Konto usunięte na żądanie 07.02.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ha, ha... Okucie prawidłowe! A że leje? Takich fachofców to bym na tym kominie tymi ręcami... itd.. no mogłes rozwinąć tą kwestię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 07.02.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Ha, ha... Okucie prawidłowe! A że leje? Takich fachofców to bym na tym kominie tymi ręcami... itd.. no mogłes rozwinąć tą kwestię... Walczyłem na własny koszt z takimi Fahofcami... Nigdy wiecej. Pisze teraz projekt ustawy "O nieprzedawnianiu zbrodni budowlanych"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 18.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 U siebie na poddaszu nieogrzewanym po tych mrozach też zauważyłem ten sam problem co u ciebie. Wzdłuż kanału wentylacyjnego który biegnie z dołu jest wilgotny komin od stropu aż do folii pod blachodachówką,obok(w tym samym kominie) są jeszcze dwa kanały do poddasza które są suche. Nie wiem czym to jest spowodowane, podobnie jak ty mam obudowany komin i też nie mam kratek wentylacyjnych założonych.Napisz czy coś u siebie poprawiłeś w obrobieniu komina i czy to coś pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.02.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Możliwe jest szaść przypadków: 1) zacieka fugami 2) zacieka obróbką blacharską 3) kondensacja pary w zimnym kominie 4) nawianie w komin śniegu - mało realny 5) dowolna kombinacja wcześniejszych 6) cud! Na odległość można tylko snuć przypuszczenia a wartość ich jest taka jak wróżenie z fusów... eliminować poszczególne punkty a naprawi się komin... ad.6) nie likwidować tylko nagłośnić i sprzedawać bilety a za zarobione pieniądze wybudować nowy, większy i ładniejszy dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 18.02.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Blacha wcięta - ok. , wcięcie zaklejone ok. Trzeba sprawdzić czy nie ma dziury w ołowiu i pod dachówką jest odbój i uszczelka . Warto by blachę zakołkować.Jeśli to wszystko będzie to jest skraplanie. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 18.02.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 WitamZaciek się powiększył od wczoraj o ok 1 cm, jestem umówiony z dekarzem jak snieg stopnieje to wejdzie na dach i sprawdzi co i jak.Na 100% rozwale obróbki i zrobie wszystko na nowo z blachy.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Nie wiem czy zauważyliście na fotkach.... ale... zaciek nie powstał na zewnątrz komina tylko od wewnątrz. Na dole zacieku wyraźnie widać odwzorowanie cegieł! Plama naciąga od fugi i dopiero dalej się rozchodzi! Gdyby woda spływała po tynku nie byłoby widać cegieł! Czyli woda "idzie" od wewnątrz! Obróbka może być szczelna. pozostaje kondensacja i śnieg... może również obróbka ale tylko jako dodatek. No i jeszcze jedno pytanie: plama powstała w czasie odwilży czy jeszcze podczas temperatur poniżej zera? W przewodzie wentylacyjnym było powyżej zera i woda mogła wsiąkać w zaprawę... dach podczas mrozów nie zacieka... bo woda to lód! ...według mnie komin nasiąkł od środka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 18.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ... a nie mówiłem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.02.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 ... a nie mówiłem..... Sorki przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidowski 19.02.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Oglądałem komin z wyłazu wydaje się że jest solidnie obrobiony, blacha wchodzi w nacięcie na kominie i jest to solidnie zasilikonowane. Dzisiaj wejdę na dach i obejrzę go dokładnie z każdej strony możliwe że na stronie niewidocznej z wyłazu jest jakiś przeciek.Jeśli nie to poszukam innej przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 21.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam Zaciek się powiększył od wczoraj o ok 1 cm, jestem umówiony z dekarzem jak snieg stopnieje to wejdzie na dach i sprawdzi co i jak. Na 100% rozwale obróbki i zrobie wszystko na nowo z blachy. [/img] Możesz napisać czy blacharz poprawił obróbki i czy to pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 21.03.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Jeszcze nie poprawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombelo 29.07.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Kebuz czy uporałessie juz z tym kominem ? jesli tak napisz co bylo przyczyna i co pomogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tynuta 25.10.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Zamontuj gotową obudowę komina - tam są takie obróbki, tak chronione przez obudowę, że nie ma szans przeciekać ani pękać. Załatwia to sprawę szybko i na lata. Polecam na prawdę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts