gawel 05.03.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Na kolanach lubi, głaskanie też. W nocy budzę się a on śpi obok mnie O 4:00 nad ranem zaczyna sie rytuał mruczenia i ugniatania Tylko noszenia na rękach nie lubi Fanka noszenia na rekach tez nie jest , pobudka 3,15 Spanie w łóżku oczywiscie tez i to na mojej poduszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 05.03.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jak mi się zbliża do głowy to odruch mam, kilka razy spróbował i teraz mam spokój. I nie wiem dlaczego usilnie stara się zblizyć zadem do mojego nosa Zboczuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.03.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mojemu podusia nie starcza, musi być przykryty po same uszka, chociaż teraz oszalał na punkcie nowej budki i często tam też sypia nie tylko w dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 05.03.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Jak mi się zbliża do głowy to odruch mam, kilka razy spróbował i teraz mam spokój. I nie wiem dlaczego usilnie stara się zblizyć zadem do mojego nosa Zboczuch Módl się żeby nie puścił baka bo się nie obudzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.03.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mój się nie dopomina o noszenie na rękach, choć o głaskanie tak A w ogóle generalnie najbardziej dogaduje się z moim starszym synem i wtedy może on robić z kotem co tylko chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 08.03.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Rzadko swojego Alfina biorę na ręce bo mi ucieka! To normalne że nie lubi ? U mnie z trzech kotów tylko kotka (na zdjęciach najmniejsze, czarno-białe) jest przylepa absolutna. Koty owszem troche pomiziać tak, ale na ręce albo na kolana to nie. No i raz wyjątkowo mi się niedawno mańkut uwalił na plecach (moich plecach) - 10 kilo na plecach to nie jest wygodnie! Z kotami różnie bywa, jak ludzie - tez maja różne charaktery. A czesanie Alfin lubi? Bo mój mańkut bardzo, rozkłada się wtedy, brzuch odkrywa, mruczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.03.2010 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Lubi, kupiłem taką gumową szczotkę, nie wiem czy dobra ale na razie sie sprawdza. Wczoraj go ważyłem, 4,5 kilo a to oznacza że przybył mu 1 kg w miesiąc Robi się ciężki skubaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 08.03.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 a nowe foty gdzie są , hę? ja wzrokowiec jestem .... foty chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 08.03.2010 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Wczorajsze jajko na miękko, nawet nie wiem czy koty moga to jeść http://img59.imageshack.us/img59/3764/img2061y.jpg Zwróćcie uwagę na ogon, jest niezwykły Podobno jakaś pasta specjalna jest zamiast szamponu do pielęgnowania tej pięknej kity Daga, a myślałem że tu już nie zaglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.03.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 a nowe foty gdzie są , hę? ja wzrokowiec jestem .... foty chcę dobrze gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 08.03.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Zwróćcie uwagę na ogon, jest niezwykły Podobno jakaś pasta specjalna jest zamiast szamponu do pielęgnowania tej pięknej kity zwracamy, zwracamy kita to pół kota jaki grzeczny czeka w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 08.03.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Zwróćcie uwagę na ogon, jest niezwykły Podobno jakaś pasta specjalna jest zamiast szamponu do pielęgnowania tej pięknej kity Jak ma 4,5 kg to doszedł tak gdzieś do 50% zawartości kota w kocie (chodzi mi o stosnek kota aktualnego do kota docelowego). Proporcje ciała do długości ogona troche się zmienia jak urosnie, ale kita przesliczna bedzie i tak . Pasta, szampon? Moje koty się same myją i nijakich specyfików nie używają. Mówią, że nieekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 08.03.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Piczman Wiesz co doszedłem do wniosku ze Alfin jest podobny do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.03.2010 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Piczman Wiesz co doszedłem do wniosku ze Alfin jest podobny do Ciebie Dobrze to czy źle ? Co do kąpieli to jeszcze go nie "prałem" Choć raz mi wskoczył do wiaderka po węglu i trochę śladów zostawił na jasnym wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 09.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Piczman Wiesz co doszedłem do wniosku ze Alfin jest podobny do Ciebie Dobrze to czy źle ? Co do kąpieli to jeszcze go nie "prałem" Choć raz mi wskoczył do wiaderka po węglu i trochę śladów zostawił na jasnym wypoczynku No pewno ze tak No dobrze ale to już zalezy od twoich odczuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 09.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Alfin śliczny jest - będzie wielki kot . Dexterowi i Jadze daję pastę odkłaczającą Vetoquinol Bezo-Pet - jest super, bo daje się 2-3x w tygodniu i nie ma zadnych kłaczków wydalanych niewłaściwą stroną . Inne pasty np. Gimpeta podawac należy codziennie. Jeżeli chodzi o ogon - jest specjalna pasta Goomers Goop (udoskonalona past BHP :_) http://animalia.pl/produkt,12311,,Groomer_s_Goop_Creme__395_ml.html . Stosuje się ją do prania nasady ogona, ze wzgledu na przetłuszczanie się tego miejsca (wieksza ilośś gruczołów łojowych). Problem dotyczy kocurów niewykastrowanych - Dextrowi juz przestaje powoli sie tłuścić. Tą pasta traktujemy tylko nasadę ogona, nie całego kota. Ważne by ogona nie wyczesywać przy pielęgnacji kota - włosy nie rosną tam tak jak na całym ciele (odbudowa ogona może potrwac kilka lat) - uprzedzał mnie o tym hodowca (i to niejeden - jak byłam w trakcie poszukiwania kota). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.03.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mam podejrzenia że Alfin jednak rzyga. Jak sprzątam kuwetę to są tam między typowymi g... takie jak by "kotleciki w panierce", bardziej koliste ! Ja tam wnikał nie będę z czego to jest ale chyba to jest to ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.03.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mam podejrzenia że Alfin jednak rzyga. Jak sprzątam kuwetę to są tam między typowymi g... takie jak by "kotleciki w panierce", bardziej koliste ! Ja tam wnikał nie będę z czego to jest ale chyba to jest to ,,, kurcze no to kulturka, mój rzyga tam gdzie akurat się znajduje i obojętnie czy to łóżko syna czy schody, z których to wszystko leci do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.03.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Mam podejrzenia że Alfin jednak rzyga. Jak sprzątam kuwetę to są tam między typowymi g... takie jak by "kotleciki w panierce", bardziej koliste ! Ja tam wnikał nie będę z czego to jest ale chyba to jest to ,,, Oducz go tej kuwety to masakra!. Ja moją kicie w tym mniej więcej wieku przyzwyczaiłem do wychodzenia na dwór i za kuwetę robi pobliski lasek. Jest co prawda coś za coś bo trzeba ja wypuszczać nawet w nocy ale wole to niż wymiany żwirku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.03.2010 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Dla mnie masakrą jest wychodzenie "siku" Na prawdę wolę raz na 2 dni sprzątać kuwetę, to nie jest uciążliwe według mnie. Przy okazji chciałem zapytać jakie jest wasze zdanie na temat wychodzenia kota z domu. Hodowca mówi: "nie wychodzić i nie pokazywać innego Świata", inni że i tak kota nie utrzymam w domu. Ja tam nic przeciwko nie mam wychodzeniu ale nie mam ogrodzenia i na wsi często biegają bezpańskie pieski. Wypuszczać/nie wypuszczać , nie wiem jaką podjąć decyzje . Póki co nie był nigdy poza domem ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts