić fotkę Edytowane 30 Kwietnia 2010 przez MACEK25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evejarek 30.04.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 witam! wszystkiwe wymiary mozna samemu sprawdzic urzywajac narzedzia-miarka na stronie z projektami. sciana z oknem 4,8 m, z wyjsciem na taras 3,6 m.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila.kurmylo 09.05.2010 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam U mnie budowa już ruszyła, szalunki są już przygotowane teraz czekam na gruszkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monmiron84 09.05.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam serdecznieMy rozpoczelismy budowe Amaltei1 jakis miesiac temu, jestesmy na etapie fundamentow a za jakies dwa dni bedziemy wylewac warstwe ,,chudego,,.Szkoda tylko, ze pogoda nie dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts