deratus 10.02.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Kotła jeszcze nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.02.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 ale projekt domu mam nadzieję już jest? zawijan już to napisał ale potrzebujesz sterownika PID. Ustawiasz tempertaurę CO i CWU i wszystko co robisz przy kotle to zasypujesz zasobnik groszkiem wybierasz popiół i czyścisz kocioł szczotą... Ale nie mogę tego polecić schorowanym staruszkom z chorymi kręgosłupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 10.02.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Projekt już jest,a nawet więcej dom i kotłownia już jest A czy w piecu dolnego spalania można palić ekogroszkiem i czy ma to sens ekonomiczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 A przy okazji , czym się różni ekogroszek od groszku z węgla kamiennego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 10.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 A przy okazji , czym się różni ekogroszek od groszku z węgla kamiennego ? Z tego co słyszałem to zawartością siarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.02.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 ZTCW ekogroszek jest mieszanką kilku rodzajów węgla a groszek to po prostu sortyment jednego rodzaju węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 10.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Muszę to to spróbować u siebie Podobno działa cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zawijan 10.02.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 "ekogroszek" to jest typowa nazwa marketingowo-handlowa.Nie ma żadnego unormowania technicznego.Kiedyś stosowano ją tylko dla wyselekcjonowanego węgla w sortymencie groszek o niskiej zawartości popiołu i siarki, teraz stosuje się ją do każdego groszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.02.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Deratus - ja mam piec na ekogroszek od 1,5 roku (bardzo podobny do bobka) i polecę piec z zasobnikiem wtedy gdy już u innych sprawdzą się sterowniki PID 2 i palniki typu Brucer. Taki zestaw podobno reaguje sam na zmienną kaloryczność paliwa, bardzo dobrze reguluje parametry pracy pieca itd. Jeden z nich proponuje zawijan, a drugi porządny znalazłem tu:http://www.sekom-pleszew.com.pl/brucer.html Ze względu na koszt ogrzewania (miał jest dużo tańszy) jeśli planujesz dorzucać opału wiaderkiem po 10 kg, a nie workami po 25 kg i masz gdzie go składować wtedy warto wybrać tłokowca ze sterownikiem PID. Wstrzymaj się jednak z wyborem jeśli możesz, bo nadchodzi wiosna a wraz z nią ... nowe sterowniki i rozwiązania (wiem to z pewnego źródła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts