mayadaski 10.02.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ja buduje metr od sasiada i sasiada nie musialam o nic prosic. Moja dzialka jest szeroka na 8 metrow. Nie lamentuj Przestan analizowac i gdybac Wytrzyj nos I pedz do gminy by dostac Warunki Zabudowy. Wtedy moze bedziesz musiala sie pomartwic. Na razie zamartwiasz sie niepotrzebnie. Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lika 10.02.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 mayadaski na 8 mertach budujesz , to właściwie nie wiem o co ja sie martwie:)) a jaki szeroki będziesz miała dom? wiesz ja na razie robię rozeznanie ale pomimo to, to w planie zagospodarowania przestrzennego jest chyba wyraźnie napisane że musi byc zgoda sąsiada na budowanie w granicy:( chyba nie da sie tego przeskoczyć Lika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.02.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 mayadaski na 8 mertach budujesz , to właściwie nie wiem o co ja sie martwie:)) a jaki szeroki będziesz miała dom? wiesz ja na razie robię rozeznanie ale pomimo to, to w planie zagospodarowania przestrzennego jest chyba wyraźnie napisane że musi byc zgoda sąsiada na budowanie w granicy:( chyba nie da sie tego przeskoczyć Lika W najwezszej czesci, gdzie jestesmy blisko sasiada, jest jakies 4 i cos tam metra - do sprzatania wystarczy I znowu piszesz, ze ...chyba w planie zagospodarowania przestrzennego jest napisane... Lika, nie gdybaj, tylko biegnij do gminy po konkrety...niepotrzebnie teraz tylko siedzisz i sobie humor psujesz... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lika 10.02.2010 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 nie no, napisałam że chyba jest wyraźnie napisane a ten już przeczytałam od deski do deski ze dwa razy. pzdr Lika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 11.02.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam ja tez mam bardzo wąską działkę- 14 m:) i właśnie otrzymałam pozwolenie na budowę, także o nic sie nie martw nie jesteś sama:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 11.02.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 no niestety w planie zagospodarowania przestrzennego znalazłam taki oto zapis: "Rozmieszczenie budynków i urządzeń na działce zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa budowlanego. Dopuszcza się realizację zabudowy przy granicy działki lub odległości od 1,5m do 3,0m w przypadkach innych, niż określone w przepisach prawa budowlanego, pod warunkiem uzyskania w formie umowy notarialnej zgody właścicieli działki sąsiedniej na taką zabudowę." ja tu nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 11.02.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Barbossa mądrze nie widzi . Pytanie tylko, czy urzędnik w gminie ma tak samo zdrowe podejście, jeśli nie, to on Ci odmówi zgody, a Ty się odwołasz i wygrasz, jeno czasu szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lika 15.02.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Barbossa możesz jaśniej? Ja humanistka jestem:) Mnie sie wydaje że z powyzszego zapisu wynika ze można budowac w granicy lub nieopodal ale tylko za zgodą sąsiada? Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts