Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dlaczego kobiety farbują włosy?

racer

Recommended Posts

- Kobiety nie wstydzą się niczego - mówi Hania, poznańska fryzjerka. - Opowiedzą o tym, że straciły pracę, że syn powtarza klasę, że mąż kocha się z nią raz w miesiącu i co to za seks, taki nudny i rutynowy. Nie mają żadnych oporów. Zwłaszcza, że często jedna pani wtóruje drugiej – dodaje.

Hania czasem też żali się przygodnie poznanej klientce. Powie, że jej tata policjant przez całe życie terroryzował cały dom. Bił matkę i był pewien, że nikt mu nic nie zrobi. Miał władzę. Ona, Hania, zaszła w ciążę mając 16 lat po to, żeby zniknąć ojcu - terroryście z pola widzenia. Trafiła na faceta - alkoholika. Miała z nim przejścia - odchodziła od niego i wracała. Jej ostatni problem - facet znowu zapił i zniknął z domu na kilka dni. Szukała go policja. Znalazła go Hania - w motelu, pijanego, z kolesiami u boku. - I czemu ja to pani opowiadam? - dziwi się Hania. - Przecież dopiero co się poznałyśmy.

- Dlatego, że kobieta uważa, że to nic takiego mieć problemy - wyjaśnia Marta Melka, psycholog. - Nie boi się okazywania słabości. Tych tak zwanych heter wcale nie ma wokół nas tak dużo. Wrażliwych, bezbronnych kobietek jest znacznie więcej. One w domu muszą być bohaterkami. Znosić fochy męża, kłopoty dzieci. U fryzjera mogą pomarudzić – mówi.

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fakt... fryzjer to czasem najlepszy psycholog, doradca i powiernik tajemnic. Ciekawe, dlaczego tak się dzieje...?

ponoć najlepszym psychologiem , doradcą i powiernikiem jest obca osoba której wiemy że już nigdy nie spotkamy .... np. facet w pociągu :D

ktoś mi to ostatnio powiedział .... i po namyśle stwierdzam, że to prawda.... :lol:

Do tego są właśnie fora :), a do fryzjera to na pewno nie idę pogadać, jak już to idę sobie gazety poczytać. Ale wolę nie brnąć w tą ścieżkę tłumaczeń, bo wtedy mąż się może zacząć pytać:

- a czy nie taniej jest kupić gazetę?

- a co w domu się źle czyta?

i pewnie za jakiś czas, jak się dłużej zastanowi:

- do kosmetyczki też chodzisz poczytać? (nie zna się, da jeszcze radę wcisnąć, że da radę czytać na paznokciach, ewentualnie mogę twierdzi, że lubię z nią pogadać)

- a na bikini? Czytasz jak Ci pani robi bikini? Czy rozmawiacie o polityce?

Nie, mówię raz jeszcze nie warto brnąć w ten temat.

Do tego są właśnie fora :)

hm.... jeśli ktoś lubi - pewnie, że może zmieniać nicki jak rękawiczki i pisać co mu ślina na język przyniesie na różnych forach.... aż się nie wysypie, nie wpadnie , nie wyda go gra słów ..... wolna wola .... :roll:

według mnie na forach nie jest się anonimowym .... już nie raz zostało to udowodnione np. na tym forum ... :wink: :lol:

a do fryzjera to na pewno nie idę pogadać, jak już to idę sobie gazety poczytać. Ale wolę nie brnąć w tą ścieżkę tłumaczeń, bo wtedy mąż się może zacząć pytać.

Ja nie tłumaczę ....

Raz mnie zapytał .... dlaczego kiedyś nie chodziłam do fryzjera , na paznokcie , do solarium .... a teraz chodze ...

odpowiedziałam, ze kiedyś byłam piękna i młoda odgórnie .... teraz trza się postarać ... a poza tym - kiedyś byłam zajęta małymi dziećmi ,budową domu - teraz czas dla mnie ..... :lol:

już nie pyta.... o kwoty też przestał bo wie, że mu prawdy nie powiem ... zdrowszy bedzie ... :lol: :wink:

i finito.... :D

To dobrze masz, bo mój to twierdzi, że żona naturalna to żona ładna i zaradna. Skoro on lubi naturalną to po co ja nienaturalna i niezaradna, bo przecież nie dla niego! I powiedz mi jak ja mam mu wytłumaczyć, że przecież ja wiem lepiej co on lubi jak on nie chce słuchać? No nie idzie się z nimi dogadać. Chłopy.

To dobrze masz, bo mój to twierdzi, że żona naturalna to żona ładna i zaradna. Skoro on lubi naturalną to po co ja nienaturalna i niezaradna, bo przecież nie dla niego! I powiedz mi jak ja mam mu wytłumaczyć, że przecież ja wiem lepiej co on lubi jak on nie chce słuchać? No nie idzie się z nimi dogadać. Chłopy.

no niestety , kochana ..... mój też tak ma ....

jak zrobiłam se paznokcie pierwszy raz to stwierdził, że jakby chciał żebym go dotykała plastikiem to by kazał grabiami :-?

jak żech se zafarbowała włosy na czerwono , czy ostatnio na różowo to sie jeno pod nosem uśmiechnął ....

jak ide sie wygrzać raz w tygodniu do solarium to twierdzi, ze czuć spaloną kurą ... :lol: :lol: :lol: (bo ja ciepłolubna gadzina jezdem :oops: .... niedawno poszłam jak mnie zatoki próbowały rozłożyć i mi się tak spodobało ciepełko, że raz w tygodniu ide se na 8 minut :lol: )

ale - przyzwyczaił się .... musi z tym żyć bo wie że dyskutować ze mną nie ma sensu ... wiadomo kto wygra na słowa :lol:

aczkolwiek wkurzające to nieco , bo każda kobieta lubi być doceniona i zauważona .... a nie jak w tym kawale :

Pewna facetka chciała się przypodobać mężowi, więc poszła do fryzjera i "strzeliła" sobie extra fryz. Przychodzi do domu .. a mąż nic.. czyta gazetę nawet nie zauważył żadnej zmiany.. Na następny dzień myśli: "Trzeba sobie zrobić porządny makijaż to na pewno zauważy.." Tak też zrobiła. Przychodzi do domu a mąż nic nie zauważył. Facetka na trzeci dzień poszła kupić jakieś wdzianko. Ale mąż nic dalej nie zauwazył. Więc sobie myśli: 'On mnie w ogóle nie zauważa. Jutro założę maskę przeciwgazową...' Nazajutrz siedzą sobie przy obiadku, ona w tej masce przeciwgazowej . Mąż spogląda znad gazety, patrzy, patrzy i mówi:

- A coś ty sobie ku..a brwi zgoliła???!?