Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garderoba

Gość M

Recommended Posts

Gość M

w takim pomieszczeniu jak garderoba powinien znajdowac sie jakis system wentylcyjny? Czy nie wystarczy np, zrobic azurowych drzwi do garderoby? na dobra sprawe po co wentylacja w takim pomieszczeniu ?

PZDR.

M :o

Gość Gosc
W mieszkaniu mam otwory u dołu drzwi garderoby i kratkę do sąsiedniego pomieszczenia (fi ok. 10 cm). Jest OK.

to chyba mam problem z ta kratka bo moje sciany maja ponad 40 cm grubosci i wez tu terz wykuj otwor pod kratke, chyba bede musiala jedynie zamontowac azurowe drzwi ....

Cala garderoba ma niecale 5m2 wiec powinno wystarczyc , jak sadzicie ?

Witam :D

Co do wentylacji u mnie jest okno dachowe bo garderoba jest z pomieszczenia co powinno byc zamurowane i nie jest zawielkie bo ma skos wstawiłem okno dachowe Fakro które można rosczelniac dodatkowo i to jest moja wentylacja tez jest maly grzejnik tylko żeby była jakaś tam temperatura. Mysle nad jakimś ograniczeniem słońca bo jak wiadomo promienie słoneczne 8) niesą wskazane dla ubrań może zastosuje na okno jakąś przesłonę lub roletę. Jesli ktoś chce to moge małą podpowiedz dać jak zasłonić okno dachowe czy to VeluX czy Fakro jak to mój kumpel zrobił bo go wkurzały promienie słoneczne w pokoju a miał wcześniej żaluzje ale i tak nie zdawały egzaminu. Wykonanie jest bardzo proste i prawe w 100 % jest ciemno kiedy sie chce noi to zależy od wykonania a wykonał on to tak wzioł dwa ceowniki plastykowe sa takie np do kabli maskowania takie rynienki przymocował je w wzdłuż za pomocą chyba wkretów a w środek wsunął dykte którą wcześniej okleił taśmą samoprzylepną jakiś ładny kolorek noi jak uchyla okno to wsuwa tą dyktę w te rynienki i zamyka okno i ma ciemno jak chce mieć jasno otwiera okno wysuwa i już ma :D jasno :wink: .

Co do tematu powracajac to jak bym niemiał okna to bym sie zastanawiał nad wentylacją ale chyba wentylacji chyba nigdy nie zamało.

PS. czy ktoś ma jakieś fajne stronki z rozwiazanaimi zabudowy Garderoby chciałbym coś podpatrzyć i może sie skusze żeby zrobić jakieś mebelki ze starych szaf :) zawsze lepiej sie wykozysta miejsce w garderobie jak meble beda na wymiar a jesli material jest z innego kompletu mebli zawsze jest farba i mozna pomalowac ze wcale nie beda gorsze meble do garderoby co samemu sie wykona niz te co kupuje sie na zamowienie takie jest moje zdane A WASZE JAKIE ???

POZDRAWIAM ARi :wink: