Renatamama3 26.01.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Rubcie elektrykę i po mału wyceniejcie ja też miałam droższego jak się później okazało po znajomiości sąsiada 60 więcej na punkcje wodnym i 50 na c.o zwodził nas wkurzyłam się bo za nie całe 2 tygodnie wchodzili tynkarze i na pałe szukałam i trafiłam na super hydraulika pana Rafała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a musiałaś na to jeszcze robić gładź, czy już są wystarczająco gładkie....bo ci moi robią cementowe tez z worka bo mówią, że ładniej wychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Nie nie robiłam gładzi nie chcę tak gładkich ścian lekko papierem je zetrzemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 właśnie pytam męża...dajemy też kabel alarmowy na zewnątrz?mąż-po co...ja- naszemu dekarzowi okradli auto na podjeździe....mąż-po co...mamy przecież światło na fotokomórkę...w mojej głowie....a on myśli,że ta fotokomórka to strzela:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.01.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam Ann i Paweł Wpadłam z rewizytą ale przyzanję bez bicia, tylko połowę przeczytałam dzienniczka:) Resztę zostawię sobie na kolejny raz, bo fajnie się Ciebie czyta a późno się zrobiło:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 27.01.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 witam,życzę sukcesów...jak troszkę pracy wykonasz sam to ssz a 150 powinno się udać, a ile planujesz do wprowadzenia,ale bez mebli... tak z ciekawości...ja ssz juz mam..i teraz się zastanawiam czy to juz jest 50% inwestycji czy jeszcze nie... A dziękuje i również życzę szybkich i przyjemnych postępów w dalszych etapach budowy waszego domku. Muszę prześledzić wasz dziennik. Mam nadziej że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 27.01.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Aniu, ale ruszacie z wycenami do przodu. super, gratuluję! Piece wiessman są chyba najlepsze, z tego co dziś słyszałam i podobno inwestycja się zwraca po kilku latach, ale rozrzut cenowy ogromny. Cholera że to wszystkie takie drogie musi być!!!!! A jaką oczyszczalnię planujecie?z drenażem rozsączającym czy osadem czynnym?JEdna droższa od drugiej, jedna lepsza druga gorsza, można zgłupieć od tego:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 27.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 hello, no to masz jazde z hydraulikiem taka jak ja do niedawna. Szukalam i szukalam, i naczytalam sie ze mozna taniej ale znalazlam ostaecznie srednio taniego Pana, jest w trakcie roboty,ale poki co jestem zadowolona. Skasuje nas 4000zl za robocizne za sam parter, 9 grzejnikow, lazienka, kibelek, kuchnia, no i piec oczywiscie. Jest najtanszy ajkiego moglam znalezc,a czekac dluzej nie chcialam. Powodzenia w szukaniu fachowcow, bo w koncu to najwazniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 27.01.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ann i pawel takie pytanka:Jakiej wysokości macie ścianę kolankową i czy zwiększylibyście jej wysokość czy jest OK ?Z jakiej firmy macie okna i czy jesteście z nich zadowoleni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.01.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 (edytowane) Ale mnie dużo osób dzisiaj odwiedziło...bardzo mi miło.... szczególnie miłe było to:) ...fajnie się Ciebie czyta Edytowane 27 Stycznia 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.01.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 dzisiaj cały dzień we Wrocławiu...w drodze do Radwanic zajechaliśmy do Ikei-niby po drodze jadąc od Warszawy:) ...i kolejny dylemat...czy robić tą rynienkę pod wieszany telewizor, żeby schować kable, czy lepiej TV postawić na jakieś półce...w Ikei stały na pólkach i fajnie to wyglądało:)i oglądaliśmy mebelki kuchenne...chce jasne...białe lub szare ale jednak nie błyszczące...bo za bardzo palce się odbijają...ale te systemy do szafek...rewelacja...później po materiały do elektryki-już naprawdę czas zacząć Hurtowania elektryczna w Radwanicach to jakiś PRL... ani co podać, ani dzień dobry...ale nic...pytamy o to co nam potrzebne...widoczne na ich stronie a Pan mówi że tego nie ma, tego nie ma...i w ogóle,że lepiej było zamówić przez stronę a nie przyjeżdżać...na stronie jest, że to sklep to pojechaliśmy (informacji,że nie można nie było),bo dobry sprzedawca,jak się zna to często jeszcze coś doradzi...a tam nie...no ale...chwila namysłu..weźmiemy co jest i zobaczymy...pan fakturę wystawił, ja mu daję kartę,a on że gotówką...kto nosi takie pieniądze w portfelu...w spożywczaku 5zł można zapłacić kartą a dam grube setki a pan chce gotówkę... masakra...więc wzieliśmy towaru mniej a resztę zamówimy przez internet i zapłacimy przelewem:) później odwiedziliśmy znajomą na jej nowym mieszkaniu -co za mieszkanie...jak z katalogu...jestem pod olbrzymim wrażeniem...nie miałam aparatu,to nie pokażę,ale też chcę mieć taki klimat u siebie:) ostatni punkt programu to castorama...chyba mój ulubiony sklep...obsługa całkiem fajna-poza weekendami-bo wtedy w ogóle panuje tam harmider- kupiliśmy drabinę aluminiową i komplet narzędzi-w tym takie coś do ściągania izolacji... i ful peszli chyba 17 rolek niby bezrobotna a z domu wyszłam rano a wróciłam wieczorem... jutro w końcu ruszamy z elektryką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.01.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 ann i pawel takie pytanka: Jakiej wysokości macie ścianę kolankową i czy zwiększylibyście jej wysokość czy jest OK ? Z jakiej firmy macie okna i czy jesteście z nich zadowoleni ? ściankę podnieśliśmy o jeden pustak w stosunku do projektu... po wylaniu posadzki ma być ok metr... na razie wygląda, że pokoje są dosyć duże i ustawne to chyba będzie dobrze, ale okaże się w użytkowaniu...w tym mieszkaniu w którym byłam dzisiaj były bardzo duże skosy zabudowane super funkcjonalnymi i rewelacyjnie wyglądającymi szafkami- w tym pokoju nad garażem gdzie ścianki kolankowej nie ma też tak planuję okna teraz nie pamiętam jakiej firmy-nie odebrałam jeszcze faktury, wiem że 3szybowe, 5komorowe z okuciami siegenia, u=0,7...zadowoleni...na razie wiem,że kolor mi się bardzo podoba...będą regulowane po tynkach to podczas mieszkania okaże się jakie są, teraz ciężko powiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.01.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Kochana, czy Ty w Radwanicach budujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.01.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 A jaką oczyszczalnię planujecie? hej, mamy w drodze kanalizacje...jakieś 10 m od domu więc nie będziemy zakładać oczyszczali....dlatego się na nich nie znam...ale siostra ma jakąś oczyszczalnie i jest strasznie niezadowolona...często z niej śmierdzi... mówi,że gdyby mogła podłączyłaby się do kanalizacji albo zrobiła zwykłe szambo jak najdalej od domu....pod oczyszczalnie są jakieś warunki gdzie może być...ale mówię, nie bardzo wiem jak to z nimi jest...ale warto poczytać bliżej żeby nie zrobić takiego błędu jak ona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 27.01.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Kochana, czy Ty w Radwanicach budujesz??? nie nie... w Oleśnicy....tylko byłam tam dzisiaj po elektryczne rzeczy...a ty jesteś z Radwanic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 27.01.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Aaaa, pisałaś wcześniej, ze w Oleśnicy (czy w okolicach) A zapytałam, bo moja Siostra mieszka w Radwanicach:D:D:D Czasami;) ją odwiedzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 28.01.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) dzisiaj ruszyliśmy pełną parą:)ELEKTRYKA)przyjechał mój tato z młotem i zrobił mi wielki bałagan...mąż kupił malutką rozdzielnię to tato musiał się troszkę napracowaćhttp://images39.fotosik.pl/567/3a4151bbc18a1458gen.jpg tak to wygląda ze skrzyneczką:)4x14...po co taka duża-nie mam pojęcia...siostry maja takie ładne 1/3tej naszej...ale mąż, że to tak w razie czego...gdyby trzeba było jeszcze rozbudować...poza tym będą tam jakieś 2 różniczki,fr,kilka obwodów...skrzyneczka miała być w wiatrołapie,ale jak zobaczyłam tego paskudnego olbrzyma...to wylądowała w garażu... http://images38.fotosik.pl/565/4be2bb5984803e7dgen.jpg mamy już prawie wszystkie gniazdka na dole:) http://images45.fotosik.pl/573/f5eb596c24d5ee27gen.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3578c634ae1c0d21.html tak wygląda otwór pod rynienkę na kable do 50' sony bravia, którego jeszcze nie mamy..jak by ktoś chciał mi sprezentować to imieniny mam w lipcu:) http://images39.fotosik.pl/567/f5ce4e8111997175gen.jpg a tak wyglądało przygotowywanie puszek:) http://images41.fotosik.pl/566/ca5ba093910fcadbgen.jpg jutro ciąg dalszy:) Edytowane 28 Stycznia 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.01.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No pracusie ale postęp gratulki mój mąż Też zadowolony wrócił z budowy bo pozakładał listwy przyścienne u młodego ,młodszego i rozwiesił sznurek a jutro grzybki .Ja siedziałam z młodymi bo najmłodszy chory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 29.01.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy jak zobaczyłam to przygotowywanie puszek, to że jakaś parapetówka wyglądają jak kubeczki z wysokoprocentowym trunkiem Masz już jakieś palny/marzenia kiedy przeprowadzka? na całość braliście kredyt?ile wydaliście do tej pory? przepraszam za wścibstwo ,ale inforamcje jak to wszystko w praktyce wygląda są niezwykle cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 29.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Przyszłąm z rewizytą się przywitać prześledziłam cały wątek i zapowiadam że będę śledzić dalej, ale bym chciała już być na takim etapie jak Wy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts