mleki 06.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam , mam takie pytanie. Wymieniam starą dachówkę na blachodachówkę , poddasze będzie w przyszłości użytkowe. Dekarz powiedział że teraz położy mi membranę bezpośrednio na łaty , czyli: blachodachówka , membrana , łaty i krokwie(belki) , powiedział że to jest ok. , i potem mogę sobie już dawać jakie chcę folie paraprzepuszczalne czy też paraizolacyjne oraz docieplenia. Czy to jest poprawne rozumowanie? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 06.02.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Zdecydowanie uważam że twojemu dekarzowi coś się pokręciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 06.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 radziłbym zmienic dekarza , bo jak chce dac membrane bezposrednio pod blache to nie chcialbym widziec jak wykona pokrycie, poprostu de... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 06.02.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Kontrłaty - czyli takie same dodatkowe łaty? A lepiej jest nabijać kontrłaty , czy lepiej zerwać stare , położyć membranę na krokwie i na to nowe łaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 06.02.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Należy zerwać stare łaty, dać membranę, kontrłaty, łaty i pokrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 06.02.2010 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Jeśli w tej koleiności jaką podałeś , to nie bardzo rozumiem na czym ta membrana ma się trzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 06.02.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Jeśli w tej koleiności jaką podałeś , to nie bardzo rozumiem na czym ta membrana ma się trzymać ? Zbigniew100 podał jak powinno być, a membranę dajesz na krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 06.02.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Mleki zmień dekarza, a jak już chcesz sam robić, to poszukaj gdzie i jak mocuje się membranę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.02.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Bez bicia się przyznaję: pomyliłem kontrłaty z łatami.Koledzy powyżej słusznie prawią - aż dziw, że mnie nie zjechali.Żeby nie wprowadzać zamieszania wywalam poprzedni post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts