Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POPROSZE O RADĘ

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ar2r ja nie twierdzę że jest to mało ale też nie przesadzajmy że jest to naprawdę dużo...mospin nie wymienia o jakich materiałach do budowy swojego domku myśli...więc ciężko tak na gorąco to oszacować.. nio i czy ma to być stan surowy otwarty czy zamknięty bo to też wielka różnica w cenie..

A tak na marginesie Mospin ta kuchnia i pokój są naprawdę troszeczkę małe :(

Mospin, moim zdaniem za te pieniądze, ktore masz, wybudujesz dom do SSZ. Tylko zastanów się nad projektem, bo garaż nie jest w bryle budynku, a to się wiąże z większym kosztem budowy i eksploatacji, pomijam efekt wizualny, tzn. mi się bardzo nie podoba, jak najpierw widzi się garaż wysunięty na czoło domu, a potem dom, ale to Twoje pieniądze, Twoja decyzja.

Wiem, ze kuchnia i pokoik mały , ale da sie przerobic.................

Na materiały - myslałam SUPOREX 24 + styropian 12 (sciany zewn )......o dachu jeszcze nie myslałam- najpierw troche poczytam co lepsze - chyba ,ze cos doradzicie - bo jak juz wspomniałam jestem w fazie gromadzenia informacji :D

Za każde info. jeszcze raz serdecznie dziekujję -M. :wink:

MARTOM -robocizna bedzie za Free!!!!!!!!!!! ojciec i tesc (murarze ) mają tylko jedną córkę (mnie ) tak więc to i sanitarkę mam załatwioną na 100%.......................a co sądzicie o tym projekcie???????? http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/2749-pierwszy-dom-ii.html oczywiscie bez balkonu , bez lukarn , dach bez zacięc, nad garazem się zastanawiam.

POZDROWIONKA i dziękuje za opinie - :lol:

projekt bardzo przyjemny .... prosto, krótko i na temat ... żadnych kosztownych udziwnień ...

z czego bym nie rezygnowała ... z garażu ....

no i zastanów się nad rodzajem ogrzewania .... bo miejsca na kocioł (np. na ekogroch) to ja tam specjalnie nie widze ... :roll:

Ok , a wiec krótko ... najważniejsze to to,żę musi się zmiescic na działce o wymiarach 14 m szer i 80m dług ( takie wąskie cudo ).....ponadto - najlepiej 3 sypialnie + 1 salon , kuchnia , łazienka , jakaś kotłownia, moze byc garaz..........dach dwuspadowy , nie musi byc z poddaszem uzytkowym - moze byc parterowy, ale chyba się nie zmiesci na tak wąskiej działce ( chyba ze projekt indywidualny , ale to ostateczność)

i to tyle .....tak więc szukam , szukam , szukam.....itd

Jeszcze raz dziekuje wszystkim za pomoc i za zainteresowanie - M. :wink: