wizzzzard 07.02.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 WITAM Kilka miesięcy temu kleiłem w pokoju na ściany płyty KG. Po jakimś czasie jedna z nich odkleiła się w kilku miejscach.Widać ściana była źle wyczyszczona przeze mnie lub po prostu stary tynk się odkleił razem z płytą.W każdym razie płyta KG trzyma się ściany. Jednak w jednym miejscu jest odklejona. Porobiły się pęknięcia na złączeniach. I po naciśnięcu w miejscu odklejenia cała "chodzi".Moje pytanie Czy jest jakiś sposób żeby ją spowrtoem do tej ściany przymocować ?Odklejenie nie wchodzi w grę. Może jakieś wiercenie otworów i wpuszczanie kleju lub jakiejś masy ??Albo jakieś kołki ??Nie mam pojęcia jak to zniwelować. Proszę poradźcie coś... Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunclik 07.02.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 dobrze kombinujesz możesz w miejscach gdzie jest klej do płyt zamocować na kołki rozporowe odpowiedniej długości ewentualnie można nawiercić otwory w płycie i wpuścić z wyczuciem przez nie piankę montażowa tylko pamiętaj żeby pianka była " nisko rozprężna " jeśli weżniesz zwykłą piankę i wpuścisz za dużo to wypchnie płytę jeszcze bardziej wiec najpierw spróbuj z kolkami rozporowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizzzzard 07.02.2010 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Z pianką też myślałem...A są takie nisko rozprężające ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunclik 07.02.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 oczywiście ze są i nisko rozprężne i nawet takie do minus 10 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Przyszła mi do głowy jeszcze jedna koncepcja, ale nigdy przeze mnie nie sprawdzana. Otwornicą wywiercić otwór w płycie (żeby był spory, ale może i duże wiertło wystarczy) i otwór zalać klejem. Po upchaniu go ile się da jedno takie łączenie na pół metra powinno trwale płytę przymocować. Na koniec najlepiej gładzią to wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunclik 07.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 bez obrazy myślę ze nie zda to egzaminu ponieważ nie będzie możliwości ponownego dociśnięcia płyty do ściany a to jest praktycznie najważniejsze właśnie może dlatego się płyta odkleiła bo nie było dość kleju żeby dobrze docisnąć ja do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizzzzard 07.02.2010 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Też dobry pomysł.... Chodzi ci o klej (mase) do klejenia KG czy jakiś inny klej do pistoletu (montażowy?). W sumie montażowe z reguły są gęste... Fajnie jakby jakiś rzadki był to wtedy można dużo wcisnąć przz szpare... Jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts