Renia 08.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 jaka ? drewniana czy może np. z granitu ?http://www.allegro.pl/item914106381_deska_do_krojenia.html#gallery muszę cos nowego kupić, bo z tworzywa sie dobrze nie zmywa i jest zmasakrowana nożem.... jakie uważacie za dobre ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No, ładne to Nie widziałam jeszcze na żywo, ani nie znam nikogo mającego taki wynalazek, ale mi się podoba. Chętnie posłucham opinii na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No pikna A jak już na niej cuś uciapiesz, to kto ostrzy nóż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No pikna A jak już na niej cuś uciapiesz, to kto ostrzy nóż? Ostrzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.02.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wydawało mi się, że drewno od granitu jednak hmmm.... miękciejsze No dla mnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.02.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No, ładne to Nie widziałam jeszcze na żywo, ani nie znam nikogo mającego taki wynalazek, ale mi się podoba. Chętnie posłucham opinii na ten temat ładne, ładne, możesz se kolorem dobrać do reszty .... wydaje mi sie, że taka granitowa jest bardzo dobra do dokładnego zmywania np. po surowym mięsie (toksoplazmoza !!!) akurat u mnie w pracy ten temat ostatnio wyszedł ... smutna sprawa mnie to już nie grozi, ale przecież nie tylko o mnie tu chodzi ... w ogóle o bezpieczeństwo przyrządzania potraw taką z drewna trza by wrzątkiem sparzać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No, ładne to Nie widziałam jeszcze na żywo, ani nie znam nikogo mającego taki wynalazek, ale mi się podoba. Chętnie posłucham opinii na ten temat ładne, ładne, możesz se kolorem dobrać do reszty .... wydaje mi sie, że taka granitowa jest bardzo dobra do dokładnego zmywania np. po surowym mięsie (toksoplazmoza !!!) akurat u mnie w pracy ten temat ostatnio wyszedł ... smutna sprawa mnie to już nie grozi, ale przecież nie tylko o mnie tu chodzi ... w ogóle o bezpieczeństwo przyrządzania potraw taką z drewna trza by wrzątkiem sparzać .... Drewniane mają krótki żywot z powodu zmywarki, o szklanych kiedyś dziewczyny pisały, że też nie oddają w myciu wszystkich żyjątek Hmmm, ale kamień też chyba porowaty jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.02.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ale na którejs żyjątek jest mniej, a na którejs mnóóóóóstwo, więc warto miec mniej niż więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ale na którejs żyjątek jest mniej, a na którejs mnóóóóóstwo, więc warto miec mniej niż więcej Tylko jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.02.2010 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 szklana teoretycznie powinna być najbezpieczniejsza ..... przecież porów nie mano to może by mięso kroił na szklanej, a resztę na tej granitowej lub drewnianej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.02.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 szklana teoretycznie powinna być najbezpieczniejsza ..... przecież porów nie ma no to może by mięso kroił na szklanej, a resztę na tej granitowej lub drewnianej ? Kiedy właśnie dziewczyny w którymś wątku przytaczały wyniki badań, które wskazywały na większą ilość żyjątek w deskach szklanych niż w drewnianych A ze szkła, to robili sączki laboratoryjne Chyba trzeba zrobić jak sanepitki nakazują - osobna do mięs surowych, osobna do chleba i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.02.2010 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 no to czytajciehttp://kuchniaodpodstaw.blogspot.com/2009/03/deski-do-krojenia.html http://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2387 Higiena kuchni - Utrzymywanie w czystości naczyń, sprzętów kuchennych i samej kuchni (ulubionym siedliskiem bakterii są wilgotne gąbki, zmywaki, drewniane deski do krojenia mięsa) http://www.pfm.pl/u235/navi/199944 http://www.cebz.pl/Higiena_przygotowywania_zywnosci.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 08.02.2010 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 http://sklepy.gratka.pl/ogloszenie/3448485_deska_microban_36_x_18_cm_rozne_wzory.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Fantastyczne deski - blaty do krojenia ma Ikea. Wielkie jak stolnica, z rowkiem do zbierania np.wody, nigdzie nie odjadą w czasie krojenia bo maja blokadę w postaci rantu. I ciasto da się na tym zagnieść i kotleta ubić. Znalazłam cuś w bardzo podobie http://www.lignoterm.com/gfx/produkty/inna/stolnica.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 10.02.2010 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 .... no toż prawie stolnica ..... niewygodne ! za wielkie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 12.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Renia, chyba najlepsze jednak plastikowe, byle oddzielne do miesa byly.I czesto trzeba wymieniac na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania0 22.10.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Ja słyszałam, ze najlepiej jest kupować plastikowe deski. Drewniane podobno utrzymują bakterie. Wiadomo że drewniana deska ladniej wygląda w kuchni, ale jakoś od momentu jak się o tym dowiedziałam przerzuciłam się na zwykłe plastikowe deski, które są łatwe w zmywaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 22.10.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 http://oi55.tinypic.com/14m7yhy.jpg Polecam deski HCCAP (sa to deski przeznaczone do gastronomii i spozywki do kupienia w selgrosie). Sa strasznie ciezkie, antyposlizgowe, mozna je dokladnie wymyc, swietnie sie na nich kroi. Ja mam taka duzo o wymiarach (okolo) 60x40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajkowski 22.10.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Mam taką - dobrze się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 22.10.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 A my ostatnia plastikowa deske wywalilismy wraz z przeprowadzkoa do nowego domu.Obecnie mam porobione (wlasnorecznie) deski z pozostalosci po blatach debowych, ktore mamy w kuchni.Sprawdzaja sie rewelacyjnie, dwa razy do roku sa olejowane i znow sa jak nowe.Stycznosci z surowym miesem one nie maja poniewaz mieso jak sie zdarzy ze trzeba poporcjowac to jest to robione na jednej jedynej desce szklanej( specjalnie trzymanej do tego celu) a jesli chodzi np. o tluczenie kotletow to i tak robimy to w folii wiec deska drewniana nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.