iza mama gabora 04.02.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Coraz bardziej się nad tym zastanawiam.rododendrony i hortensje znalazły się pod półtorametrową warstwą śniegu,spadającego z dachu Skalniak pod taką samą warstwą.Już nie mam nadziei,że rozpuści się to to w czerwcu Przyznam się-nie zasłaniałam niczego od mrozu,żadnych mat,kopców itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.02.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Pod śniegiem nie umarzną.Ale połamać może, niestety. Przytniesz, odrosną gęściejsze. A pod okapem, gdzie zjeżdża śnieg nie warto cennych krzaczorów sadzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 01.04.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Bardzo się bałam,ale...wszystkie roślinki przeżyły Tak naprawdę to w ogóle nie mam szkód Ręka Boska czuwała nade mną bo nawet nie otuliłam roślinek jesienią Powiem więcej-nigdy nie otulałam Wiem,wiem.Nosił wilk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.04.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 najgorsze są przymrozki wiosenne z lodowatym wiatrem niestety i tu nie ma mocnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 01.04.2010 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 najgorsze są przymrozki wiosenne z lodowatym wiatrem niestety i tu nie ma mocnych Jesoo,czyli jeszcze wszystko przede mną?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.04.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 chyba że wymodlisz u tego u góry, a poważnie trzeba pilnować prognozy pogody, 15 maja zeszłego roku już nie jest pięknie po wczorajszym przymrozku 90% kwiatów azalii i rh padło ten nieznany trzyma się najlepiej, bo dopiero pootwierał pierwsze pąki, ale to też obmarzło, nie otwarte pąki wyglądają chyba dobrze pierisy też szlag trafił, podobnie trochę liści buków, magnolii, nawet przyrosty z jodły jakoś oklapły najlepiej wyglądają azalie japońskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 01.04.2010 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 chyba że wymodlisz u tego u góry, a poważnie trzeba pilnować prognozy pogody, 15 maja zeszłego roku już nie jest pięknie po wczorajszym przymrozku 90% kwiatów azalii i rh padło ten nieznany trzyma się najlepiej, bo dopiero pootwierał pierwsze pąki, ale to też obmarzło, nie otwarte pąki wyglądają chyba dobrze pierisy też szlag trafił, podobnie trochę liści buków, magnolii, nawet przyrosty z jodły jakoś oklapły najlepiej wyglądają azalie japońskie Wniosek z tego taki,że gdybym miała roślinki otulone na zimę to zdejmowanie kubraków powinnam przeprowadzic dopiero w połowie maja?Kurde,sama juz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 01.04.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 skądże, przecież by się zakisiły, ja też nie okrywam żadnych roślin, zimą sobie zazwyczaj radzą bo wiadomo - zima stulecia raz na sto lat na szczęście ta była ze śniegiem, a na wiosnę jakieś kartony trzeba mieć w pogotowiu albo cuś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts