apieczyk 07.02.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Wykonanie sufitów z GK na poddaszu zaowocowało taką sytuacją:http://img19.imageshack.us/img19/7885/dscf4961am.th.jpgMiędzy ścianką kolankową a płytą praktycznie na całej wysokości murłaty mam dziurę. Teraz zbieram się do fachowego trwałego załatania tej szpary. Do tej pory usłyszałem wskazówki żeby do murłaty pomocować wkręty 45mm w jakichś odstępach, a następnie zarzucić to goldbandem. Inny fachowiec polecał między wkrętami przepleść dodatkowo drut wiązałkowy aby masa się lepiej trzymała. Poza tym polecał, żeby najpierw zarzucić to klejem gipsowym Rifix, a dopiero na to rzucić goldband.Czy to są dobre rozwiązania? A może jest jakiś lepszy i trwalszy sposób na załatanie tych dziur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 08.02.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ja bym poprzykręcał do tej murłaty odcinki płyt K-G, a potem wykończyłbym w sposób, jaki sugerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 08.02.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 a ja przykręcił bym styropian do murłaty a póżniej za zbroił bym siatką do dociepleń całą ściankę kolankową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 08.02.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Nie widac dokladnie ile tam jest przestrzeni, ale jak ok 5cm to przykleic paski gazobetonu i dopiero tynk.Ja tak zrobilem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 08.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 U mnie partacze od poddaszy "fachmann" z Radomia zrobili identycznie.Wygoniłem w cholerę. http://lh4.ggpht.com/_hb4mvAc1MSE/SuMgnLcsxfI/AAAAAAAAAoo/wUaK510uHPc/s640/P1000615.JPG Następna firma przykleiła płyty KG do całej ściany kolankowej i połączyła to ze skosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelo_pl 08.02.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Styropian , kawałki płyty GK przykręcić , na to siatkę i goldband w styk płyt fizelinę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.02.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ja mam na murłacie twardy styropian (2-5cm w załeżności od zapotrzebowania miejscowego ), paski zielonych płyt gk, przyklejone pianką i przykręcone wkrętami, grunt, siatka tynkarska z 10-15cm zakładem na murowaną ścianę kolankową i zatynkowane tynkiem c-w razem ze ścianką jeżeli tynk na ścianie już jest to proponuję skuć 10-15 cm i zrobić zakład siatki na ścianę przed zatynkowaniem żeby zapobiec pękaniu na złączu, no i jeśli masz tynk gipsowy to zarzucić to tynkiem gipsowym (jakimś np.goldbandem) jeśli c-w to zarzuć też c-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arycz 08.02.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Nie pomogą żadne siatki itp. Jeżeli nie chcesz mieć problemów z pęknięciami , to płyta GK na cała ściankę na placki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Nie pomogą żadne siatki itp. Jeżeli nie chcesz mieć problemów z pęknięciami , to płyta GK na cała ściankę na placki. no to zapraszam niewiernego na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinok 08.02.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Nie pomogą żadne siatki itp. Jeżeli nie chcesz mieć problemów z pęknięciami , to płyta GK na cała ściankę na placki. no to zapraszam niewiernego na oględziny A ile lat już mieszkasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gin 13.04.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Takie problemy rozwiązuje sie na poczatku prac. http://www.profiltech.com.plDoklejanie płyt do kolankowych po wykonaniu skosu świadczy o braku profesjonalizmu wykonawcy i styk kolankowa skos jest nie połączony ze sobą. Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez gin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 13.04.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Albo płyta GK na całą ściankę kolankową aż do skosu, albo przykleić styropian do murłaty na piankę, zaciągnąć siatką tynkarską, tak żeby wjechała na ściankę kolankową, zatynkować całość (łącznie ze ścianką kolankową). To tylko propozycja. Wybór należy do Ciebie i do tego, kto będzie to robił i zapewni, że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 13.04.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 najlepiej przykleić płytę na całą kolankową, ale nie na placki, tylko na grzebień.połączenie ślizgowe (kolankowa ze skosem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 15.04.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 (edytowane) najlepiej przykleić płytę na całą kolankową, ale nie na placki, tylko na grzebień. połączenie ślizgowe (kolankowa ze skosem) grebień ok,placki OK tylko kolego wyluzuj mi ze slizgami bo cie styram . Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez profi45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 15.04.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Twardy styropian lub kawałki gazobetonu plus tynk gipsowy... Można również dać płytę KG na całą ścianę kolankową. Ważne, żeby zrobić to dokładnie i solidnie zapraszam na http://www.perfekcyjnydom.com w dziale adaptacje poddaszy na jednym z ostatnich zdjęć widać jak można rozwiązać ten problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profi45 16.04.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Twardy styropian lub kawałki gazobetonu plus tynk gipsowy... Można również dać płytę KG na całą ścianę kolankową. Ważne, żeby zrobić to dokładnie i solidnie zapraszam na http://www.perfekcyjnydom.com w dziale adaptacje poddaszy na jednym z ostatnich zdjęć widać jak można rozwiązać ten problem. Pozdrawiam ładna czysta robota ale do perfekcji jeszcze brakuje troche. Z kolankowej pierszy profil-V jako startowy i zamknięcie sufitu ze skosem na zakładke z profilem V a nie skręcone udeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perfdom 16.04.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 ładna czysta robota ale do perfekcji jeszcze brakuje troche. Z kolankowej pierszy profil-V jako startowy i zamknięcie sufitu ze skosem na zakładke z profilem V a nie skręcone udeki. Dziękuję w naszych stronach mamy problem z dostępnością profila V. Testowaliśmy go i uważam, że to naprawdę fajny temat, ale nikt nie chciał go dla nas ściągać... Wracając do tematu należy zadbać o prawidłową izolację murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts