Basia_KRK 10.02.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 u nas będzie narożny kominek - wydaje mi się, że to całkiem fajnie rozwiązanie U Was dodałabym duże donice i piękną zieleń i wtedy będzie extra! Fajnie tak minimalistycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 11.02.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 świetny projekt, ale gdzie będzie pralka jak dla mnie troszkę mało powierzchni gospodarczej, ale chyba macie spory garaż? co do wnętrz - to jak dla mnie bomba inaczej będą wyglądały w normalnym prawdziwym świetle) pewnie powiesisz coś na ściany i już przestanie być szpitalnie ja bym nic nie zmieniała, a wręcz z uporem maniaka trzymałabym się tej wizualki. A wiem, zę to będzie bardzo trudne, bo zawsze jest pokusa, zeby coś zmienic poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 11.02.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 prawdziwy.anika dzieki za wsparcie :* widzę, że myślimy bardzo podobnie Irma jak mi miło, że do mnie zajrzałaś nie skłamię jak powiem, że podglądam Twój domek od bardzo dawna i po prostu go uwielbiam:) z zewnątrz był(częściowo) inspiracją do mojego domu:) a teraz wróćmy do spraw przyziemnych pralka?kto by o tym pomyślał no własnie chyba nam się zapomniało przy pierwszych planach:) w tej chwili jest troche zmian na górze w łazience, nie ma bidetu i jednego zlewu za to jest pięęękna pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Bardzo fajny projekt! super ta przeszklona część! A wnętrza - nie są wcale takie zimne. Chyba mało będzie blatów w kuchni? Mam ten sam problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Irma jak mi miło, że do mnie zajrzałaś nie skłamię jak powiem, że podglądam Twój domek od bardzo dawna i po prostu go uwielbiam:) z zewnątrz był(częściowo) inspiracją do mojego domu:) a teraz wróćmy do spraw przyziemnych pralka?kto by o tym pomyślał no własnie chyba nam się zapomniało przy pierwszych planach:) w tej chwili jest troche zmian na górze w łazience, nie ma bidetu i jednego zlewu za to jest pięęękna pralka no proszę, na coś się przydałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta80 11.02.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam!! Bardzo fajny projekt, my też mamy wąską działeczke bo raptem 15m szer. ale uwzielismy sie aby znaleźć gotowy projekt i udało sie choc nie było łatwo http://projekty.dom.pl/dp_osiek_waski_22l.htm .Niewielkie zmiany i już nie długo (jak tylko śnieg i woda znikną) mam nadzieje że ruszymy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 11.02.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 ciaputek witam Cię bardzo serdecznie Niestety nie będzie otwartego paleniska, będzie mniej więcej jak na tych zdjęciach poglądowych, które umieściłam wyżej. Zastanawiam się jeszcze nad takim narożnym kominkiem, żeby ogień był widoczny z dwóch stron. Narożny- super, tak piszę, bo sama taki planuję może coś takiego ? http://images35.fotosik.pl/114/ecee99f4830346e2m.jpg lub coś takiego? http://images45.fotosik.pl/260/0f625028d1b235d1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 11.02.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A, zapomniałam, znajomi mają piękny kominek -wkład narożny, szyby schodzą się na styk, więc widok jest odjazdowy. Nie wiem czy jasno piszę, ten wkład jest firmy Brunner, nie wiem ile kosztuje, ale wygląda naprawdę O"K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marynarski 12.02.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ciaputek fajne te kominki ja też myślę o takim ale u mnie jeszcze daleka droga do budowy. Jesteśmy dopiero na etapie wybierania projektu, a wiec jeśli pozwolisz carla to będę się troszeczkę uwywnętrzniać u ciebie:) a tak w ogolę to chyba gdzieś się podziała Pani Gospodarzowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 12.02.2010 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 jestem, jestem troszkę zajęta dzisiaj byłam i dopiero teraz znalazłam chwilkę Marynarski czuj się jak u siebie i pisz co tylko chcesz:) ciaputku:) bardzo fajny ten pierwszy kominek. Szukałam troszkę tego wkładu co o nim pisałaś faktycznie nieźle wygląda:) W niedzielę może uda się podpisać umowę na sso, a w przyszłym tygodniu może wyłoni się kierownik budowy:). Mamy już kilka wycen okien ale nie wiem czy to wystarczy czytałam kiedyś w jakimś dzienniku na muratorze, że jeden gostek miał ponad 30 wycen i twierdzi, że dobrze na tym wyszedł. Na ostatniej wycenie dowiedzieliśmy się, że trzeba telefonicznie potwierdzić wielkość jednego z okien, bo takich to oni nie majoo o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konieczki 12.02.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Czuję się zaproszona bo "sama" wybudowałam wąski dom (na działce 13,5mx120m) więc znam ten ból. Koledzy dokuczali mi że jak kupię tabor kolejowy i w każdym urządzę inne pomieszczenie to będzie ok Ale domeczek już stoi (taka moja stodółka) faktycznie że od drogi przypomina stodołę ale jak wszyscy tylko wejdą do środka to stwierdzają "Ale macie dużo miejsca". Ja niestety nie mogłam się "przeszklić" zbytnio na boki bo mam już sąsiadów (miejska zabudowa). U mnie jest bardziej standardowo bo mój ślubny to "klasyk" (chciał się ze mną rozwodzić bo mam otwartą kuchnię ale mu przeszło ). Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaputek 12.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zmartwiłaś mnie tą wyceną okien, bo chyba też powinnam się już za to wziąć, a wogóle jeszcze o tym nie myślałam. Planujecie drewniane czy plastikowe? Próbowałam zgłębić temat, ale po przeczytaniu tysiąca postów na FM jestem tak samo głupia jak byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 13.02.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witaj, jedno co mnie niepokoi to jedna łazienka na gorze. może przynajmniej podzielić pole bitwy? na dole jest prysznic ? Poza tym całkiem ciekawie. Wizualki wymaszczone, może trochę te kąty szerokie (dynamiczna wielka przestrzeń) będą mniejsze, warto mieć to na wzgledzie przy decyzjach.. Dwa piony to więcej kosztów, ale nie mam pojęcie jak dużo Podoba mi sie ta przestrzeń ' na przestrzał'. lubie takie poczucie swobody... Jaki macie wymiar domku ? Poprzyglądam się bo to gdzieś blisko moich planów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 14.02.2010 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Konieczki: jeżeli wybudowałaś dom na działce typu "pas startowy" to koniecznie wklej zdjęcia, podpatrzymy jakieś rozwiązania. Z przeszkleniami się nie przejmuj. U nas okna wychodzą na stronę południową więc trzeba było korzystać, poza tym żadnego sąsiada tam nie ma. Liczymy że uda nam się dokupić tę działkę z naprzeciwka, ale jest jedno ale........... 19 spadkobierców. Do tego straszny bałagan w papierach żeby nie powiedzieć inaczej....... więc długgggggggga droga jeszcze....... Ja też jeszcze do niedawna wołałam na dom "stodółka" ale ..... http://www.domy21.pl/images/lumina_vis_1_tn.jpg http://www.domy21.pl/lumina/index.php jedna z pierwszych inspiracji. I główny argument że "stodółki" są super - ten który ty poruszyłaś - zobacz wnętrza ciaputek My decydujemy się na plastiki w jakimś kolorze. Odwiedzaliśmy znajomych żeby zobaczyć jak po kilku latach sprawują się okna drewniane i trochę się zawiodłam. Nie wiem czy to wina jakości okien (rodzaj drewna) czy montażu ale po 7 latach okna znajomych wyglądają słabo. Nie domykają się i są "przesuszone". Nie wiem czy adekwatnie definiuje. Ale to wyglądało tak jakby drewno było przemoczone, a później szybko suszone na słońcu. A kiedy u Ciebie zobaczę dziennik? :) to zdjecie przy nicku to wasz domek? marekmarian oczywiście na dole również jest prysznic. Pomysł z oddzielną łazienką przy sypialni super. Tylko że to za mały domek. Metraż to niecałe 130m2 + 25m2 garaż. A jeżeli chodzi o wizualizacje to proporcje są zachowane. A recepta na to wygląda jakoś tak: bryła ze sketchupa + renderowanie vrayem. A z tymi pionam to tak nie do końca, bo pion jest jeden . Na pewno taniej byłoby gdyby wszystko się znajdowało blisko siebie. Jak znajdę chwile to postaram się zrobić skan instalacji z projektu i wrzucić ją do dziennika. A teraz najważniejsze dzisiaj spotkanie z panem budowniczym nazwijmy go Bob. Bob jest osobą która buduje domy w naszej rodzinie. Jego zaletą jest to, że jest małą firmą, posiada sprzęt oraz cechy charakteru wpływające na to że bardzo się angażuje. Liczymy na to spotkanie może uda się coś wynegocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 15.02.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 patrze sobie jeszcze na Twoje rzuty, i tak się zastanawiam, zcy macie już pomysl na te malutkie kawałeczki prysznica, które wystają w łazience na poddaszu?są one super piękne, ale kłopotliwe(czyt. drogie). będzie zrobienie szklanych ścianek bocznych na taki wymiar. chyba, ze jesteście tego swiadomi i wliczacie to w koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 15.02.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam się. Bardzo fajny projekt! Będę z ciekawością śledzić, co z tego wyniknie. Co do salonu, to trzymałabym się wizualizacji, ale uważam, że warty by sie zdecydowac na jeden kolor dodatków i konsekwentnie TYLKO takie elementy ożywiajace dać, np. czerwpone, wiśniowe czy zielone. No wiesz, wazon, doniczka, obraz, albo plakat, pled na sofę w zimne dni itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 16.02.2010 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Nie posiadałam wcześniej aktualnych rzutów, a te zamieszczone poniżej są już prawidłowe i ostateczne. Znikają w nich problemy z umiejscowieniem pralki bo w obu łazienkach jest na nią miejsce, powiększa się nam garderoba sypialniana, a prysznic faktycznie jest łatwiej obudować szkłem. Z góry przepraszam za rozmiar obrazków, ale wg. mnie obrazki muszą być duże żeby dało się coś przeczytać jeszcze z wymiarów. http://img175.imageshack.us/img175/7729/beztytuuvo.jpg http://img683.imageshack.us/img683/9408/pitro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 16.02.2010 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Niestety przeglądarka przynajmniej u mnie troszkę ucina obrazki, ale zawsze można je zapisać i zobaczyć w całej okazałości albo PPM - kliknąć pokaż obrazek pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.02.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam! Projekt rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!! Zanim znalazłam tę działkę, na której w tej chwili buduję dom, miałam wpłaconą zaliczkę na działeczkę 19X160... Była przepiękna i już miałam narysowany na nią dom... a łatwo nie było... Więc brawa dla architekta! I dla Was za odwagę i styl! Wnętrza przepiękne... ... absolutnie w moim stylu... i nie brakuje w nich nic, zupełnie nic... bo to rysunki... zrealizujecie /czego z całego serca Wam życzę/ ten projekt, wprowadzicie się do domku, więc będziecie tam WY, dojdą Wasze dodatki, kolorowy szalik rzucony niedbale na krzesło, kwiaty... światło w różnych porach dnia i roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts