blackd 05.02.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam.Mam taki oto właśnie dylemat jak prawidłowo zrobić automatykę do sterowania piecem przy połączeniu tych dwóch układów. Jeżeli dam czujnik ścienny który będzie sterował piecem w przypadku zmiany temp w pomieszczeniu to praktycznie mam zero wpływu na to jak ma działać podłogówka. Gościu od pieca zaproponował żeby zrobić podłogówkę jako priorytet i żeby to czujnik od podłogówki był decydujący, a na kaloryferach regulować termostatami. Czy to dobry pomysł?Dodam że piec to ACV Delta Pro - instalacja to 3 obwody podłogówki 2 na dole (kuchnia, komunikacja, łazienka) 1 na górze (łazienka) pozostałe pomieszczenia to grzejniki tradycyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igrek1 05.02.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Mylse ze najprostrza rozwiazanie, ale mi sie wydaje ze trzeba pomyslec czy pompy od grzejnikow wogole nie wylaczac... dlogowka ma duza bezwladnosc wiec jak dogrzeje to moze wyl uklad na 1-2 h w pomie zczeniach gdzie masz grzejniki moze xrobic zimno..... pozatym ogolnie wszysy=tko zalezy od budynku, kwestie priorytetu mozesz zawsze zmienic 1 sezonie badz w trakcie. powodzenia ps. najlepiej jakbys jakis s hemat narysowal bylo by coswiadomo wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 05.02.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 a dwa obiegi to nie da rady zastosować ? michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts