kryskart 06.10.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 (edytowane) Co do kanalizacji to okazuje się że wyciągnęli ją aż pod drzwi do odpływu liniowego. A co do podłogi to okazuje się, że wykonawca nie spojrzał do projektu tylko zaczął robić sensowną normalną podłogę. Tylko, że w projekcie na piachu leży 20 cm styropianu i 10 cm płyty żelbetowej( jak w to podłogówkę wcisnąć ?) a on zaczął od 10 cm płyty potem 20 cm styropianu a potem 10 jastrychu czyli brakłoby 10 cm. Zdziwił się że to znalazłam i że w ogóle chodzę na budowę. Wylana płyta -po usunięciu 10 cm piachu i poprawce kanalizacji wygląda tak . To wycięcie jest pod jeden z dwóch grzejników podłogowych. Myślę że to zalepią bo one aż tak głębokie nie są ale na razie mogą być. Całą noc i pół dnia padał deszcz więc nawet nie musieli polewać go wodą. Ogród póki co służy do tego Edytowane 6 Października 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 10.10.2012 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Dowieżli thermopor i stoi sobie w paletach. Mają zacząć murować od czwartku. . Tymczasem naniosłam ostatnie poprawki na rzut dodając okno w kuchni. Muszę przecież gdzieś hodować bazylię a w podwójnym oknie balkonowym nie bardzo się da. No i pojawiło się przejście z garażu do kotłowni, bo znajomi stwierdzili że jednak się przydaje. Nie mieszkałam nigdy w domu więc zaufam ich doświadczeniu. I jeszcze głowiłam się nad tym wąskim korytarzem-czy nie przekształcić go w garderobę dostępną z pokoju ale ostatecznie zwyciężył korytarz- gdzieś muszą stać kalosze, itp klamoty gospodarcze. Nie będę sobie przynajmniej robić brudu w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 15.10.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Mury rosną do góry. To jest widok od strony tarasu. Wewnątrz zaczął też troszkę pokaźniej wyglądać. A to garaż i synuś cieszący się z nowych ruin jak to wdzięcznie określił.. Edytowane 15 Października 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 19.10.2012 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 (edytowane) Panowie spieszą się z murowaniem i przyjdą nawet jutro, chociaż jest sobota a zwykle w sobotę nie pracują. Tak to teraz wygląda Na razie wejście reprezentacyjnie nie wygląda. A tu będzie stał mój piękny kominek ale nawet moja wyobraźnia nie ogarnia tego chaosu. Ktoś tu widzi taras? Edytowane 19 Października 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 21.10.2012 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 (edytowane) W zasadzie nic takiego się nie dzieje. Podciągnęli resztę murów, chociaż nie zrobili całości tak aby mogli już zakładać szalunki pod wieńce. . Tu jeszcze nie ma nadproża Na pociechę zakwitło mi coś takiego. Malutki oczar. Ma trzy liście i takie kwiatki. I sięga mi do polowy uda. Fajny. Edytowane 21 Października 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 03.11.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 (edytowane) No i zdarzyła się przerwa w budowie. Z niczyjej winy. Po prostu nawaliło śniegu. Gdyby nie prognozy usiadłabym i płakała. Bo ścian tylko tyle ile na poprzednich zdjęciach. Aż tu niespodzianka- zimno, wieje a panowie skręcają szalunki na wieniec. Z wrażenia prawie wjechałam do rowu wracając z pracy w deszczu gdy ich zobaczyłam na rusztowaniu. Robiło się już ciemno więc tylko jedno zdjęcie z wtorku. We środę skręcali dalej a potem było święto. Edytowane 3 Listopada 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 03.11.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 A teraz jest tak i tak od strony garażu Aż mnie upoił ten widok i słońce w salonie Pooglądaliśmy dom i poszliśmy sadzić jakieś moje zdobycze chociaż we wtorek będę miała koncepcję ogrodu. Zobaczymy co mi zaproponuje pan architekt zieleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 11.11.2012 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 (edytowane) Szalunki zdjęte, wieniec tężeje Więźba zamówiona i domek czeka na nią Edytowane 11 Listopada 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 26.11.2012 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Tak wygląda dom z częściowo wykonaną więźbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 26.11.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Teraz dołożyli na stropie płyty OSB które będą podłogą strychu i powstało śmieszne wrażenie że to już prawie kompletny dom no bo ma sufit Edytowane 26 Listopada 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 02.12.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Moi fachowcy posłuchali prognozy pogody i rzucili się do foliowania i łacenia dachu, a dopiero potem zaczęli skręcać więźbę śrubami. Teraz wygląda to tak i tak i jeszcze od wejścia Jednocześnie pracuje ekipa od przyłącza wody i kanalizacji i nie wiem czy to nie jest najtrudniejsze zadanie. Trzeba było negocjować z sąsiadami przebieg sieci a teraz siedzę i zastanawiam się czy da się doprowadzić do ideału teren po wykopach. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 09.12.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Okazuje się że zima nie zniechęca fachowców i twardo kładą dachówki. Założyli część obróbek blacharskich od strony północnej i położyli część dachówki. Niestety znowu spadł śnieg i nie widać jej urody. Nawet słońce nie chce świecić i żałuję że nie zrobiłam zdjęć w czwartek gdy zaczęli kłaść dachówkę ale tak mnie zaskoczyli swoją obecnością że nie miałam czym zrobić zdjęć Mam tylko nadzieję że ten mróz trochę ustąpi bo bardzo bym chciała zobaczyć ten dach jeszcze przed świętami. Szef firmy powiedział też że murarze wchodzą od wtorku i stawiają ścianki działowe. Dla mnie szok. Ja w takie zimno zamieniłabym się w mrożonkę. Tak czy inaczej: dachówka marsylka 12 Tondach naturalna czerwień, rynny flamingo kolor miedziany. A w środę pomiar okien. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 16.12.2012 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Zaczął topić się śnieg na dachu bo mamy ocieplenie więc poszłam dziś porobić szpiegowskie zdjęcia. Niestety przecieki są. Nie będę dzisiaj stresować wykonawcy bo jest niedziela ale jutro.... To ścieka woda po ścianie od dziury w folii. Mieli załatać ale chyba nie wyszło. A to potop w pomieszczeniu Leje się z dachu tak jakby w rzucie kalenicy, to są mokre belki stropowe A to już co innego- moja sypialnia i piwko w kącie A to dach i bardzo ładne obróbki Najstraszniejsze jest jednak gliniaste błoto, które chce pozbawić człowieka gumowców. Już się zastanawiam co będzie w marcu. Edytowane 19 Lutego 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 19.02.2013 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Zimowa przerwa na budowie ale w domu burza mózgów. Planowanie czasem jest gorsze niż realny problem do rozwiązania. Pierwsza sprawa to powstała koncepcja ogrodu I życzę sobie abym za mojego życia zobaczyła go w tej okazałości. Biję się również z łazienkami i kuchnią bo pewne sprawy trzeba ustalić na etapie instalacji. Projekty opublikuję następnym razem. Na razie pokazuję nowego mieszkańca do nowego domu Edytowane 19 Lutego 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 10.03.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Pomimo kiepskich prognoz pogody panowie dzielnie wzięli się za robotę. Postawili brakujące kominy, w kotłowni dla pieca gazowego i w holu dla salonowej kozy No i idzie elektryka Edytowane 10 Marca 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 17.04.2013 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Ekspresem zostały pokryte ściany tynkiem i to równiejszym niż gładź w moim mieszkaniu. Zadziwiły mnie konstrukcje wkładane w ściany i narożniki Wsadziliśmy też podarowane przez kolegę małe świerki i lipy, może będą chciały żyć a od poniedziałku zaczynamy urządzać ogród tak na poważnie Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 28.04.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 (edytowane) Tynki skończone. Brak tylko jednego gniazdka i niestety nie dogadałam się dobrze z elektrykiem bo w łazience mam gniazdka nie w tym miejscu co trzeba. Będą przesuwane. Pojawiły się rury od wody i styropian na podłogę. Zajmuje pół garażu Najwięcej dzieje się jednak w ogrodzie. Ogrodnicy na połowie działki zasiali mi łąkę i wzięli się za rabatę. Niestety powstaje ona trochę bez planu i ciągle żywię nadzieję że nie będę musiała przesadzać potem zbyt wielu roślin. Założenie jest takie że będą rosły tam tylko drzewka i krzewy bo całość wyłożona jest włókniną. To sprzed paru dni obecnie jest tam więcej roślin. Zdjęcia będą jutro. Edytowane 28 Kwietnia 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 05.05.2013 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 (edytowane) Powoli ogród rośnie dalej, ciągle coś dosadzam ale coś mi się wydaje że będę dosadzać tak przez kolejne 20 lat. To zaczątek rabaty dereniowej- podobają mi się założenia atrakcyjne od listopada do kwietnie bo wtedy naprawdę nie ma na czym oka zawiesić. Muszę tu dosadzić jeszcze więcej dereni i uzupełnić kerrią- ma zielone pędy zimą i leycesterią (to wynalazek z książki Ogród zimą- zielone pędy-zna to ktoś?) W domu szaleje hydraulik Edytowane 5 Maja 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 07.08.2013 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Nastała chwila ciszy we wpisach bo nie mogłam nic publikować. W domu aż do zeszłego tygodnia nie miałam okien a miałam już kupione stelaże, płytki i brodziki. Prawie nie spałam wiedząc że leży to sobie ot tak w otwartym domu. Ale teraz po kolei. Łazienka nr 1- ogólnodostępna w wizualizacjach Łazienka w płytkach Opoczno black and white. Trochę nie trzymają wymiarów wg mojego płytkarza ale są ładne- satynowe i eleganckie W łazience nie ma jeszcze światła więc zdjęcie trochę niedoskonałe Grzejnik ma grzałkę ukrytą , nie wiszą kable bo są w ścianie. Bardzo mnie to cieszy , bo mi się bardzo nie podobały te wiszące spiralne kable. Zmieniona będzie też kabina bo za pięciokątną firmy naliczają jakieś straszne kwoty więc stanęło na prostokątnej. Firma radaway ma kabinę z drzwiami otwieranymi do środka więc nie będzie kałuż na podłodze. Ale to będzie potem. Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryskart 07.08.2013 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Druga łazienka jest tylko moja i męża i w wizualizacji taka Płytki masto grys z paradyża i mozaika też z paradyża. W wizualizacji jest ciemniejsza a w realu taki złoty dąb Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez kryskart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts