misiu77 08.02.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Znalazłem informacje na temat wykończenia poddasza płytami osb. Nie podaję się nigdzie jednak informacji . Czy można je np. malować, czy sa one tylko materiałem wyjściowym do położenia boazerii itp. ? Drugie pytanie czy panele pcv w pokoju na poddaszu- na skosie mają sens? Dzięki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.02.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 raczej jak pomalujesz surowe OSB, to będziesz miał widoczną strukturę. Na OSB możesz chyba praktycznie położyć wszystko, co chcesz - tapety, płyty g-k, panele. I ja nie widzę przeciwwskazań do kładzenia paneli ściennych na skosach. Sam się zastanawiam, czy w drugim domku nie położyć paneli między odsłonięte krokwie i jętki - dla efektu wizualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 08.02.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ja robię z tego podbitkę. Na OSB styropian, siatka, tynk etc. Mam tylko nadzieję, że ekipa sobie poradzi, bo tynkowaną podbitkę będą robić po raz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiu77 08.02.2010 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dziękuję za odpowiedzi Czekam na dalsze uwagi forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
splinka 09.02.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 też miałam takie problemy. tu wątek http://forum.muratordom.pl/plyta-osb-jak-wykonczyc,t156079.htm , zastosowaliśmy ostatecznie jedną z zapraw tynkowych atlasa , sprawdze wieczorem. Powierzchnia nie bedzie gladka jak po zwyklej gladzi, ale nam to nie przeszkadza. Ostatnio w Leroy-u widziałam rozrysowane krok po kroku jak wykańczać trudne powierzchnie takie jak OSB, było na przykładzie produktów atlasa. Oczywiscie przed zastosowaniem czegokolwiek trzeba płytę zeszlifować lekko , żeby usunąć wierzchnią gladką warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts