nuela 06.02.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam, czy możecie napisać, jaki jest koszt wykonania projektu oczyszczalni biologicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birk09 06.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witaj, nas to będzie kosztować 500PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konto usunięte na żądanie 06.02.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Zalezy od liczby osób w domu, podłoża na działce, od 5tys nawet do 8-10tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 07.02.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedzi, ale moje pytanie dotyczyło samego projektu, ile płaciliście za sam projekt oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 07.02.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedzi, ale moje pytanie dotyczyło samego projektu, ile płaciliście za sam projekt oczyszczalni. 0 zł (plus ksero kilku dokumentów) - z tego co pamiętam wytyczne co do projektu były w dokumentacji zakupionej oczyszczalni. Wystarczyło postępować zgodnie z nimi i z informacjami ze starostwa aby stworzyć projekt. Oczyszczalnia działa , wcześniej została zgłoszona, później odebrany został budynek. Wystarczy odrobina chęci i czasu i da się wybrnąć z tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 12.02.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Mam w wz szambo, ale myślimy o oczyszczalni - możemy umieścić w projekcie domu przy składaniu do pozwolenia na budowę oczyszczalnię zamiast szamba. Tylko nie wiem, czy warto? Jak to rozegrać, żeby było dobrze? Umieścić oczyszczalnię od razu przy składaniu do pnb, czy później zglosić? Mam różne wzajemnie wykluczające się informacje i straszny mętlik... Nuela - jedna z firm na targach mowiła o cenie za projekt 500zł, niektóre wliczają projekt w cenę oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqlio 22.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Mam w wz szambo, ale myślimy o oczyszczalni - możemy umieścić w projekcie domu przy składaniu do pozwolenia na budowę oczyszczalnię zamiast szamba. Tylko nie wiem, czy warto? Jak to rozegrać, żeby było dobrze? Umieścić oczyszczalnię od razu przy składaniu do pnb, czy później zglosić? Mam różne wzajemnie wykluczające się informacje i straszny mętlik... Nuela - jedna z firm na targach mowiła o cenie za projekt 500zł, niektóre wliczają projekt w cenę oczyszczalni. U mnie 500zl. Czasem firmy robia w cenie. Trzeba popatrzyc na "calosc" kosztow. Warto, zeby projektant znal wymogi "lokalnych" urzedow, zeby przyjeli bez problemu zgloszenie budowy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_74 05.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 U mnie - pod Poznaniem pan z firmy od przydomowej oczyszczalni ścieków przygotował profesjonalny projekt oczyczalni za darmo.Nawet przyjechał na działke sprawdzić jak bardzo przepuszczalną mamy ziemie, porobił jakieś pomiary tajne....Wcale nie musimy sie decydować na tą firmę, ale profesjonalizm i szybkość zdecydowanie przemawia za nimi.Projekty te dołączymy do pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INSTALEKO 18.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Projekt oczyszczalni nie powinien przekroczyć kosztów klasycznego przyłącza wody lub kanalizacji, czyli ok. 500zł netto. Inwestor musi tylko dostarczyć mapę syt-wys, opinię geologiczną, oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością na cele budowlane. Na podstawie wizji w terenie określamy najlepszą lokalizację oczyszczalni, oraz odbiornik ścieków oczyszczonych. Do zakupionych urządzeń najczęściej projekt gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts