gniezniok 07.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam Właśnie zasugerowano mi abym sufit przykrył płytami K-G gdyż teriva na bank będzie się rysować przynajmniej w ciągu pierwszych 2-3 lat po wybudowaniu domu...Czy rzeczywiście zauważyliście aby była taka konieczność? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 08.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mam terivę 6 lat i nie ma żadnych zarysowań, pajęczyny, śladów belek itd. Mam tynk gipsowy knaufa kładziony maszynowo. Nie daj się wpuścić w płyty k-g. Jeżeli masz prawidło wykonany strop to nic się nie będzie działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 08.02.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 jak wszystko jest ok to nic się nie będzie działo ale za bardzo też bym się nie wzbraniał przed płytami g-k zawsze można jakieś lampki schować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Sporo zalezy od samych pustaków stropowych - u mnie nie były idealnie równych rozmiarów i ... tynkarzy. A także indywidualnych wymagań co do równości sufitu i rodzaju oświetlenia. U mnie podczas remontu po zagruntowaniu było widać, którędy przechodza belki, po wyschnieciu farby tego nie widać. Jesli masz oswietlenie przysufitowe (np plafony), widać wszelkie nierówności tynku, jesli "zwisy" - mniej. Płyta k-g tez potrafi pęknąć na łączeniach i nie tylko. Niektórzy na terivę dają dla spokoju sumienia siatkę tynkarską na całość. Na drobne "pajączki" na pewno to wystarczy, jeśli sa błędy wykonawcze - i tak trzaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 08.02.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Sporo zalezy od samych pustaków stropowych - u mnie nie były idealnie równych rozmiarów i ... tynkarzy. A także indywidualnych wymagań co do równości sufitu i rodzaju oświetlenia. U mnie podczas remontu po zagruntowaniu było widać, którędy przechodza belki, po wyschnieciu farby tego nie widać. Jesli masz oswietlenie przysufitowe (np plafony), widać wszelkie nierówności tynku, jesli "zwisy" - mniej. Płyta k-g tez potrafi pęknąć na łączeniach i nie tylko. Niektórzy na terivę dają dla spokoju sumienia siatkę tynkarską na całość. Na drobne "pajączki" na pewno to wystarczy, jeśli sa błędy wykonawcze - i tak trzaśnie. mi na łączeniach nie pęka bo mam na to patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 08.02.2010 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 jakoxx - też tak mge napisać a nawet więcej.. Jeśi znasz spsób to dawaj a nie jak w piaskownicy...Dzięki Wam za sugestie... Trzeba bedzie rozważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 08.02.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 proponuję się zapoznać z systemowym rozwiązanie firmy rigips i zrobić wszystko jak tam piszą i nie ma prawa pęknąć ja wprowadziłem tylk po jedną modyfikację tzn jak używam wariata na łączenia to mimo to że ma w sobie zawarte włókna to i tak zbroję to jeszcze fizeliną od tak na wszelki wypadek ta zaprawa nie jest już taka jak 5-6 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2010 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ale tu pytanie jest - kłaść te płyty czy nie kłaść na zasadzie "wszelkiego wypadku". Monim zdaniem nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 08.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeżeli jesteś pewien że strop zrobiony jest dobrze zrobiony to daj se spokój z gk.A druga sprawa to nie używaj żadnych siatek itp bo i tak to nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts