magangs 08.02.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Mój hydraulik wyciągnął jakieś dwie buteleczki, zaczął do mojej wody z kranu wpuszczać jakieś krople i stwierdził, że mam 14, a nie może być więcej niż 7, wobec czego powinienem zakupić u niego zmiękczacz wody. Powinienem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 09.02.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A jeżeli przyjdzie do Ciebie malarz, i powie: "masz pan tutaj pustą ścianę, powinieneś pan zamówić u mnie esa-floresa". Powinieneś?Jeżeli woda Ci się podoba, nie masz wymagających urzadzeń w domu (przemysłowa kolumna destylacyjna, akwarium na całą ścianę itp.), to sobie daruj. Zmiękczacz jakby co, zawsze możesz dostawić później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A jeżeli przyjdzie do Ciebie malarz, i powie: "masz pan tutaj pustą ścianę, powinieneś pan zamówić u mnie esa-floresa". Powinieneś? Jeżeli woda Ci się podoba, nie masz wymagających urzadzeń w domu (przemysłowa kolumna destylacyjna, akwarium na całą ścianę itp.), to sobie daruj. Zmiękczacz jakby co, zawsze możesz dostawić później. a ja w podobnej sytuacji uległem kupilem i uwazam to jako jedna z 3 najelpszych inwestycji w domu po zmywarce i ogrzewaniu podlogowym zero problemow z utrzymaniem czystosci ,a o wydajnosci srodkow pioracych i myjacych nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.02.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Mój hydraulik wyciągnął jakieś dwie buteleczki, zaczął do mojej wody z kranu wpuszczać jakieś krople i stwierdził, że mam 14, a nie może być więcej niż 7, wobec czego powinienem zakupić u niego zmiękczacz wody. Powinienem? A jaki zmiękczacz hydraulik proponuje ? 14dH to jeszcze nie jest tragicznie dużo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knopfler 09.02.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ja bym ci radził zainstalować zmiękczacz. Zużyjesz mniej środków piorących, łatwiej wyczyścisz toaletę, wannę i umywalki a ponadto brak kamienia w instalkacji wodnej z pewnością przedłuży jej żywotność. Jak masz pieniądze to instaluj, jeśli nie to poczekaj. Z drugiej strony 90% Polaków ma w kranach twardą wodę i jakoś żyje. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 09.02.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Z drugiej strony 90% Polaków ma w kranach twardą wodę i jakoś żyje. Wybór należy do Ciebie. Mieszkając w bloku w KRK miałem 21dH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.02.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Mój hydraulik wyciągnął jakieś dwie buteleczki, zaczął do mojej wody z kranu wpuszczać jakieś krople i stwierdził, że mam 14, a nie może być więcej niż 7, wobec czego powinienem zakupić u niego zmiękczacz wody. Powinienem? A jaki zmiękczacz hydraulik proponuje ? 14dH to jeszcze nie jest tragicznie dużo ... u mnie tez wyszło 14 dH - woda ze studni , i zainstalowali Cosmowater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 09.02.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 U mnie to bylo tak ze zaproponował mi w/w urzadzenie hydraulik - Jacek Aqua . Początkowo ciezko mi bylo w to uwierzyc ale ze mnie nie robili wczesniej w balona upewnilem sie jeszcze u innego zrodla i zainsalowalismy. Jest kolosalna roznica w kwesti braku kamienia w czajniku , bateriach a kabine przeciera zona tylko szmatka - kwestia usunięcia mydła itp . Sam fakt na ile starcza szampon mydlo itp - duzo mniej tego sie zuzywa a pieni sie tak samo i usuwa bród. Ja drugi raz na pewno bym zastosowal - a jak juz piszemy w Wieliczce sprzedaja sól 18 zł za 25 kg na allegro 30 zl w marketach nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 09.02.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 A taką zmiękczoną wodę używacie do gotwania i picia? To nie może być drowe, bo zamiast wapnia i magnezu dostajecie sód i potas. Proponuję regularnie zażywać dolomit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabel200 10.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 No właśnie jak to jest w końcu z tą zmiękczoną wodą? jedni piszą ok, innni znów żeby jej nie pić. Czyli kiblek może mieć wodę, ale cżłowiek do picia to raczej z butelek? Czy ona jest aż tak jałowa po zmiękczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 A taką zmiękczoną wodę używacie do gotwania i picia? To nie może być drowe, bo zamiast wapnia i magnezu dostajecie sód i potas. Proponuję regularnie zażywać dolomit. tak .. ok wezme pod uwage:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.02.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 No właśnie jak to jest w końcu z tą zmiękczoną wodą? jedni piszą ok, innni znów żeby jej nie pić. Czyli kiblek może mieć wodę, ale cżłowiek do picia to raczej z butelek? Czy ona jest aż tak jałowa po zmiękczeniu? Nie można po prostu usunąć wapnia z wody - suma kationów musi pozostać stała. Zmiękczacz to wymiennik jonowy - zatrzymuje wapń i magnez, a w ich miejsce podstawia sód (albo/i potas). W uproszczeniu: w zwykłej wodzie jest przede wszystkim węglan wapnia. Po wymianie otrzymujecie węglan sodu, czyli popularną sodę - składnik proszków do prania. Nic dziwnego, że się dobrze pierze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 10.02.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 No właśnie jak to jest w końcu z tą zmiękczoną wodą? jedni piszą ok, innni znów żeby jej nie pić. Czyli kiblek może mieć wodę, ale cżłowiek do picia to raczej z butelek? Czy ona jest aż tak jałowa po zmiękczeniu? Nie można po prostu usunąć wapnia z wody - suma kationów musi pozostać stała. Zmiękczacz to wymiennik jonowy - zatrzymuje wapń i magnez, a w ich miejsce podstawia sód (albo/i potas). W uproszczeniu: w zwykłej wodzie jest przede wszystkim węglan wapnia. Po wymianie otrzymujecie węglan sodu, czyli popularną sodę - składnik proszków do prania. Nic dziwnego, że się dobrze pierze! czyli co pijemy sól ? -a mowia ze sol nie zdrowa dla organizmu:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslawskia 10.02.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam, Sam mam zmiękczacz i jestem BAAARDZO zadowolony. Kupiłem duży o wydajności 3,5m3/godz. Szczytowa okresowa w przepływie max 5m3. Dlaczego taki duży? Policzyłem sobie szczytowy przepływ CWU przez piec w czasie podgrzewanie. Bezobsługowy z głowicą regenerująca się na zasadzie pomiaru przewodności a nie czasowo. Obsługa: dosypać soli do zasobnika. http://www.inwater.com.pl/ Seria IW model LUX. Zapomniałem co to jest osad z kamienia. Twardość wody mam ustawiona na około 3St. niemieckie. Co do uwag o "szkodliwości" takiej wody raczej przesadzone. Przecież pije się również poza domem, chyba że ktoś jest wielbłądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts