mtsw466 04.02.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam, pytanie jak wyżej. Czy fundament ocieplać dwustronnie czy tylko z jednej strony (słyszałem że od środka ocieplenie jest ważniejsze) . Czy dawać folię kubełkową czy tylko styropian potraktować Dysperbitem? Chodzi mi o kompromis pomiędzy ceną i optymalnym zabezpieczeniem, czyli żeby nie przepłacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 04.02.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam, pytanie jak wyżej. Czy fundament ocieplać dwustronnie czy tylko z jednej strony (słyszałem że od środka ocieplenie jest ważniejsze) . Czy dawać folię kubełkową czy tylko styropian potraktować Dysperbitem? Chodzi mi o kompromis pomiędzy ceną i optymalnym zabezpieczeniem, czyli żeby nie przepłacać Pytanie pomocnicze: masz piwnice, czy podłogi beda na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.02.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Witam, pytanie jak wyżej. Czy fundament ocieplać dwustronnie czy tylko z jednej strony (słyszałem że od środka ocieplenie jest ważniejsze) . Czy dawać folię kubełkową czy tylko styropian potraktować Dysperbitem? Chodzi mi o kompromis pomiędzy ceną i optymalnym zabezpieczeniem, czyli żeby nie przepłacać Zadaj sobie trud, poszukaj, na ten temat są tutaj tony tekstu i informacji. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 04.02.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Prostuję - domek ma być posadowiony na gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 04.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Prostuję - domek ma być posadowiony na gruncie. To zapomnij o izolacji cieplnej fundamentu. Strata pieniędzy. Daj za to co najmniej 20 cm styropianu pod podłogę (a 30 tez nie będzie za dużo). Dbaj, by fundament nie był wyniesiony nad poziom gruntu o wiecej niz 20 cm - inaczej, bedziesz musiał izolować fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 05.02.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Izolacja + styropian od zewnątrz na całej szerokości. Co do grubości styropianu pod podłogę to są różne zdania - mam 10 cm. Co do wyniesienia fundamentu ponad grunt to zależy od lokalnych warunków, wysokości wód gruntowych, bryły domu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.02.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ale te pół metra /"trzy schody"/ to rozsądne minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 05.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Prostuję - domek ma być posadowiony na gruncie. to nie zapomnij o izolacji cieplnej fundamentu. Stracisz pieniądze na walkę z wilogią i pleśnią. Dbaj, żeby to co jest ponad gruntem i metr w gruncie było zaizolowane termicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts