Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny na WĄSKĄ DZIAŁKĘ

Recommended Posts

No to zaczynamy:)

Nie moglam sie doczekac tego momentu, żeby założyc dziennik:) ALe wczesniej nie mialo to jakiegokolwiek sensu gdyz sama robota papierkowa zajęła nam... tak nie bede tego ukrywac ponad 1,5 roku :o .

Moze zaczne dlaczego projekt indywidualny. Nasza działeczka jest bardzo wąska- jak ja sami nazywami- taki pas startowy:)- 14m :-? za to baaaardzo długa.Szukaliśmy gotowego projektu w internecie ale niestety były to same małe domki poniżej 100m. Jedyny projekt, który wchodził w gre to z45 z pracowni z500. Dlugo śledziłam watek kachny28, która własnie wybudowała taki domek. Aż pewnego dnia pomyśleliśmy dlaczego nie projekt indywidulany??:) no to za telefon obdzwoniłam chyba wszystkie biura projektowe w Lublinie i jakie było moje zdziwienie jak słyszałam za kazdym razem: Pani kochana dopiero w nastepnym sezonie, no teraz to nie da razy z choinki pani spadla? otóz chyba tak spadalam... :evil: Ja mam nie zaczać budowy wtedy kiedy ja chce?:) o nieee:) Znaleźliśmy po znajomych super architekta, który juz na samym początku oznajmił, że on nie zaprojektuje zadnego "standardowego" domku np. dworku . Początkowo nie byłam przekonana ale mój tż był zachwycony wiec poszlam jego śladem. Ciekawa jestem jak wy posiadacze "pasów startowych" poradziliście sobie z budowa wszelkie komentarze bardzo mile widziane:) Oczywiscie posiadaczy "normalnych" działek też zapraszam do dyskusji:)

Zaraz nauczę się wklejać zdjecia co by jakoś ubrawić ten dziennik:)

• Odpowiedzi 89
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dziekuje bardzo :)

nie, nie bedzie :) postanowiłam, ze bedzie wszystko w jednym :)

Rzuty posiadam wrzucę jeszcze dzisiaj

Jesteśmy za robota papierkową,mamy pozwolenie na budowe, czekamy aż pokaże sie wiosna i zaczynamy

Basia_KRK, jakby tylko działka była szersza myśle, że sciagnełabym od Ciebie projekt :oops: bardzo mi sie podoba

Bardzo podoba mi się Twój projekt, sama lubie takie nowoczesne bryły jednak moj mąż nie jest na nie zdecydowany. Dodałam dziennik do ulubionych i będę obserwować, bo z tego ci piszesz zapowiada się baaardzo ciekawie. Pozdrawiam i czekam na wiecej

dziekuje bardzo za odwiedziny:) powoli dzieki temu zaczynam wierzyć, ze to dzieje się naprawdę:) chyba po raz pierwszy w życiu nie mogę się doczekać, żeby zima już sobie poszła

akswał 22m to mało? :p ja ci tu dam:P kiedyś bym dużo dała za dodtakowe metry:) teraz już jak mam projekt, który odpowiada mi w 100% nie narzekam na swój " pas" :)

Kurna Chata jeszcze nie ma co brać ale postaram się, żebyś miała co mielić:p

prawdziwy.anika , meg60, Marynarski, Igor_Celina bardzo się cieszę, że wam sie podoba:)

Tak w ogóle zastanawiam się dlaczego ludzie uważają , że taki projekt to odważny krok. Ten dom jest jak każdy inny, z tym, że np.bardziej niż na symetrii okien zależało nam na przestronnym wnętrzu i umiejscowieniu okna tam gdzie jest ono niezbędne aby dawało odpowiadnie światło w środku a nie wyglądało dobrze z zewnątrz.

To może teraz coś, żeby pokazać mniej wiecej z jakimi przestrzeniami mamy doczynienia :)

Pare wizualizacji naszego salonu

http://img25.imageshack.us/img25/2881/34047527.jpg

http://img694.imageshack.us/img694/2766/58654584.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/356/39192984.jpg

Jednak czegoś mi brakuje w tych wizualizacjach... może jakieś sugestie, propozycje?? pisać zniese wszystko:P

No kochana zaszalałaś ...... :wink: :wink: :wink: ładnie to wygląda, oj ładnie !!!! Ale jak dla mnie za bardzo .......nowocześnie? minimalistycznie? zimno? ja lubię ciepłe wnętrza, takie z klimatem. Ale ogólnie fajnie w środku. Chyba już wiem dlaczego bałam się budować domu tak nowoczesnego - nie umiałabym go urządzić!!!!! :wink: :wink: :wink: