JurekM 06.02.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Mam pozwolenie na budowę.W projekcie mam ogrzewanie olejowe.I teraz pytanie:1. Czy mogę zmienić ogrzewanie na gaz (z sieci)2. Czy przy ogrzewaniu gazowym jest możliwość rezygnacji z komina?Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 07.02.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 ad. 2.Jeżeli nie chcesz komina to jedynie przy kotle kondensacyjnym na gaz możesz wyprowadzić przewód spalinowo - powietrzny przez ścianę i to też trzeba obliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 07.02.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 możesz, ale trzeba albo zmienić pozwolenie albo wystąpić o nowe. U nas mimo, że mieliśmy pozwolenie ważne tylko dopiero rok, Starostwo kazało złożyć nowy wniosek o pozwolenie na instalację gazową. co do komina - jak przedmówca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 07.02.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 możesz, ale trzeba albo zmienić pozwolenie albo wystąpić o nowe. U nas mimo, że mieliśmy pozwolenie ważne tylko dopiero rok, Starostwo kazało złożyć nowy wniosek o pozwolenie na instalację gazową. co do komina - jak przedmówca No dobrze, a jak będę chciał zmienić rodzaj ogrzewania po rozpoczęciu budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 07.02.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No dobrze, a jak będę chciał zmienić rodzaj ogrzewania po rozpoczęciu budowy? ja tak zrobiłem, wydanie warunków przyłącza nieco się przedłużało, a zależało mi na czasie, więc architekt w projekcie zrobił elektryczne i takie też złożyłem (z kominem gazowym w kotłowni), zacząłem budowę, przyszły warunki i zacząłem załatwiać wszystko z gazem - trzeba zrobić projekt przyłącza na zewnątrz, wewnątrz, potem inwentaryzację powykonawczą i dalej nie wiem, bo na tym etapie aktualnie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts