rafael20000 04.02.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Tak jak w temacie moje pytanie dotyczy tego czy mogę powiększyć piwnice w starym drewnianym domu,Chce się podkopać pod korytarz który jest w domu. Chce tam zrobić kotłownie wiec trzeba będzie tez postawić komin itp. Ale czy taka przebudowa jest w ogóle możliwa i jak się to robi?? z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 09.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 a fundament ten domek jakieś ma czy stoi na kamieniach ?podłoże zwarte czy piaszczyste?jest dużo pytań ale możliwe jest na pewno tylko kopania w bród i koszty, nie lepiej dostawić coś z boku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafael20000 10.02.2010 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Pewny nie jestem ale z tego co wiem to niestety stoi na kamieniach łączonych zaprawą. Ale w miarę możliwości chciałbym odkopywać te fundamenty po kawałeczku i zastępować je nowymi. Niestety nie mam miejsca na postawienie czegoś obok. Nie mam tez na tyle pieniędzy aby postawić od razu nowy dom porostu chce wyremontować stary dom ale cały czas w nim mieszkając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 10.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 najpierw sprawdź czy potrzeba aż takie kroki podejmować, może fundamenty nie wymagają wymiany i brniesz w niepotrzebne koszty, poproś jakiegoś obeznanego ze sztuką budowlaną o sprawdzenie co trzeba a czego nie poprawiać, byle nie właściciela firmy budowlanej która będzie tam pracować bez dokładnego przeglądu i przez internet udzielanie takich rad to stek domysłów nie wnoszących niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek1963 27.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 mam podobną sytucację . Też chcę zrobić kotłownię w piwnicy. Będę ją powiększał i pogłębiałściany piency są ceglane. Podłoga klepisko . Po pogłebieniu o ok 40 cm podłogę piwnicy wyleję betonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts