kristo1973 07.02.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Czy ktoś z okolic Krakowa podpowie gdzie kupić "pewną" sadzonkę dębu czerwonolistnego? Nie chciałbym po kilkunastu latach po posadzeniu przekonać się że dąb nie przebarwia się tak pieknię jak na zdjęciach. A może ma ktoś samosiejkę i chciałby ją oddąć w dobre ręcę? Mogę się odwdzięczyć niezliczoną ilością małych modrzewi sosen i jodeł. Niezliczoną bo na razie ich nie policzyłem a wyższe były chwasty, ale musze je przerzedzić bo poprzedni właściciel posadził je co co 1 metr. Czasem nawet rosną po 2-3 na 1 m kwadratowym. Mam też brzózki ale to są samosiejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.02.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 zaglądnij do szkółki Hajdrowskich w Mnikowie: http://www.hajdrowscy.pl Maja spory wybór drzew i krzewów, może i dąb czerwony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristo1973 07.02.2010 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 DziękiWysłałem już zapytanie ale w ofercie nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wonsbelfer 08.02.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Kolor przebarwienia jesiennego zależy nie tylko od konkretnego egzemplarza, ale też od warunków w jakich rośnie (gleba, H2O, temperatura wiosną, latem , jesienią). Nikt gwarancji raczej nie da...., ale: "powodzenia w łowach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristo1973 10.02.2010 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Dzięki Mymyk_KSK - właśnie dostałem odpowiedź od Hajdrowskich.Mają quercus rubra 80-100 cm w donicy 14 zł.To jest własnie to drzewo które szukałem.Oby tylko warunki na mojej działce były sprzyjające (tak jak zauważył wonsbelfer)Załączę zdjęcie po posadzeniu a potem jak się przyjmie po kilku latach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 11.02.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 To super, ciesze się że mogłam pomóc. To porządna szkółka, z trradycjami i tzw. "chały" raczej nie odstawiają Niech rośnie zdrowo - a fotki wrzuć przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts