Agnicha 23.04.2002 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2002 Czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt wymurowania kominów schiedla? Przymierzam się do negocjacji cenowych i muszę mieć jakąś orientację w tym zakresie. Czy płaci się od metra bieżącego i ile? Biorąc pod uwagę, że komin jest dużo łatwiejszy w wymurowaniu niż tradycyjny ceglany to koszt robocizny nie powinien być wysoki. Najbardziej interesują mnie ceny w województwie dolnośląskim, ale będę wdzięczna za wszelkie informacje. Drugie moje pytanie dotyczy wymurowania - czy postawienia ganku. Fundamenty wylane już są, potrzebuję jeszcze trzy schodki i płytę - czy ktoś wie ile to może kosztować (wymiar ostatniego schodka 2m na 4 m) Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomocAgnicha [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Agnicha1704 dnia 2002-04-23 16:49 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miazgociąg 24.04.2002 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2002 Za postawienie komina Rondo-8,66m wysokości ,dwóch kominów wentylacyjnych (też Schiedel) 8,66 i 5,33m zapłaciłem 800 PLN. Lokalizacja połódniowa część województwa lubuskiego tuż przy granicyz województwem dolnośląskim.Myślę ,że trochę przepłaciłem wykonawca wiedział ,że może wziąść więcej niż od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 25.04.2002 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2002 Dzięki za informację - ale faktycznie dużo zapłaciłeś . Z tego co wiem tradycyjny komin można wymurować za około 500 PLN - więc schiedel powinien być tańszy w robociźnie. Gdy już załatwię murarzy to dam znać ile zapłaciłam. pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futuro 11.05.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Ja mam już wymurowany komin, na dniach przyjdzie mi płacić murarzom za pracę. Kierownik powiedział, że liczy sobie za godziny... a to nie tak powinno być, jak Wy mówicie? od wysokości komina? Komin jest ceramiczny z systemu IBF. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.05.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 ja miałam dwa schidle- za kominy płaciłam 100ozł niezależnie od wysokości-jeden avant, drugi rondo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 15.05.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 U mnie za Rondo+W, oraz Rondo plus - 1800 zł nettoBudynek - wysokość 7,5m do kalenicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Player 16.05.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 ja za dwa rond-a + 7,5m oraz 5m zapłaciłem 800 zł.kominy z ceggły w robocisnie są droże- dwie dniówki wiecej dla chłopo-robotników:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts