Arbuz11 06.02.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam Zadałem poniższe dwie zagadki kilka miesięcy temu w temacie porady geodezyjne ale niestety nikt nie podpowiedział mi ani słówka. Może jakiś Mędrzec jest w stanie coś podpowiedzieć. 1/ Czy gmina ma obowiązek wyznaczenia drogi w terenie jesli jest ona drogą gminną? W dużej częsci działka pod tąże droga ma wydzielona księge wieczysta i jest własnościa gminy. W naturze istnieje jakiś bardzo nedzny przejazd ale nie wiem czy dokładnie pokrywa sie w przebiegiem na mapie. Jest to jedyny dojazd do gospodarstwa. Teren nie ma MPZP Pytanie to ma oczywiście na celu to aby to Gmina załatwiała i płaciła za geodetę. 2/ MPZP został zaskarżony i wydano sadowy zakaz działań na danym terenie. Geodeta twierdzi że nie może podzielić działki nawet w celu powiekszenia sąsiedniej działki. W gminie utrzymuja że jesli zrobie projekt podziału odrzuca go. Czy mają takie prawo ? NIe chcę dzielic działki na mniejsze efektem końcowym ma być pomniejszenie jednej a powiekszenie innej działki. MichałPS. Pytania doyczą dwóch różnych nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts