MOSPIN 05.02.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ar2r - czy uwazasz ze te 160 tys to za moło na ten projekt i mam szukac mniejszego???????? PARADOX troche podciął mi skrzydła ...........a juz się nastawiłam.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 05.02.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 dużo, a projekt słaby bo kuchnia i pokoik po 7 mkw. to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mospin przepraszam moją intencją nie było podcinania ci skrzydeł sam się buduję oczywiście w troszeczkę innej skali i wiem ze z taką sumą musisz naprawdę być cudotwórczynią ALE OCZYWIŚCIE BUDUJ SIĘ I OSOBIŚCIE BĘDĘ CI KIBICOWAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 05.02.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ale to ma byc na stan surowy ,bez przesady to naprawde dużo kasy .Robocizna gratis to 30-40 tysi w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Ar2r ja nie twierdzę że jest to mało ale też nie przesadzajmy że jest to naprawdę dużo...mospin nie wymienia o jakich materiałach do budowy swojego domku myśli...więc ciężko tak na gorąco to oszacować.. nio i czy ma to być stan surowy otwarty czy zamknięty bo to też wielka różnica w cenie.. A tak na marginesie Mospin ta kuchnia i pokój są naprawdę troszeczkę małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 05.02.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mospin, moim zdaniem za te pieniądze, ktore masz, wybudujesz dom do SSZ. Tylko zastanów się nad projektem, bo garaż nie jest w bryle budynku, a to się wiąże z większym kosztem budowy i eksploatacji, pomijam efekt wizualny, tzn. mi się bardzo nie podoba, jak najpierw widzi się garaż wysunięty na czoło domu, a potem dom, ale to Twoje pieniądze, Twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 05.02.2010 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Wiem, ze kuchnia i pokoik mały , ale da sie przerobic................. Na materiały - myslałam SUPOREX 24 + styropian 12 (sciany zewn )......o dachu jeszcze nie myslałam- najpierw troche poczytam co lepsze - chyba ,ze cos doradzicie - bo jak juz wspomniałam jestem w fazie gromadzenia informacji Za każde info. jeszcze raz serdecznie dziekujję -M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.02.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mospin hmmm dach to jeden z głównych kosztów.. a nie myślałaś wstępnie odeskować i pokryć papą a jak nadejdą lepsze czasy dodać łaty, kontrłaty i na to wymarzoną dachówkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.02.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 MARTOM -robocizna bedzie za Free!!!!!!!!!!! ojciec i tesc (murarze ) mają tylko jedną córkę (mnie ) tak więc to i sanitarkę mam załatwioną na 100%.......................a co sądzicie o tym projekcie???????? http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2749-pierwszy-dom-ii.html oczywiscie bez balkonu , bez lukarn , dach bez zacięc, nad garazem się zastanawiam. POZDROWIONKA i dziękuje za opinie - projekt bardzo przyjemny .... prosto, krótko i na temat ... żadnych kosztownych udziwnień ... z czego bym nie rezygnowała ... z garażu .... no i zastanów się nad rodzajem ogrzewania .... bo miejsca na kocioł (np. na ekogroch) to ja tam specjalnie nie widze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 05.02.2010 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Z dachem - to jak robic to robic do konca.......a ogrzewania to myslałam ze na gaz................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 05.02.2010 22:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ......................acha prośba do MARTOM ..........ten domek na Twoim zdjęciu ciekawie wygląda - napisz nazwe projektu..........dzieki.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox 05.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mospin ogrzewanie gazowe nie jest tanim rozwiązaniem choć przyznam że bardzo wygodnym..ale faktycznie przy tych wymiarach kotłowni i m2 twojego domku myślę że tą opcję można zaakceptować ... Daga czy ty masz problem ze snem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.02.2010 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Daga czy ty masz problem ze snem? A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 06.02.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Do MOSPIN projekt promyk http://pprojekt.pl/projekt184-promyk_o.htmlna forum wstawiłem kilka zdjęć możesz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 06.02.2010 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Martom - projekt naprawde godny uwagi bardzo ciekawy projekt.........martwi mnie tylko ,ze kotłownia jest razem z Wc , chyba ze masz inne rozwiązanie?? PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 06.02.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 MOSPIN zmień ten projekt!Powiedz jaki ma byc Twój dom a coś poradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 06.02.2010 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Ok , a wiec krótko ... najważniejsze to to,żę musi się zmiescic na działce o wymiarach 14 m szer i 80m dług ( takie wąskie cudo ).....ponadto - najlepiej 3 sypialnie + 1 salon , kuchnia , łazienka , jakaś kotłownia, moze byc garaz..........dach dwuspadowy , nie musi byc z poddaszem uzytkowym - moze byc parterowy, ale chyba się nie zmiesci na tak wąskiej działce ( chyba ze projekt indywidualny , ale to ostateczność) i to tyle .....tak więc szukam , szukam , szukam.....itd Jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc i za zainteresowanie - M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOSPIN 06.02.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Aco sądzicie o tym projekcie: http://pprojekt.pl/odbicie1005-gawel,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes3677 06.02.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Raczej zmień ten projekt kuchnia 7 m to porażka a nie myślałaś o parterowym bez poddasza użytkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 06.02.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 http://www.extradom.pl/projekt-domu-TERMINI%20II-ID-5010.html?typ=wszystkie&powierzchnia=dowolna&garaz=wszystkie&strona=3&advid=da9d7013-59b3-4a22-96b6-73593c45cffda Gaweł to na 14 m jest zbyt szeroki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts