Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom o nowoczesnym charakterze z płaskim dachem na spokojnej

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od wtorku zacząłem działać na budowie,

Udałem się do firmy Tauron podpisałem umowę i wybrałem taryfę G12w, dnia następnego przyjechało dwóch gości i założyli licznik. Popłynął prąd do mojego domku. Oczywiście coś elektrycy zjeb… w gniazdku 3 fazowym źle podłączyli kabelki i wybija bezpieczniki ale 230v jest OK.

Styropian kupiłem jakiś czas temu u Producenta, który znajduje się niedaleko mnie firma Justyn. GRAFITOWA FASADA EPS 031 za ok. 170zł m3 z felcem, myślę że cena dobra. Sam go odebrałem i przewiozłem busikiem. Leżał i cierpliwie czekał z jeden miesiąc, aż się doczekał dnia, w którym zaczęliśmy ocieplać. Trochę się narobiliśmy, bo trzeba było odsuwać wiązary, ale chciałe by było porządnie. Na ogniomury poszedł 10cm a na kominy wentylacyjne 5cm. Wszystko zaciągnięte siatką i klejem bez kołkowania z firmy Atlas, kleiłem też na Atlasa tylko do klejenia. Rozważałem klejenie na piankę do klejenia styro, była nawet promocja w OBI za 20zł jakiegoś tam producenta, Tytan to już wydatek 29zł ale jakoś odpuściłem. Po prostu mi się odwidziało, nikt nie wiedział nawet jak się to trzyma w ogóle. A sprzedawcy w marketach to już masakra. Ja to nie wiem po co oni tam w ogóle są.

P4183059.JPG

P4183061.JPG

P4183065.JPG

P4183062.JPG

Później zaczęliśmy deskować, miałem 2m3 desek z tartaku impregnowanych i brakło. Dołożyłem z tych wcześniej rozszalowanych i sam opierdykałem jakimś impregnatem. Różnicy nie widać, fachowcy twierdzili że brakło pół kubika ale ile to h.uj wie :)

P4203073.JPG

P4203074.JPG

Papę na deskowanie w końcu dałem

P4203080.JPG

Nieduża różnica w cenie a milimetr głupsza, wyszła mnie po 12,50zł za mb ale kupiłem całą paletę od producenta 180m i byłem sam po nią w Kielcach. Cena z wliczonym kosztem paliwa na miejsce i powrotem. Ta s30 kosztowała by mnie 12,30zł na miejscu. Musiałem tylko poświęcić 6 godzin na drogę.

Chyba ktoś w niebie nademną czuwa, bo w sobotę po skończeniu papowania, uszczelnieniu miejsc styku ze ścianą i kominami, rozliczyłem się, pracownicy wyjechali i lunął deszcz. Jeszcze 1godzinka i była by tragedia.

P4203070.JPG

P4213084.JPG

P4213087.JPG

Dziękuje swojemu Aniołowi Stróżowi i pozdrawiam

Do uszczelnienia użyłem silikonu dekarskiego Tytan czarny.

A w dziury wentylacyjne wsadziłem takie ładne kratki z allegro, oczywiście ze stali nierdzewnej :) Zobaczymy jak się będą sprawować. Jak co to je wypierdol… .

W poniedziałek przyjeżdżają z rana wstawiać okna, oczywiście wkleję foty. Dziś zamiatam dom, by było czyściutko.

Z ciekawych wiadomości to ta że żenię się w sierpniu, czytam biorę ślub :D

Zastanawiam się też już nad piecem, pierw miał być Defro AKM 2 na miał i eko ale teraz poważnie rozważam zakup piecem na pelet.

Jeśli ktoś ma i użytkuje proszę o sugestie i rady.

Edytowane przez -Jurand-

• 3 weeks później...
  • 10 months później...
  • 1 year później...
  • 3 weeks później...