Andzia K 29.01.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Hej Ania, moja imienniczko Przychodzę z rewizytą. Miło i ciekawie tu u Ciebie Będę obserwować i kibicować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 29.01.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 No pracusie ale postęp gratulki mój mąż Też zadowolony wrócił z budowy bo pozakładał listwy przyścienne u młodego ,młodszego i rozwiesił sznurek a jutro grzybki .Ja siedziałam z młodymi bo najmłodszy chory. o to wy już na finiszu...super:) chłopaki będą mieli gdzie szaleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 29.01.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy jak zobaczyłam to przygotowywanie puszek, to że jakaś parapetówka wyglądają jak kubeczki z wysokoprocentowym trunkiem Masz już jakieś palny/marzenia kiedy przeprowadzka? na całość braliście kredyt?ile wydaliście do tej pory? przepraszam za wścibstwo ,ale inforamcje jak to wszystko w praktyce wygląda są niezwykle cenne no niestety to nie impreza...niby mamy cyganka, ale brak nam bierzącej wody i wc... przeprowadzka...najpóżniej do świąt bożego narodzenia-mam nadzieję zrobić wigilie u siebie...ale jak wszystko pójdzie dobrze to ja zamierzam przeprowadzić się już latem...mi wiele nie potrzeba...zamieszkam i będę kończyć pomału... do tej pory wydaliśmy troche ponad 140 tyś na formalności i budowę, nie licząc działki...prąd już mamy na działce, ale resztę przyłączy mamy w drodze więc te koszty jeszcze przed nami...zaczeliśmy właśnie elektrykę...kladę sama z mężem..., w piątek pomagał mi też tato:)więc tu koszty robocizny odpadfają...tylko jakaś pieczątka ma być od200do 500zł...no i cała reszta też przed nami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 29.01.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Przyszłąm z rewizytą się przywitać prześledziłam cały wątek i zapowiadam że będę śledzić dalej, ale bym chciała już być na takim etapie jak Wy.pozdrawiam Witam,bardzo mi milo. pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 29.01.2011 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Hej Ania, moja imienniczko Przychodzę z rewizytą. Miło i ciekawie tu u Ciebie Będę obserwować i kibicować. Pozdrawiam Miło mi słyszeć, że miło i i ciewie... dzisiaj tez pracowaliśmy, ale efekty mniej widoczne niż wczoraj....mamy już większość gniazdek też na górze...mieliśmy jej nie ruszać i kończyć najpierw dół...ale jak mowiłam...apetyt rośnie w miarę jedzenia... elektrykę i tynki zrobimy tam od razu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 31.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 hej, mamy w drodze kanalizacje...jakieś 10 m od domu więc nie będziemy zakładać oczyszczali....dlatego się na nich nie znam...ale siostra ma jakąś oczyszczalnie i jest strasznie niezadowolona...często z niej śmierdzi... mówi,że gdyby mogła podłączyłaby się do kanalizacji albo zrobiła zwykłe szambo jak najdalej od domu....pod oczyszczalnie są jakieś warunki gdzie może być...ale mówię, nie bardzo wiem jak to z nimi jest...ale warto poczytać bliżej żeby nie zrobić takiego błędu jak ona... Dzięki za odpowiedź, macie o jedną decyzję mniej:), do szamba jakoś nie mam przekonania, więc oczyszczalnia na pewno, a jaka to będzie trzeba dobrze temat przemyśleć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 01.02.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 (edytowane) Thanks za odwiedzinki A tak nawiasem mowiac to mozesz mi podac dane tego wylewkarza od was , please!!! , bo jak z Olesnicy to moze by przyjechal do mnie ), z gory dzieki Edytowane 1 Lutego 2011 przez BozenaEwa poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 01.02.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 hej,tych posadzek to nie mam poleconych przez nikogo ze znajomych,tylko dostałam wizytówkę w hurtowni...więc nie wiem czy dobrze robią...dzwoniłam tylko zorientować się jak to wygląda...firma ELBO, tel 071 314 95 49, 606 874 272, posadzki z mixokreta...jakby ci robili to daj znać jaka ostatecznie cena i czy dobrze wykonane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 01.02.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 dzisiejszy dzień mogę zaliczyć do udanych...rozciągnęłam całą (no prawie) instalację elektryczną na górze-mąż mnie poinstruował co i jak..a że pojętna jestem i wiertarkę i inne gadżety potrafię obsługiwać to zlecił mi wykonanie tych prac...ciekawe czy mi zapłaci:)...(tak, tak..mieliśmy zostawić tam stan surowy z wełną...ale jak na razie ciągniemy tam też instalacje:))po pracy przyjechał z moim tatą i powalczyli trochę młotem...go jeszcze nie opanowałam...trochę ciężki jest:( spotkałam się też z Panem Hydraulikiem co robił u szwagra...kurcze..rewelacyjny facet,bardzo miły,pomocny, wytłumaczył mi przy okazji co i jak z tymi moimi peszlami od elektryk,i jak to się wszystko w tej podłodze układa itd...nie wiem czy pisałam...zdecydowaliśmy się puszczać po ziemi w peszlach a w ścianach ryć rowki...szkoły są różne ale ta najbardziej polecana przez fachowców, a oświetlecie przez strop i z powrotem:) toto się spisała...wszystkie dziury wywiercone:)w czwarte lece z oświetleniem...jutro dzień przeznaczam na rozsyłanie cv...bo jeszcze mi tylko wełna na poddaszu została z tego co sama potrafię...a później trza iść zarabiać na tą wykończeniówkę, bo nie bęzie za co pomalować...i będzie jak na polibudzie w c-13... same tynki i betony- powiem,że to taka wizja architekta w razie czego:) wracając do tego hydraulika-zloty człowiek...ale coś to strasznie drogo wychodzi... teraz te wcześniejsze ofert wydają się tanie:)tylko co tamci liczyli...tutaj dostałam 4strony wyliczenia materiałów, i dopiero ceny...a tam nie wiadomo za co się płaci..zobaczymy... wygląda to tak: materiały na kanalizację-960zł na wodę-5120zł c.o. parter-6200zł grzejniki parter-5500zł suma sam parter-17780 c.o. piętro 2750zł grzejniki piętro-4800zł suma samo piętro-7550 robocizna parter-3800zł robocizna piętro-2500zł i to jest beż kotła, zasobnika i kotłowni..... czyli masakra...czy pompa ciepła nie wychodzi czasem taniej... bo to się zrobi ponad 40tys....a do tego gaz drogi... no nic...nie ma co się załamywać...może giełda zrobi w ciągu miesiąca 1000% spotkałam się też z kolejnym hydraulikiem...tym który robił u mojego znajomego...Pan mnie zszokował...mówi "a Pani tam do Krzysia przychodziła jak tam robiliśmy?"ja Pana nie pamiętam...ale nr rzeczywiście od Krzysia:) och... może się wszystko ułoży... mąż każe mi się więcej uśmiechać, więc ja posłuszna i potulna żona muszę się go słuchać...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Hej kobietko super Ci praca idzie.A powiedz mi ile ty masz tych grzejników bo pan chyba przesadział z tym 10 tys bo my mamy wycene na purmo na 13 sztuk 3300 będziemy jeszcze wyceniać diamonda pan hydraulik powiedział ,że są ok .Sprawdź sobie w projekcie jakie potrzebujesz grzejniki i daj do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 02.02.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 hej,też mi się to wszystko jakoś drogie wydaje.... niestety zmieniliśmy bardzo dużo rzeczy w projekcie,więc dane będą mało rzetelne, ale tak właśnie planuję zrobić...dać wszystko do kilku hurtowni po wyceny,może mi coś ludzie w hurtowniach doradzą....ale twoja cena mobilizuje mnie tym bardziej do szukania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 02.02.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 hej, tych posadzek to nie mam poleconych przez nikogo ze znajomych,tylko dostałam wizytówkę w hurtowni...więc nie wiem czy dobrze robią...dzwoniłam tylko zorientować się jak to wygląda...firma ELBO, tel 071 314 95 49, 606 874 272, posadzki z mixokreta...jakby ci robili to daj znać jaka ostatecznie cena i czy dobrze wykonane:) Dzieki wielkie, jesli bede ich miec na pewno dam znac Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 hej,też mi się to wszystko jakoś drogie wydaje.... niestety zmieniliśmy bardzo dużo rzeczy w projekcie,więc dane będą mało rzetelne, ale tak właśnie planuję zrobić...dać wszystko do kilku hurtowni po wyceny,może mi coś ludzie w hurtowniach doradzą....ale twoja cena mobilizuje mnie tym bardziej do szukania... Aniu projekt w łapke i do hurtowni niech ci wycenią ,rozdzielacze ,rurki i potem na pewno dostaniesz zniżke przy takich zakupach a potem zleć prace hydraulikowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 02.02.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No wiec okazalo sie,ze Pan bierze 10zl ale za samo w sumie nie wiem co, bo suma sumarum zaczal wymieniac to wszystko co w wylewkach jest potrzebne,czyli folia, styropian, itd i wyszlo 15 a moze 16zl za m2 sama robocizna, wiec tyle sie dowiedzialam. Jak zwykle reklamy super ekstra a jak przychodzi co do czego to cena rosnie . Szuka dalej,ale czy sie uda cos znalezc, raczej watpie. Gdzie nie dzwonie to niby tanio, a potem wszystko sie dodaje i wychodzi tyle co zawsze czyli o wiele za duzo )))) Pozdrowionka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 02.02.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 U mnie za wylewki mokre (tradycyjne)z położeniem wszystkiego przez nich 17 zł jak sami 13 zł z miksokreta jeszcze nie dzwoniłam ale będę jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 02.02.2011 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ale to 17 to sama robocizna tak?a jak to wygląda z materiałem...no chyba, że to 17 to jest na gotowo...to biorę w ciemno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 02.02.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 och..czemu to wszystko tyle kosztuje?ci budowlańcy to chyba wszyscy mają po10tys netto miesięcznie...no bo takie wylewki jak się pytałam to max 1-2dni a zgarniają na domku ponad 3000za robociznę..szukam pracy w budowlance:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 02.02.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Oj, ponarzekałabym sobie dziewczyny z Wami, ale dzisiaj jest DZIEŃ POZYTYWNEGO MYŚLENIA:D:D:DA'propos wylewek: u nas wzięli fachowcy ciutkę ponad 4000. Robili we 4 przez 4 dni, wcześniej przez pół dnia sobie przygotowywał (ale to już 1) Wylewki z miksokreta (czyli samo urządzenie kilka-dziesiąt? tys. zł, a potrafi się popsuć, coś urwać albo jeszcze coś innego... Ropa też ich (bo na wodę to nie chodzi;) Do tego zima i mrozy i niestety pracy nie ma, a żyć trzeba... I niestety nie jest tak, że jedna robota się kończy, a następna zaczyna... Bywają przestoje i to czasami spore...Wiem, bo wylewki u nas robili jako pierwszą inwestycję po mrozie... Cieszyli się jak wariaci i przyszli do pracy nawet w niedzielę, żeby zdążyć przed mrozami, bo niestety 2 mies bez pracy.... A szef pracowników utrzymać musi (czyt. płacić, pomimo iż dochodu nie ma:()Nadal szukasz pracy w budowlance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.02.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 ale to 17 to sama robocizna tak?a jak to wygląda z materiałem...no chyba, że to 17 to jest na gotowo...to biorę w ciemno:) Aniu nie 17 zł to robocizna a materiał nasz a mokre wylewki to troszkę pracy podobno 3 dni bo robią z betoniary .Wylewki to pikuś cenowy w porównianiu z tynkami tynków masz na pewno 4 razy tyle .Ja wczoraj zaczeła układać folie i styro u synka chcemy zrobić sami bo wydaje nam się ,że oni ten styro na odwal układają ,a jest roboty przy wycinania ,mam peszle z prądem i c.o . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.02.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Oj, ponarzekałabym sobie dziewczyny z Wami, ale dzisiaj jest DZIEŃ POZYTYWNEGO MYŚLENIA:D:D:D A'propos wylewek: u nas wzięli fachowcy ciutkę ponad 4000. Robili we 4 przez 4 dni, wcześniej przez pół dnia sobie przygotowywał (ale to już 1) Wylewki z miksokreta (czyli samo urządzenie kilka-dziesiąt? tys. zł, a potrafi się popsuć, coś urwać albo jeszcze coś innego... Ropa też ich (bo na wodę to nie chodzi;) Do tego zima i mrozy i niestety pracy nie ma, a żyć trzeba... I niestety nie jest tak, że jedna robota się kończy, a następna zaczyna... Bywają przestoje i to czasami spore... Wiem, bo wylewki u nas robili jako pierwszą inwestycję po mrozie... Cieszyli się jak wariaci i przyszli do pracy nawet w niedzielę, żeby zdążyć przed mrozami, bo niestety 2 mies bez pracy.... A szef pracowników utrzymać musi (czyt. płacić, pomimo iż dochodu nie ma:() Nadal szukasz pracy w budowlance? Yuka masz troszkę racji ale większość nie robi tylko wylewk ale i wykończynówkę takich ma mój sąsiad zrobili pod koniec października wylewki i robią do dziś ocieplenie poddasza z gipsami ,kominek wybudowali ,teraz układają flizy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts