mleki 08.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie , jak w temacie , adoptuję poddasze w poniemieckim domu na użytkowe , mam tu stare , grube , efektowne belki . Kładę nowy dach , ocieplam poddasze , wiem że aby uniknąć wielu mostków termicznych powinienem ocieplić dach pomiędzy krokwiami a także dodatkowo cały dach "pod" nimi. Ale mi się te belki bardzo podobają , chciałbym ocieplenie oraz płyty gipsowe położyć tylko pomiędzynimi a same belki wyeksponować. Tak się tylko zastanawiam czy warto , czy ładnego dla mnie widoku nie przypłacę dużą stratą energii cieplnej? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Jeżeli zaakceptujesz cenę to możesz to zrobić inaczej. http://www.bachl.pl/poliuretan.html Płyty PIR na krokwie. Są też inni producenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunclik 08.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 ja tam bym zostawił je na wierzchu tak jak ty myślisz bardzo ładnie to wygląda jak je oszlifujesz i polakierujesz w naturalnej barwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 08.02.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Perm jeśli dobrze zrozumłem to krokwie od wewnątrz i tak będą zakryte , a tego chciałem uniknąć , bunclik , wiem że to wygląda ładnie , ale chciałem się dowiedzieć czy narażę się wtedy na duże straty ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 08.02.2010 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 jeśli dobrze zrozumłem to krokwie od wewnątrz i tak będą zakryte źle zrozumiałeś, nie pod krokwie, tylko na ... Zobacz tu http://www.recticelinsulation.com/PL/PL/Application/Individual+construction/Pitched+roof/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 08.02.2010 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 OK. , dzieki teraz rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 08.02.2010 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Ale jak dla mnie to raczej za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 08.02.2010 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Czyli pytanie wciąż aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 09.02.2010 03:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jezeli krokwie maja ze 25 cm to mozesz nie zakrywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 09.02.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tyle akurat mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 09.02.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tylko miedzy krokwie daj max dobrej welny np supermaty czy podobnej.Aha - jezeli ogrzewasz elektrycznie to zmieniam zdanie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 09.02.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zmieniasz odnośnie czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleki 09.02.2010 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A ogrzewanie będę miał z c\o , ale dołożę kilka grzejników elektr. tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 09.02.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zmieniasz odnośnie czego ? Zalozylem, ze w starym, poniemieckim domu jest porzadny piec na wegiel. Jezeli jednak bedziesz ogrzewal elektrycznie to moze lepiej jednak zaslon te krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts