beton44 14.02.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 nie wiem czemu przewidujesz że schody drewniane o kształcie zależnym od ilości miejsca będą jakoś specjalnie wygodniejsze od takich samych "wylewanych" /rozumiem żelbetonowych/... Myślę że schody drewniane(nie całościowe,czyli bez podstopnic) mają tę zaletę że noga może wysunąć się za stopień a w betonowych tego nie ma. szczególnie przy schodzeniu mają tę zaletę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 14.02.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Wylewane i tak musisz czymś obłożyć, drewnem. Nie wiem jak z kosztami takich betonowych ale jeśli to jest spory wydatek to może proste drewniane będą tańsze. Miejsce pod stopniem faktycznie może dodać wygody przy wchodzeniu ale przy zejściu już nie, a zejście jest gorsze. pozdr adam Zabiegowe są tańsze niż wylewane: wystarczy policzyć (projekt + szalunki+beton+równanie schodów+stopnie drewniane lub płytki+balustrady+czas stracony na ewentualne dopilnowanie). Co do wygody to wszystko zależy od projektanta/wykonawcy oraz od możliwości pomieszczenia, ale ogólnie ludzie wchodzą i z chodzą ze schodów (kwestja przyzwyczajenia). Ja jak bym budował jeszcze raz to tylko dom z windą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 14.02.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 nie wiem czemu przewidujesz że schody drewniane o kształcie zależnym od ilości miejsca będą jakoś specjalnie wygodniejsze od takich samych "wylewanych" /rozumiem żelbetonowych/... Myślę że schody drewniane(nie całościowe,czyli bez podstopnic) mają tę zaletę że noga może wysunąć się za stopień a w betonowych tego nie ma. szczególnie przy schodzeniu mają tę zaletę schodzimy tyłem aby wykorzystać w pełni możliwości stopni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 15.02.2010 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Macie racje przy schodzeniu nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts