Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MEBLE WAJNERT: OPINIE

Batyskaf

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie,

od kilku tygodni śledzę forum poszukując informacji na temat wykończenia wnętrz i muszę powiedzieć, że to prawdziwa kopalnia...

Tym razem mam pytanie - czy ktoś ma i uzywa mebli firmy Wajnert ?

Właśnie dziś byliśmy w salonie meblowym i jestem pod wrażeniem ich mebli.

Są nie tylko niebanalne ale wydają się dość solidne. A ceny co najmniej przystęne.

I to właśnie budzi moje wątpliwości - bo jak na porządne to jakby za tanie (od razu proszę o niekomentowanie mojego toku myślenia :wink: ).

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ?

Każda opinia mile widziana.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie,

od kilku tygodni śledzę forum poszukując informacji na temat wykończenia wnętrz i muszę powiedzieć, że to prawdziwa kopalnia...

Tym razem mam pytanie - czy ktoś ma i uzywa mebli firmy Wajnert ?

Właśnie dziś byliśmy w salonie meblowym i jestem pod wrażeniem ich mebli.

Są nie tylko niebanalne ale wydają się dość solidne. A ceny co najmniej przystęne.

I to właśnie budzi moje wątpliwości - bo jak na porządne to jakby za tanie (od razu proszę o niekomentowanie mojego toku myślenia :wink: ).

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie ?

Każda opinia mile widziana.

Ja mam meble Wajnerta. Owszem wygladaja na solidne :D tylko wygladaja.

Mamy meble "DUO".

Na komodzie stoja kwiaty. Synek chcial spryskac woda kwiaty ale spryskal komode. Po 2 godzinach zauwazylam ze ja spryskal ( wiem ze po 2 bo wiem kiedy podlewal kwiaty).

Wiesz jaki efekt ....... płyta sie rozwarstwila.

To samo z szafa - mamy szafe z lustrem - synek spryskiwal lustro - okleina zaczela odchodzic od płyty.

Za szafe , 2 komody i szafke pod tv dalam 3500 zł.

Za meble do synka innej firmy - 2 komody, biurko i wyski regal dalam 1500 zl

Spryskal je nie raz i nic sie nie dzieje.

Pozatym meble wajnert sa strasznie ciezkie - maz mimo ze mial wkretarke zmeczyl sie skladaniem mebli. Na dodatek panowie nie chcieli wniesc mebli na gore do mieszkania . Maz wiec dal na flaszke sasiadom - przeklinali go potem bo po wniesieniu jednego elementu byli wykonczeni.

Ale meble wygladaja ladnie. :D

Może synek za dużo pryska?

Sonika - nie pryska za duzo. :D

Dzis wlasnie te cholerne meble znow mnie do szalu doprowadzily - wczoraj podlalam kwiatka - oczywiscie kur....... wyleciala z niego woda.

Kwiatka podlalam o 21 wczoraj.

Wody duzo nie bylo - nawet nie zcieklo po komodzie.

Oczywiscie cala cholerna plyta odlazla :evil: :evil:

Bedziemy probowac reklamacji :evil:

Wyglada to tak jakby rogi nie byly zabezpieczone i woda wlatuje pod plyte.

Meble wajnert co do solidności mebli z mdf dyskutował bym jesli o takie chodzi bo jak cena przystepna to napewno z tym jest różnie. Ale fakt sa tam z dwa modele godne zauważenia tylko ludzie jak oni to pakują w te paczki. Na moim przykładzie elementy poprzekładane kartonem prawie wcale nie zabezpieczone także od razu była reklamacja na zarysowane elementy. Co do wniesienie do domu owszem ale za dodatkową opłatę. Jeśli miałbym porównac wykonanie tych mebli do mebli brw to te drugie biją tamte na głowę i forma zapakowania wszystko elegancko zapakowane bez możliwości porysowania, dokument z numerem pakowacza w razie reklamacji, konkretna instrukcja składania i o dziwo panowie wnieśli wszystkie elementy bezpłatnie na koszt firmy. Zaznaczam z góry nie jestem przedstawicielem BRW ale miałem do czynienia z dwiema tymi firmami i dlatego wystwiam dobrą recenzję BRW.

• 2 years później...

Mam pytanie-czy ktoś ma te mebelki i jak się sprawują?Czy warto kupić je - czy są porządnie wykonane czy to tandeta?Wydają się ok.

Oglądałam je, podobają mi się ale nie chciałabym się rozczarować kilka miesięcy później,gdy się rozsypią. :lol: :lol: Bo przecież to sypialnia.!!! :wink: :wink:

http://img250.imageshack.us/img250/5443/dakota2032020x20210ij2.jpg

Pozdrawiam.

Podciągam temat. Sprawa dość pilna!!! :roll: :roll: :roll:

Wyjatkowo dobrze znam wyroby Wajnerta, Gawina, Bodzia i innych z zaglebia dolnoslasko-wielkopolskiego :p Poszukaj lepiej w Vox :) Pewnie troche drozej :-?

Ehhhh! Sila by gadac a nie chce mi sie. Po roku to sie pewnie jeszcze nie rozsypia, ale...

Dzięki Wojtek za odzew.

Ale mnie pocieszyłeś. :cry: :cry: :cry: :cry:

To aż tak źle?

Oglądałam z firmy Vox, ale akurat nie wpadło mi nic w "oko".

Marzy mi się od dawna sypialnia w kolorach-wenge i wanilia.

Skoro znasz wyroby różnych firm,to może podpowiesz mi która ma podobne do tej Wajnerta?

Znalazłam jak na razie 2 zestawy,które mi jako tako odpowiadają :Szynaka Meble i Zimax. Załamię się jak też mam sobie odpuścić. :cry: :cry:

http://img134.imageshack.us/img134/8587/sypzimaxebrofe9.jpg

http://img144.imageshack.us/img144/1286/szynakameblefix5bf7.jpg

A nad Bodziem do salonu zastanawiałam się przez jakiś czas-aż zlikwidowali sklep... 8).Może to i lepiej że długo namyślałam się. :wink:

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. :p :p

Bodzio to koszmarna masowka i jakosc najgorsza z wymienionych tu firm, juz lepszy Wajnert :p . Wzorniczo Wajnert nie jest najgorszy , ale niestety jakosciowo to wiele wyrobow pozostawia duzo do zyczenia. Oczywiscie ma wyroby lepsze , gorsze /zwlaszcza w miekkich jest niezly/ , akurat Dakota to raczej badziew- mdf + folia.

Na tym terenie jest tzw. "stolarzy" i stolarzy wiecej niz M, Jackson ma wlosow na glowie i wszystko zalezy w jaki wzor sie wpasujesz.

Mysle , ze lepiej dac sobie zrobic komplet na zamowienie pod rysunek z gazety jakiemus "maluchowi" - cenowo nie wyjdzie to duzo drozej a jokosciowo bedzie o niebo lepsze od szybko zmienianej masowki dla najbiedniejszego szaraka.

BTW kolorystyke mebli w wieksozsci mniejszych firm niz Wajnert, mozesz ustalic sobie sama w salonie sprzedazy lub bezposrednio z producentem -wybierz tylko wzor, ktory Ci odpowiada.

Podobne meble na tym terenie ma Stolar, Dignet, Jurek, Lempert i wielu innych - cena duzo nizsza, jakosc taka sama a kolorystyke mozesz dobrac sama i nikt nie robi łaski.

- ale zamiast płyty będzie drewno. Tylko czy będą potrafili zrobić takie kolory jak chcę. Jakoś nie lubię drewna, gdzie widać sęki.

Nie proponuje Ci drewna jesli masz ograniczone srodki./BTW nie kazde drewno ma widoczne seki :p /

Lepsza jest plyta z oblogiem lub fornirem naturalnym.

A czy kolory dobiora :p :p :p ??? No coz! Wenge zawsze bedzie wenge jesli to fornir -w zaleznosci od klasy i selektu, wnilia z lakieru bedzie zawsze wanilia czy kością sloniową :p

Na zamowienie dobierasz sobie kolory mebli z probnika, bez roznicy czy to folia czy fornir -dzisiaj prosze Pani u stolarza jak u malarza - do wyboru , do koloru.

• 1 month później...
właśnie przeglądałam starsze tematy na forum i zwątpienie piszą że wajnert jest tylko solidny z wyglądu trochę wody i już płyta się odkleja.Podobno są beznadziejnie zapakowane.Czy ktoś tak miał?Czy to się zmieniło?(na lepsze!!!!!!!!) :cry: