christof333 08.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Planuje zlecić ocieplenie elewacji domu jednorodzinnego styropianem-w Czerwcu. Tutaj mam pytanie do Osób które mogą mi podpowiedzieć na co mam zwracać uwagę aby unikać błędów przez ekipę budowlaną-niechce aby wmawiali mi coś co nie jest prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.02.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 W duzym skrocie:)Listwa startowa - dobrze jest zamocowac zamiast naroznika, styropian najlepiej kleic na ramke i placki w srodku, tzw. elki we wszystkich otworach (ze styropianu oczywiscie), siatki diagonalne tzn. takie ukosne pasy z siatki na rogach okien i drzwi i to chyba tyle:)Wielkiej filozofi tu nie ma.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 08.02.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 christof333, dokladne informacje na ten temat znajdziesz m.in. tutaj http://forum.muratordom.pl/jak-ocieplac-styropianem,t31665.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
christof333 08.02.2010 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 A co myślicie o styropianie układanym "na zakład"-podobnie jak panele podłogowe,i nie chodzi mi o pióro i wpust. Czy jest to lepsza metoda-ponoć unika się potencjalnych mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 08.02.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Tak, połączenia na zakład powodują że system dociepleń jest szczelniejszy.Odnosnie Twojego pierwszego wpisu, zalaczam link do strony z typowymi bledami wykonawczymi podczas prac ociepleniowych:http://termodom.pl/modernizuj/docieplenie___bledy_wykonawcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1111 10.02.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Podobno dwie warstwy i układać 'mijankowo'.My damy 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts