suleakim 08.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Zbieram informacje na temat rynku wynajmu sprzętu budowlanego (ciężkiego, lekkiego etc.) i z zaskoczeniem stwierdziłem, że bardzo ciężko coś takiego znaleźć.O ile giełdy sprzedaży maszyn w internecie istnieją, o tyle w przypadku wynajmu trafiłem na jakąś pustynię - garstka ofert, rozrzuconych po różnych miejscach. Dziwi mnie to, bo z tego co wiem wynajem jest dominującą formą użytkowania maszyn budowlanych w krajach rozwiniętych. Tymczasem u nas można doszukać się co najwyżej sieciowych wypożyczalni i stosunkowo niewielkiej liczby firm ogłaszających się w Internecie. Czy nie istnieje żadne miejsce, gdzie takie oferty można by było znaleźć? Pozostaje tylko grzebanie w Google, w poszukiwaniu dobrej oferty? Zastanawiam się jak (i jak efektywnie) firmy wynajmujące kontaktują się z kontrahentami. Duże sieci - ok, ale co z innymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suleakim 09.02.2010 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nikt, nic nie wie? Firmy wynajmujace sprzet sie nie reklamuja w internecie? Pomijam duze sieci. Każda opinia jest cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 09.02.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A próbowałeś w ramirencie?Sieć na terenie całej Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 09.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zbieram informacje na temat rynku wynajmu sprzętu budowlanego (ciężkiego, lekkiego etc.) i z zaskoczeniem stwierdziłem, że bardzo ciężko coś takiego znaleźć. A w jakim rejonie ten wynajem Ci jest potrzebny, napisać nie łaska? Ze znalezieniem wypożyczalni u siebie nie miałem najmniejszego problemu, był nawet wybór, można było zdecydować się na tańszą i bardziej frontem do klienta stojącą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.02.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 a ja mam wrażenie że kolega zawodowo jakaś bazę sobie che stworzyć kosztem pracy forumowiczów, tudzież dlatego może być milcząco na forum pomijany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suleakim 09.02.2010 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie nie nie, nic z tych rzeczy. Pozwólcie wyjaśnić mi raz jeszcze. Nie szukam ani konkretnych firm, ani wynajmu czegokolwiek. Ramirenty i inne duże sieci zlokalizowałem za pomocą kilku kliknięć. Jak napisałem - zbieram informacje na temat wynajmu maszyn, a dokładnie na temat tego jak firmy wynajmujące sprzęt kontaktują się z klientami za pomocą internetu. Sam działam w komunikacji marketingowej - reklama, projektowanie, www itd. Mój cel - poznać potrzeby komunikacyjne takich firm, żeby zaoferować im pomoc w dotarciu do klienta ostatecznego (poprzez www, targetowany e-mail marketing, promocję kontekstową w wyszukiwarkach, pozycjonowanie etc.). Ze wstępnej analizy wynika, że w sieci działają praktycznie tylko giełdy sprzętu - czyli oferujące sprzedaż i zakup maszyn. Nie widzę natomiast praktycznie nic dotyczacego wynajmu. A nie wiem dlaczego. Pytanie jest takie - czy firmy nie ogłaszaja się w Internecie, bo:- załatwiaja to w inny sposób (duże sieci mają swoją renomę i być może nie muszą, a małym firmom wystarczy rynek lokalny)- nie mają jak, bo nikt o tym nie informuje, ani tego nie promuje, wiec działają doraźnie- nie mają takiej potrzeby, bo mają wystarczający popyt Z kolei znalazłem już kilka tematów w sieci, gdzie ludzie pytają się np. "za ile wynajmę spychacz w takim a takim mieście" tudzież "chce niedrogo wypozyczyc glebogryzarke" itd. Jak to jest w koncu? Czy po prostu wynajem w PL jest malo popularny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 09.02.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 O to musisz zapytać prowadzących te wypożyczalnie. Dla mnie ogólnie wykorzystanie internetu w branży budowlanej jako takiej to ugór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 09.02.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Nie szukam ani konkretnych firm, ani wynajmu czegokolwiek. (....)Jak napisałem - zbieram informacje na temat wynajmu maszyn, a dokładnie na temat tego jak firmy wynajmujące sprzęt kontaktują się z klientami za pomocą internetu. Wg mnie wynajmem maszyn zajmują się konkretne firmy. Np w mojej okolicy: http://www.wynajem-maszyn.pl/ http://www.axor-rentals.pl/ http://www.cramo.pl/Web/Core/Pages/StartPageCountry.aspx?id=12680&epslanguage=PL Mój cel - poznać potrzeby komunikacyjne takich firm, żeby zaoferować im pomoc w dotarciu do klienta ostatecznego (poprzez www, targetowany e-mail marketing, promocję kontekstową w wyszukiwarkach, pozycjonowanie etc.). To może zapytaj... Ze wstępnej analizy wynika, że w sieci działają praktycznie tylko giełdy sprzętu - czyli oferujące sprzedaż i zakup maszyn. Nie widzę natomiast praktycznie nic dotyczacego wynajmu. A nie wiem dlaczego. Pytanie jest takie - czy firmy nie ogłaszaja się w Internecie, bo: - załatwiaja to w inny sposób (duże sieci mają swoją renomę i być może nie muszą, a małym firmom wystarczy rynek lokalny) - nie mają jak, bo nikt o tym nie informuje, ani tego nie promuje, wiec działają doraźnie - nie mają takiej potrzeby, bo mają wystarczający popyt Z kolei znalazłem już kilka tematów w sieci, gdzie ludzie pytają się np. "za ile wynajmę spychacz w takim a takim mieście" tudzież "chce niedrogo wypozyczyc glebogryzarke" itd. Jak to jest w koncu? Czy po prostu wynajem w PL jest malo popularny? Czy ja wiem czy się nie ogłaszają.... Maja swoje strony www i już. Są skatalogowane w bazach www. Trudno będzie udowodnić tezę, która nie do końca jest słuszna. Co do zapytań w sieci - to normalne, że ludzie pytają, szukają i chcą tanio. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 20.01.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Powstaje duży portal www.superbudowlani.pl wynajem, sprzedaż itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyczusia 12.05.2014 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Wynajem maszyn/sprzętu budowlanego możesz znaleźć tu http://www.pl-kraz.pl/ solidni, terminowi – nie miałam zastrzeżeń co do realizacji usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bena78 12.05.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Wynajmujący sprzęt przecież się ogłaszają! Wystarczy wpisać w wyszukiwarką np. koparka ....... i wyskakują ogłoszenia firm wynajmujących koparki. np http://ogloszenia.wp.pl/Maszyny_budowlane_9128,tel-601-701-004-KOPARKA-SIEMIANOWICE-SLASKIE-WYNAJEM-KOPARKI-W-SIEMIANOWICACH-SLASKICH-USLUGI-KOPARKA-SIEMIANOWICE-SLASKIE-KOPARKO-LADOWARKA-SIEMIANOWICE-SLASKIE-KOPARKA-W-SIEMIANOWICACHJ-SLASKICH-USLUGI-WYNAJEM-KOPAREK-W-SIEMIANOWICACH-SLASKICH-TRANSPORT-SIEMIANOWICE-SLASKIE,35051718.html?ticaid=112b60 (Jeżeli to reklama, to proszę o usunięcie linku). Takich ogłoszeń jest bardzo dużo w internecie zarówno na darmowych portalach jak i płatnych. Jeżeli ktoś chce znaleźć sprzęt budowlany, to naprawdę nie będzie miał z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_czeczot 20.05.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Zależy co ci potrzeba - firm wynajmujących jest sporo. W dużych miastach nie powinno być z tym żadnego problemu. Jedyny znany mi wykaz wypożyczalni jest tutaj: http://www.wienerberger.pl/%C5%9Bciany-i-stropy/wypo%C5%BCyczalnie-narz%C4%99dzi ja byłem we Wrocławiu i mają nie tylko narzędzia do murowania z porothermu, ale dla wszystkich technologii + plus minikoparki, ubijaczki, etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golfgolf 13.08.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 znacie jakieś wypożyczalnie godne polecenia w rejonie Radomia? Jakieś portale gdzie wynajmują osoby prywatne, oprócz najemwynajem.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lskw 31.10.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2016 Dorzucę jeszcze od siebie wypożyczalnię Boels Rental. Aktualnie mają 8 oddziałów na terenie Polski. 3 w Warszawie, 1 w Poznaniu, 1 w Szczecinie i 3 na Śląsku. W Aglomeracji Śląskiej. Nie będę wymieniał tego co mają, bo łatwiej by mi było wymienić to czego nie mają. Generalnie sprzęt remontowo - budowlany. Od skomplikowanych urządzeń typu: podnośniki, agregaty, koparki, oświetlenie, piły łańcuchowe, glebogryziarki, rusztowania schody - po proste narzędzia jak młotki czy siekiery. To co jest moim zdaniem wygodne, to brak kaucji - a przez to mniej formalności związanych z wynajęciem. Telefon do centrali Boels Rental: (22) 736 76 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deroniusz 08.03.2017 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) Już trochę czasu minęło, i autorowi nie pomgę, ale może komuś innemu? Sam szukałem wcześniej takich firm i była posucha, ale teraz jest już parę w Polsce. Korzystałem z dwóch, jednej nie polecę bo były problemy przy zwrocie, w drugiej wszystko bezproblemowo i ich polecam sprawdzić - (mają oddziały w Warszawie ale tez chyba w innych miastach). Edytowane 9 Marca 2017 przez Tomaszs131 Spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob952 17.11.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 (edytowane) Na szczęście od tego czasu sporo minęło - teraz, nie brak firm, w których wypożyczyć można sprzęt budowlany. Jedną z nich jest [moderowano] . Uważam, że jeśli dopiero zaczynamy działać w branży budowlanej, wynajem jest o wiele bardziej opłacalny niż zakup (tym bardziej, że maszyny budowlane są mega drogie). Edytowane 30 Grudnia 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maarink 30.12.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 (edytowane) Dokładnie teraz jest o wiele więcej takiego typu wypożyczalni. Sa tez sklepy z narzędziami, które jednocześnie mogą wypożyczyć dany sprzęt. Ostatnio korzystałem z ich agregatów [moderowano]Nigdy nie pracowałem z ***, ale całkiem porządny sprzęt. Edytowane 30 Grudnia 2017 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts