Piczman 15.03.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 są takie biedne i połowę mniejsze Dokładnie, pamiętam jak Yorke kąpałem, toż to była skóra i kości Na mokro MCO wyglądają na 2-3 razy mniejsze , na szczęście jest jeszcze waga,która pokazuje prawdę, tutaj moja córka ( 2,5 roku) ledwo co go trzyma : http://img376.imageshack.us/img376/4759/img2078.th.jpghttp://img163.imageshack.us/img163/6107/img2080on.th.jpg Myślę że za rok już nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 15.03.2010 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ... co do saszetek ...wrrrr brrrrr o jej tylko nie to ... ugotuj w małym garnuszku pierś kurczaka i dodaj jedną małą nózkę ( to starczy na jakies 3-4 dni mozesz wiecej to mozna zamrozić)zamaist mokrej karmy podawaj własnie to Że Ja wcześniej na to nie wpadłem Oczywiście od dzisiaj gotuję mięsko ! Dziękuje za podpowiedzi, karmy SUPER PRO spróbuje na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 15.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Jej jak Ty go wykąpałeś ja to nie mam pojęcia jak Hektor zareaguje na wodę i jakim sposobem go kąpałeś ?Miski z wodą ? Fajowe foteczki ps.Jesteś może zarejestrowany na forum miaukunowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 15.03.2010 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Normalnie w wannie, próbował uciekać ale spokojnie sam go powstrzymywałem Na forum miankunowo mnie nie ma ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 15.03.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 apisz się koniecznie jest tam potęga wiedzy naprawde potega na temat MCO Ja tez sie niedawno zalogowałam http://www.miaukunowo.eu/index.php?sid=25cd85a41f695b370adf5bc88f3de7b4 To jest forum przeznaczone tylko MCO stad nazwa miaukunowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 16.03.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 ancze kociak przecudny!!!! Piczman, a dlaczego go kąpałeś????? Ubrudził się czy coś innego się zdarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.03.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Zabierałem się do kąpania już dłuższy czas, kilka razy dostał się do kotłowni i wskakiwał do wiadra po węglu Śladów nie zostawiał ale jednak czysty nie był ,,, A że śpi z nami to teraz mam większy komfort psychiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.03.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Czemu się tłumaczysz trza było sierść odświeżyć i tyle, ja swoją psicę kąpałam 1,5 miesiąca temu ale mi śmierdzi i znów muszę ją wyprać, mieszka w domu to ma się kąpać i tyle. Kot jest kąpany raz na 3 m-ce średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 16.03.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Albo raz na pół roku albo przed wystawą a jak nie to rzadziej chyba ze sie zrobia kołtuny i nie da sie wyczesac ale on chyba jeszcze dzieciowata ma siersc ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.03.2010 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 ale on chyba jeszcze dzieciowata ma siersc ;p Chyba tak Napiszcie mi czy nie lepsze były by szprotki wędzone zamiast tego Beapchar-salvikal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 17.03.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Zabierałem się do kąpania już dłuższy czas, kilka razy dostał się do kotłowni i wskakiwał do wiadra po węglu Śladów nie zostawiał ale jednak czysty nie był ,,, A że śpi z nami to teraz mam większy komfort psychiczny No tak....to wszystko tłumaczy Ale w tym wiadrze to mu chyba fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 17.03.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Czemu się tłumaczysz trza było sierść odświeżyć i tyle, ja swoją psicę kąpałam 1,5 miesiąca temu ale mi śmierdzi i znów muszę ją wyprać, mieszka w domu to ma się kąpać i tyle. Kot jest kąpany raz na 3 m-ce średnio A ja jeszcze nigdy kota nie kąpałam To dobrze czy źle bo sama już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.03.2010 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dla kota raczej dobrze To co z tymi szprotkami? Mogę mu dawać żeby kości miał zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 17.03.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Nie wolno dawac wędzonej ryby kotu !!!!!wrrrbrrrrr ojej ojej Kot to ścisły mięsożerca. Mięso powinno stanowić główny składnik jego menu. Najwygodniejsze jest stosowanie wysokogatunkowych gotowych karm dla kotów. Jedzenie przygotowane w domu może być pozbawione pewnych składników potrzebnych kotom. Należy wystrzegać się tanich karm kupowanych w marketach. Tania karma od dobrej jakościowo różni się tak jak jedzenie z fastfoodu od jedzenia w dobrej restauracji.Wyróżniamy dwa rodzaje karm: podstawową i premium. Karmę podstawową kupujemy w marketach i sklepach osiedlowych. Karmy Premium tam nie znajdziemy. Kupujemy ją w specjalistycznych sklepach z artykułami dla zwierząt i w lecznicach weterynaryjnych. Różnica pomiędzy karmami związana jest z ich składem. Karmy mięsne to karmy zawierające ponad 26% mięsa, karmy bogate w mięso zawierają ponad 14% mięsa. Natomiast karmy podstawowe, tak chętnie kupowane w marketach ze względu na cenę, zawierają około 4% mięsa !!Oprócz wysokogatunkowej suchej karmy, dietę kota należy urozmaicić surowym, wcześniej przemrożonym mięsem wołowym, cielęciną, jagnięciną. Wieprzowinę można podawać wyłącznie ugotowaną. Wątroba nie częściej niż raz w tygodniu. Do diety kota można też włączyć biały ser (nie grani), śmietankę wysokotłuszczową (30-36%) tylko u kotów bez tendencji do tycia, jogurt naturalny, żółtko 1 x w tygodniu, ugotowane ryby nie częściej niż 1 x w tygodniu.CZEGO NASZ KOT NIE POWINIEN JEŚĆ Kot to nie zsyp na odpadki. Nie powinien jeść resztek z ludzkiego stołu. Ludzka dieta bogata w przyprawy i sztuczne dodatki żywieniowe nie sprzyja zdrowiu naszego pupila. Kot powinien jeść wysokiej jakości kocią karmę. W tanich karmach marketowych zawartość mięsa często nie przekracza 4%. Natomiast kot to mięsożerca. Jego dieta powinna być oparta głównie o mięso.Ponadto nasz kot nie powinien:Pić mleka. W świecie zwierząt żaden dorosły przedstawiciel gatunku nie spożywa mleka. Również kot nie jest do tego przystosowany. To człowiek nauczył go pić mleko. Jednak dorosłe koty nie posiadają enzymu służącego do trawienia cukru mlecznego - laktozy. Z tego powodu większość kotów reaguje biegunką po spożyciu mleka. Jeśli już koniecznie chcemy podawać kotu mleko, należy zaopatrzyć się w sklepie zoologicznym w specjale mleko dla kotów o zredukowanym poziomie laktozy.Jeść psiej karmy. Kot to nie mały pies. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze diametralnie różni się u psów i kotów. W psiej karmie jest za mało białka i tłuszczów, za dużo węglowodanów. Psia karma nie zawiera aminokwasu szczególnie ważnego dla zdrowego kociego serca - tauryny. Kocia i psia karma różnią się również składem witamin. Dlatego posiadając psa i kota musimy pilnować, aby każde zwierzę stołowało się w swojej misce.Jeść cebuli. Cebula może spowodować anemię u kotów. Dlatego częste podawanie resztek z ludzkiego stołu bogatych w cebulę (zarówno surową jak i ugotowaną), może być niebezpieczne dla kota.Zbyt często jeść wątróbki. Grozi zatruciem witaminą A. Wątróbka podana raz na jakiś czas może wyrównywać niedobory tej witaminy, jednak nadmiar witaminy A jest toksyczny. Wątróbkę podajemy lekko podgotowaną. Surowa może spowodować rozwolnienie.Jeść surowych i wędzonych ryb. Dieta bogata w ryby może spowodować niedobór witaminy B1, ze względu na obecność w rybach tiaminazy, enzymu rozkładającego tiaminę (wit.B1).Jeść białka jaja kurzego. Podawanie żółtka kurzego 1 raz w tygodniu jest wskazane. Jednak nadmiar białka jaja kurzego w diecie kota może doprowadzić do niedoboru witaminy zwanej biotyną. Niedobór biotyny może spowodować problemy ze skórą, zahamowanie wzrostu, problemy z sierścią.Jeść niektórych podrobów. Płucka, śledziona i krowie wymiona pozbawione są wartości odżywczych. Należy ich unikać w kocim menu.Jeść kości. Kot to nie pies. Zwłaszcza kości drobiowe są niebezpieczne. Łamią się na części zawierające ostre końce, które mogą przebić przewód pokarmowy. Są nie wskazane zarówno dla kota jak i psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 17.03.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Nie wolno dawac wędzonej ryby kotu !!!!!wrrrbrrrrr ojej ojej Kot to ścisły mięsożerca. Mięso powinno stanowić główny składnik jego menu. Najwygodniejsze jest stosowanie wysokogatunkowych gotowych karm dla kotów. Jedzenie przygotowane w domu może być pozbawione pewnych składników potrzebnych kotom. Należy wystrzegać się tanich karm kupowanych w marketach. Tania karma od dobrej jakościowo różni się tak jak jedzenie z fastfoodu od jedzenia w dobrej restauracji.Wyróżniamy dwa rodzaje karm: podstawową i premium. Karmę podstawową kupujemy w marketach i sklepach osiedlowych. Karmy Premium tam nie znajdziemy. Kupujemy ją w specjalistycznych sklepach z artykułami dla zwierząt i w lecznicach weterynaryjnych. Różnica pomiędzy karmami związana jest z ich składem. Karmy mięsne to karmy zawierające ponad 26% mięsa, karmy bogate w mięso zawierają ponad 14% mięsa. Natomiast karmy podstawowe, tak chętnie kupowane w marketach ze względu na cenę, zawierają około 4% mięsa !!Oprócz wysokogatunkowej suchej karmy, dietę kota należy urozmaicić surowym, wcześniej przemrożonym mięsem wołowym, cielęciną, jagnięciną. Wieprzowinę można podawać wyłącznie ugotowaną. Wątroba nie częściej niż raz w tygodniu. Do diety kota można też włączyć biały ser (nie grani), śmietankę wysokotłuszczową (30-36%) tylko u kotów bez tendencji do tycia, jogurt naturalny, żółtko 1 x w tygodniu, ugotowane ryby nie częściej niż 1 x w tygodniu.CZEGO NASZ KOT NIE POWINIEN JEŚĆ Kot to nie zsyp na odpadki. Nie powinien jeść resztek z ludzkiego stołu. Ludzka dieta bogata w przyprawy i sztuczne dodatki żywieniowe nie sprzyja zdrowiu naszego pupila. Kot powinien jeść wysokiej jakości kocią karmę. W tanich karmach marketowych zawartość mięsa często nie przekracza 4%. Natomiast kot to mięsożerca. Jego dieta powinna być oparta głównie o mięso.Ponadto nasz kot nie powinien:Pić mleka. W świecie zwierząt żaden dorosły przedstawiciel gatunku nie spożywa mleka. Również kot nie jest do tego przystosowany. To człowiek nauczył go pić mleko. Jednak dorosłe koty nie posiadają enzymu służącego do trawienia cukru mlecznego - laktozy. Z tego powodu większość kotów reaguje biegunką po spożyciu mleka. Jeśli już koniecznie chcemy podawać kotu mleko, należy zaopatrzyć się w sklepie zoologicznym w specjale mleko dla kotów o zredukowanym poziomie laktozy.Jeść psiej karmy. Kot to nie mały pies. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze diametralnie różni się u psów i kotów. W psiej karmie jest za mało białka i tłuszczów, za dużo węglowodanów. Psia karma nie zawiera aminokwasu szczególnie ważnego dla zdrowego kociego serca - tauryny. Kocia i psia karma różnią się również składem witamin. Dlatego posiadając psa i kota musimy pilnować, aby każde zwierzę stołowało się w swojej misce.Jeść cebuli. Cebula może spowodować anemię u kotów. Dlatego częste podawanie resztek z ludzkiego stołu bogatych w cebulę (zarówno surową jak i ugotowaną), może być niebezpieczne dla kota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 17.03.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Zbyt często jeść wątróbki. Grozi zatruciem witaminą A. Wątróbka podana raz na jakiś czas może wyrównywać niedobory tej witaminy, jednak nadmiar witaminy A jest toksyczny. Wątróbkę podajemy lekko podgotowaną. Surowa może spowodować rozwolnienie.Jeść surowych i wędzonych ryb. Dieta bogata w ryby może spowodować niedobór witaminy B1, ze względu na obecność w rybach tiaminazy, enzymu rozkładającego tiaminę (wit.B1).Jeść białka jaja kurzego. Podawanie żółtka kurzego 1 raz w tygodniu jest wskazane. Jednak nadmiar białka jaja kurzego w diecie kota może doprowadzić do niedoboru witaminy zwanej biotyną. Niedobór biotyny może spowodować problemy ze skórą, zahamowanie wzrostu, problemy z sierścią.Jeść niektórych podrobów. Płucka, śledziona i krowie wymiona pozbawione są wartości odżywczych. Należy ich unikać w kocim menu.Jeść kości. Kot to nie pies. Zwłaszcza kości drobiowe są niebezpieczne. Łamią się na części zawierające ostre końce, które mogą przebić przewód pokarmowy. Są nie wskazane zarówno dla kota jak i psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ancze 17.03.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Jeść wędlin ponieważ są słone i ostro przyprawione. SÓL DLA KOTA JEST ZABÓJCZA.Ponadto kot nie powinien jeść: czosnku, czekolady, słodyczy, spleśniałego i zepsutego jedzenia, grzybów, surowej wieprzowiny. Jedzenie przygotowywane w domu dla kota nie powinno być solone i pieprzone. Podając surowe mięso musimy pamiętać aby je wcześniej zamrozić co najmniej na kilka dni. Mięso drobiowe wystarczy sparzyć przed podaniem. Nie powinno podawać się kotu żadnego mięsa wcześniej nie zamrożonego lub sparzonego. Oczywiście przed podaniem zwierzęciu, mięso należy rozmrozić i ogrzać do temperatury pokojowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.04.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Musicie to przeczytać http://www.joemonster.org/art/12891/Czemu_mnie_sie_ciagle_takie_rzeczy_przydarzaja_ Musicie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 13.04.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Musicie to przeczytać http://www.joemonster.org/art/12891/Czemu_mnie_sie_ciagle_takie_rzeczy_przydarzaja_ Genialne!!! Osobiście zdarzyło mi się wydobywac owczarka niemieckiego (40 kg) z szamba z małym otworem. Nie powiem, niezapomniane przeżycie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 19.04.2010 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 http://img145.imageshack.us/img145/4239/img2357x.jpghttp://img175.imageshack.us/img175/4914/img2363f.jpg Próbuję uratować wątek w tej dżungli nazywanej kiedyś FM !Kot skończył 7 miesięcy.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts