Gość M 21.01.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 w takim pomieszczeniu jak garderoba powinien znajdowac sie jakis system wentylcyjny? Czy nie wystarczy np, zrobic azurowych drzwi do garderoby? na dobra sprawe po co wentylacja w takim pomieszczeniu ? PZDR. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddkdarek 21.01.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Moim zdaniem wentylacja musi być ze względu na to co znajduje się w garderobie (ubrania). Ale chyba wystarczy kratka do sąsiedniego pomieszczenia i np. otwory w drzwiach. Mam zamiar tak zrobić u siebie.Chętnie też posłucham uwag na ten temat od innych, co już sprawdzili w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 21.01.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 ja zrobię tak: nawiew dołem w drzwiach tak gdzieśnie więcej niż 5x5cm i taki sam wywiew na zewnątrz u góry. ale w szafce na buty w holu wejściowym czy w wiatrołapie to już konieczność!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 21.01.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 W mieszkaniu mam otwory u dołu drzwi garderoby i kratkę do sąsiedniego pomieszczenia (fi ok. 10 cm). Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc 21.01.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 W mieszkaniu mam otwory u dołu drzwi garderoby i kratkę do sąsiedniego pomieszczenia (fi ok. 10 cm). Jest OK. to chyba mam problem z ta kratka bo moje sciany maja ponad 40 cm grubosci i wez tu terz wykuj otwor pod kratke, chyba bede musiala jedynie zamontowac azurowe drzwi .... Cala garderoba ma niecale 5m2 wiec powinno wystarczyc , jak sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.01.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 W garderobie mam wentylację, wentylator nawet, który włacza się przy załączeniu światła. Powód? Mam pełne drzwi a w garderobie jest po prostu duszno, zwłaszcza latem można paść, kompletnie stojące powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 21.01.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 W uzupełnieniu obecnej dyskusji polecam stary wątek o wentylacji w garderobie - http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=12130&highlight=garderoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 21.01.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 wowka i inna wiara z tego watku wynika ze garderoba nie powinna byc tylko wentylowana ale jeszcze ogrzewana! czy to zasada? czy sa jakies "wytyczne" co do wentylacji (np ilosc wymian) i sposobu ogrzewania garderoby (u mnie okolo 15mł kubatury bez okna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 21.01.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Witam Co do wentylacji u mnie jest okno dachowe bo garderoba jest z pomieszczenia co powinno byc zamurowane i nie jest zawielkie bo ma skos wstawiłem okno dachowe Fakro które można rosczelniac dodatkowo i to jest moja wentylacja tez jest maly grzejnik tylko żeby była jakaś tam temperatura. Mysle nad jakimś ograniczeniem słońca bo jak wiadomo promienie słoneczne niesą wskazane dla ubrań może zastosuje na okno jakąś przesłonę lub roletę. Jesli ktoś chce to moge małą podpowiedz dać jak zasłonić okno dachowe czy to VeluX czy Fakro jak to mój kumpel zrobił bo go wkurzały promienie słoneczne w pokoju a miał wcześniej żaluzje ale i tak nie zdawały egzaminu. Wykonanie jest bardzo proste i prawe w 100 % jest ciemno kiedy sie chce noi to zależy od wykonania a wykonał on to tak wzioł dwa ceowniki plastykowe sa takie np do kabli maskowania takie rynienki przymocował je w wzdłuż za pomocą chyba wkretów a w środek wsunął dykte którą wcześniej okleił taśmą samoprzylepną jakiś ładny kolorek noi jak uchyla okno to wsuwa tą dyktę w te rynienki i zamyka okno i ma ciemno jak chce mieć jasno otwiera okno wysuwa i już ma jasno . Co do tematu powracajac to jak bym niemiał okna to bym sie zastanawiał nad wentylacją ale chyba wentylacji chyba nigdy nie zamało. PS. czy ktoś ma jakieś fajne stronki z rozwiazanaimi zabudowy Garderoby chciałbym coś podpatrzyć i może sie skusze żeby zrobić jakieś mebelki ze starych szaf zawsze lepiej sie wykozysta miejsce w garderobie jak meble beda na wymiar a jesli material jest z innego kompletu mebli zawsze jest farba i mozna pomalowac ze wcale nie beda gorsze meble do garderoby co samemu sie wykona niz te co kupuje sie na zamowienie takie jest moje zdane A WASZE JAKIE ??? POZDRAWIAM ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts