mimka27 04.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 korzystając z okazji ,ze nie ma silnych mrozów zostało napalone w piecu,palimy węglem i drewnem od soboty.po kilku dniach ogrzewania domku zaczęło nam kapac z krokwi i jętek oraz zauwazyłam ze komin od pieca tez jest wilgotny. mam pytanie skad ta woda? czy to poprostu tak musi byc na poczatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.02.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Musiałbyś przedstawić więcej informacji technicznych dotyczących konstrukcji, ale najprawdopodobna przyczyna to skraplanie się pary wodnej za wyziębionych elementach konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterek63 04.02.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tak racja... a skąd ta woda w elementach? a na przykład z odparowujących tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tqlis 04.02.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Snieg nawiany pod dachowki zaczal sie topic i woda splywa tam gdzie nie powinna. Komin do ponownej obrobki.A z dachem , to juz nie bedzie tak latwo jak folia zle pozakladana.Jak nawiewa przez gasiory, to pewno tez jest jakis sposob, chetnie dowiedzialbym sie jaki. Wydaje mi sie ze te zasmy z siatka to sciema. Jakby nie patrzez woda nie powinna wdzierac sie do srodka, trzeba pokombinowac i usunac jakos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 04.02.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 dziękuje za odpowiedzi,dziś zawezwałam kierownika budowy i tez podpowiedział,ze to od skraplająca się para wodna i z wyziębienia elementów. pod dachówki śniegu nie podwiało więc dachówki są położone dobrze. a jeśli chodzi o komin to jeszcze poczekam i poobserwuję ajak dalej problem będzie się pojawiał( bo dziś zaczyna schnąc) to postawię do raportu wykonawcę dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Snieg nawiany pod dachowki zaczal sie topic i woda splywa tam gdzie nie powinna. Komin do ponownej obrobki. A z dachem , to juz nie bedzie tak latwo jak folia zle pozakladana. Jak nawiewa przez gasiory, to pewno tez jest jakis sposob, chetnie dowiedzialbym sie jaki. Wydaje mi sie ze te zasmy z siatka to sciema. Jakby nie patrzez woda nie powinna wdzierac sie do srodka, trzeba pokombinowac i usunac jakos. Ty normalnie jesteś lepszy niż Kaszpirowski i Krzysztof Jackowski razem wzięci, co wątek że coś cieknie , już wiesz od czego, pokory troszeczkę, wiedzy troszeczkę, jasnowidztwa mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts