carla5 09.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No to zaczynamy:) Nie moglam sie doczekac tego momentu, żeby założyc dziennik:) ALe wczesniej nie mialo to jakiegokolwiek sensu gdyz sama robota papierkowa zajęła nam... tak nie bede tego ukrywac ponad 1,5 roku . Moze zaczne dlaczego projekt indywidualny. Nasza działeczka jest bardzo wąska- jak ja sami nazywami- taki pas startowy:)- 14m za to baaaardzo długa.Szukaliśmy gotowego projektu w internecie ale niestety były to same małe domki poniżej 100m. Jedyny projekt, który wchodził w gre to z45 z pracowni z500. Dlugo śledziłam watek kachny28, która własnie wybudowała taki domek. Aż pewnego dnia pomyśleliśmy dlaczego nie projekt indywidulany?? no to za telefon obdzwoniłam chyba wszystkie biura projektowe w Lublinie i jakie było moje zdziwienie jak słyszałam za kazdym razem: Pani kochana dopiero w nastepnym sezonie, no teraz to nie da razy z choinki pani spadla? otóz chyba tak spadalam... Ja mam nie zaczać budowy wtedy kiedy ja chce? o nieee:) Znaleźliśmy po znajomych super architekta, który juz na samym początku oznajmił, że on nie zaprojektuje zadnego "standardowego" domku np. dworku . Początkowo nie byłam przekonana ale mój tż był zachwycony wiec poszlam jego śladem. Ciekawa jestem jak wy posiadacze "pasów startowych" poradziliście sobie z budowa wszelkie komentarze bardzo mile widziane:) Oczywiscie posiadaczy "normalnych" działek też zapraszam do dyskusji:) Zaraz nauczę się wklejać zdjecia co by jakoś ubrawić ten dziennik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 09.02.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 http://img16.imageshack.us/img16/8377/87741791.jpgMam nadzieje,że zdjecie bedzie:)to jest widok od ogrodu(pożniej wrzuce rzuty domku)A to jest widok z przoduhttp://img64.imageshack.us/img64/8546/wizzew2kopia2.jpgNiestety wiecej wizualizacji domku z zewnątrz nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.02.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zapowiada się bardzo oryginalny projekt Masz rzuty środka? Życzę powodzenia w budownie! Na jakim etapie teraz jesteście? BTW - będą "Komentarze" do dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 09.02.2010 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dziekuje bardzo nie, nie bedzie postanowiłam, ze bedzie wszystko w jednym Rzuty posiadam wrzucę jeszcze dzisiaj Jesteśmy za robota papierkową,mamy pozwolenie na budowe, czekamy aż pokaże sie wiosna i zaczynamy Basia_KRK, jakby tylko działka była szersza myśle, że sciagnełabym od Ciebie projekt bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 09.02.2010 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Parterhttp://img203.imageshack.us/img203/548/fffy.jpgPiętrohttp://img130.imageshack.us/img130/4447/goraw.jpgCały domek ma około 130m˛ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynarski 09.02.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Bardzo podoba mi się Twój projekt, sama lubie takie nowoczesne bryły jednak moj mąż nie jest na nie zdecydowany. Dodałam dziennik do ulubionych i będę obserwować, bo z tego ci piszesz zapowiada się baaardzo ciekawie. Pozdrawiam i czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 09.02.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 re-wizyta prjekt rewelka!!!!! astepny moj dom bedzie własnie taki nowoczesny Juz obecny miał taki byc ale zabrakło chyba odwagi Pozdrawiam i bede śledzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 09.02.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witaj, wpadłam się przywitać !!!!!! projekt superowski !!!!!! Lubię takie domy, ale też nie mam odwagi, choć taki mi się kiedys marzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 10.02.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 projekt rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kurna Chata 10.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Ciekawe ile wezmę od Ciebie, przerobię, przemielę i wykończę Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 10.02.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Świetny projekt sama bym miała ochotę na taki, niestety mam wymóg kalenicy równoległej do drogi, więc idę w szerokość ale może poszaleje z elewacją hihi - a ja narzekam że moje 22m na 60m to wąska kiszka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 10.02.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 dziekuje bardzo za odwiedziny:) powoli dzieki temu zaczynam wierzyć, ze to dzieje się naprawdę chyba po raz pierwszy w życiu nie mogę się doczekać, żeby zima już sobie poszła akswał 22m to mało? ja ci tu dam:P kiedyś bym dużo dała za dodtakowe metry:) teraz już jak mam projekt, który odpowiada mi w 100% nie narzekam na swój " pas" Kurna Chata jeszcze nie ma co brać ale postaram się, żebyś miała co mielić prawdziwy.anika , meg60, Marynarski, Igor_Celina bardzo się cieszę, że wam sie podoba:) Tak w ogóle zastanawiam się dlaczego ludzie uważają , że taki projekt to odważny krok. Ten dom jest jak każdy inny, z tym, że np.bardziej niż na symetrii okien zależało nam na przestronnym wnętrzu i umiejscowieniu okna tam gdzie jest ono niezbędne aby dawało odpowiadnie światło w środku a nie wyglądało dobrze z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 10.02.2010 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 To może teraz coś, żeby pokazać mniej wiecej z jakimi przestrzeniami mamy doczynienia Pare wizualizacji naszego salonu http://img25.imageshack.us/img25/2881/34047527.jpg http://img694.imageshack.us/img694/2766/58654584.jpg http://img138.imageshack.us/img138/356/39192984.jpg Jednak czegoś mi brakuje w tych wizualizacjach... może jakieś sugestie, propozycje?? pisać zniese wszystko:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.02.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 No kochana zaszalałaś ...... ładnie to wygląda, oj ładnie !!!! Ale jak dla mnie za bardzo .......nowocześnie? minimalistycznie? zimno? ja lubię ciepłe wnętrza, takie z klimatem. Ale ogólnie fajnie w środku. Chyba już wiem dlaczego bałam się budować domu tak nowoczesnego - nie umiałabym go urządzić!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 10.02.2010 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 ja na początku też myślałam, że wygląda "szpitalnie", starałam się wprowadzić nawet trochę koloru, ale to już nie było to;) myślę, że takie drobne dodatki plus troche chabuździa:) i nie bedzie tak sterylnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 10.02.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Bardzo fajny projekt, zwłaszcza, że działka nie łatwa. Też myślę, że jak dasz jakieś kwiaty doniczkowe to wnętrza nie będą już tak sterylne. Czy planujecie kominek z otwartym paleniskiem ? Pozdrawiam i będę poczytywać, bo zaczynamy w tym samym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 na pewno sobie poradzisz !!!! Kwiaty, obrazy jakieś dodatkiw ciepłych kolorach i będzie cudnie !!!!! PS: "chabuździa" ....a co to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 10.02.2010 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 chabuźdź- czyt. coś zielonego, bliżej nie określone byc może w ziemi lub doniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.02.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! To mówimy o tym samym, to dobrze, że wytłumaczyłaś, więc nie będę się powtarzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 10.02.2010 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 ciaputek witam Cię bardzo serdecznieNiestety nie będzie otwartego paleniska, będzie mniej więcej jak na tych zdjęciach poglądowych, które umieściłam wyżej. Zastanawiam się jeszcze nad takim narożnym kominkiem, żeby ogień był widoczny z dwóch stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts