Roth 05.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam,Jako laik budowlany mam następującą prośbę o radę:Chciałbym postawić murek - typu barek - pomiędzy otwartą kuchnią a salonem (właściwą jego funkcją będzie zasłanianie tego co jest na blacie w kuchni). Murek ma być z cegły klinkierowej, stać prostopadle do ściany z pustaków, na wylewce, mieć 120 cm wysokości, 140 cm długości, i ma być gruby na 12 cm (na szerokość cegły). Od strony kuchni do murku mają być dostawione szafki.I teraz zastanawiam się: jakiego wzmocnienia wymaga taki murek żeby się nie przewrócił np. przy mocniejszym naparciu na niego?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpendzik 05.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Witam Nie wiem czy to pomoże, ale ja dostawiałem ściankę w łazience - taka przegroda zamknięta przeszklonymi drzwiami - zamiast gotowej kabiny prysznicowej (wymysł żony ). Ściankę tą w miejscu gdzie styka się prostopadle z inną ścianą, wzmocniłem w taki sposób że co drugi rząd (ścianka z ytonga 7cm) dawałem drut fi 6 który wchodził po około 10cm po obu stronach w ścianki... No i trzyma się już 7 miesiąc - Oblepiona jest jeszcze płytkami oczywiście.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roth 06.02.2010 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 A czy postawienie go tylko z zakotwieniem do ściany, bez zagięcia na końcu w "L", byłoby do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roth 07.02.2010 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo dziękuję za rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts