Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYSY NA PANELACH !!!! JAK JE ZNIWELOWAĆ ?

aricia

Recommended Posts

• 3 weeks później...
To i tak dobrze że 5 lat wytrzymały, u mnie po roku całe porysowane. Z doświadczenia stwierdzam, że nie ma to jak drewno na podłodze.
Po roku. Ja pierwsze poważne rysy miałem tuż po przeprowadzce. I dzięki temu teraz wiem, że lepsze panele, bo za rok to sobie je wymienię w salonie na nowe i cały czas będzie taniej aniżeli drewno ;)

To i tak dobrze że 5 lat wytrzymały, u mnie po roku całe porysowane. Z doświadczenia stwierdzam, że nie ma to jak drewno na podłodze.
Po roku. Ja pierwsze poważne rysy miałem tuż po przeprowadzce. I dzięki temu teraz wiem, że lepsze panele, bo za rok to sobie je wymienię w salonie na nowe i cały czas będzie taniej aniżeli drewno ;)

Jeszcze nie wynaleziono nic takiego co by zadowoliło każdego :) A z drugiej strony u mnie na panelach pewnie dlatego tak dużo rys, bo to pokój 2 letniej córeczki... i co ona nie wyrabia na tych panelach ;) No i moim zdaniem dużo zależy od koloru nie wiem, ale tak mi się wydaje że na jeśniejszych mniej je widać :)

• 3 months później...
Jakich firm i jaką mają klase ścieralności wasze panel AC2-AC3?

My mamy AC5 i rys nie widać, a już rok mieszkamy - panele mamy wszędzie poza łazienką i kuchnią. Mamy tylko jedną małą ryskę widoczną pod światło w przedpokoju, która to rysa powstała od nieostrożnego przesuwania szafy i jedno wgłębienie powstałe wskutek upadku kombinerek (też w przedpokoju).