ann i pawel 22.02.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 hej...u nas niestety wszystko stoi...jest -8 a zostało zagipsowanie części puszek-zaczekam aż mróz odpusci bo teraz za szybko schnie i robi się na nim lód...i została jedna czujka do alarmu w garażu i antenowy-którego jeszcze nie kupiliśmy...ale że tynki jeszcze odległe, a już nic innego przed nimi zrobić nie możemy to sie nie spieszymy...ogólnie mało zostało,więc się cieszę...jesteśmy jakieś 4000 do przodu na robociznie bo takie u nas są stawki...więc się cieszę a na kiedy macie termin wylewek? jak robicie warstwy-papa czy folia na zakładkę (smarujecie dysperbitem czy nie?) i ile dajecie styro na dół a ile na górę? ja myślę 2xpo5cm na dół i sama nie wiem ile na dóre...czy 3 czy 5...i jeszcze póżniej drugi raz folia czy już beton na styro?a idajecie siatkę zbrojeniową czy tylko włókna?ale mam znowu pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 22.02.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 My folia nie smarujem dyserbitem na dół 10+ 5 czyli 15 cm góra 5 cm zastanawiamy się właśnie czy dawać folie na górę ale chyba damy bo na dole będzie bo podłogówka .My będziemy dawać włókna już czekaja przy kominku siatka .Terminu na wylewki jeszcze niezamawialiśmy ,bo troszkę jeszcze przed nami łazienka i garderoba córy do zrobienia w 2 warstwie wełny ,porozkłaać styro i rurki do połogówki bęziemy robić chyba sami więc jeszcze troszę zejdzie ale mam nadzieję ,że w marcu wylejemy te podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 23.02.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 http://allegro.pl/tres-bidetta-zlikwiduj-bidet-nowosc-1-34-123-i1446825956.htmla to pomysł do łazienki zamiast bidetu...bidetta... a i wczoraj byłam w max-flizpiękne łazienki...tylko rzeczy które mi się spodobały-kabina 19000zł,wc 2300zł,baterie też po 2-3tys,kafelki 534zł za metr...chyba nie poszaleje tam...;P a..i spodobała mi się podłoga-deska trójwarstwowa-jesion...ok100zł/m...no nie wiem....panele podobne za 30zł...może salon w desce a reszta w panelu...czas pokaże.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 24.02.2011 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 chyba zdeydowalam sie już na gniazdka i włączniki...Ospel Impresja-białe...gdyby ktoś wiedział gdzie najtaniej to poproszę o informację.(troszke tych punktów mamy:))..bardzo mi się podobają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 24.02.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Aniu, szalejesz z tymi łazienkami:), jak ja widzę takie ceny, to nawet nie marzę, można pięknie wykończyć taniej!!!I tego się trzymajmy:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 24.02.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 No tak max -fliz jest drogi nawet już do nich nie zaglądam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 24.02.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 noja też tak myślę, że można taniej...zero ostatnien pewno trzeba odciąć i jeszcze kilka%..al skąd mogłam wiedzieć, że ten sklep jest taki drogi...nawet nie wiedziałam,że istnieją takie drogie rzeczy...no chyba, że ze zlota...a tam złota nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.02.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Hybraulik wybrany:) nie jakoś super tanio, ale nie ma co dalej zwlekać...wiosna idzie...:)liczę,że w 25000 zamknie się cała hydraulika wewnątrz:)zobaczymy:) decyzja zapadła po jeszcze kilku tefefonach- jeden Pan (polecony niby)na pytanie czy jest hydraulikiem powiedział,tak trochę...ja też jestem trochę budowlańcem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.02.2011 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 tak sobie licze i liczę i wierzę że jeszcze 120tys i mieszkamy:)mając super dół z kuchnią, łazienką isalonem i na górze stan deweloperski...trzymajcie kciuki:)ciekawe ile trzeba liczyć jeszcze na taras i podjazd z kostki...tego w tych 120 niestety nie wliczam:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.02.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Super tanio to się nie dam ,musiało by się to zrobić samemu .Jaką macie teraz cenę ?sama robocizna czy z materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.02.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 no ja wierzę, że się da:) mam nadzieję, że się bardzo nie rozczaruję teraz mamy 140, ale licząc notariusza, formalności,drabinę, narzędzia i nawet hak do samochodu, bo założony ze względu na budowę...mam nadzieję że te 120 na kuchnie i łazienkę starczy, i na panete na dół...a to mi starczy, żeby zamieszkać... a myślisz, że ile to jest realnie...?(dół to tylko 65m użytkowych...)a...planuję duż zrobić sama... prawie wszystko:)ale z czasem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.02.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Aniu uda ci się ja napisałam ,że za hydraulike tak super tanio się ,że trzeba było by to samemu zrobić .My wczoraj robiliśmy wylicznia budowlane i wydaliśmy 205 tys ale mamy wodę i prąd swój ,kanalizację .Mamy tynki i hydraulike brak jeszcze podłogówki ,ocieplone prawie poddasze ale materiał jest .Mamy wkład do kominka ,mamy kafle do dolnej łazienki to wiatrołapu i przedpokoju ,do garażu i kotłowni ,panele ,2 umywalki stelaż + kibelek ,wanne .Mamy drzwi do domu drzwi między domem a garażem ,drzwi między kotłownią a garażem oraz drzwi między kotłownią a polem ,no i bramę garażową .Mamy rozciągnięte rury do c.odkurzacza ,rury do wentylacji mechanicznej ,i część materiału na wylewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.02.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Renatko a jakie drzwi kupiłaś między domem a garażem i gdzie masz przejście...ja mam w wiatrołapie i zastanawiam się, czy maja być takie jak wewnętrzne czy jakieś mocniejsze...u was super koszty wychodzą...gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Ja kupiiłam stalowe w castoramie bo podobno takie musza być ,ja ma z korytarza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekewa 26.02.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 My kupiliśmy drzwi między wiatrołapem a garażem stalowe w markecie najtańsze jakie były (ok. 300 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.02.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 te 300 zł to juz z ościeżnicą...w jakim markecie bo może też bym pojechała kupić....w castoramie są za 650.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Wiem ,że Obi miało takie tanie ,ale kolor mahoń a ja chciałam złoty dąb i kupiliśmy te właśnie za 650 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.02.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 te za 650 są w kolorach...ja widziałam tylko szare... o...to chyba kupię takie orzech między garażem i wiatrołapem i do kotlowni...a gdzie kupowaliscie zewnętrzne...i nikt mi nie napisal czy brnąć w orzechowe bramy i drzwi(jak okna i rolety) czy może już brązowe...i czy te zewnętrzne wziąść pcv, stalowe, czy drewniane... chcialabym nie dać więcej niż 2500 i żeby były ladne, lekko nowoczesne, z przeszkleniem......czy to możliwe, jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 http://images45.fotosik.pl/667/65ec32a42e666d62med.jpg ja mam takie tylko złoty dąb stal pokryta plastykiem ,chciałam drewno ale stolarze mówili ,że drewniane zakłada się po tynkach i wylewka 3-4 tygodnie żeby wilgoć odparowała bo drewno chłonie wilgoć ,więc kupiliśmy takie bo chcieliśmy mieć dom zabezpieczony oraz ,żeby budowlańy obrobili je tynkiem .A ja koloru bym nie wprowadzała przecież dojdzie jeszcze kolor na ścianie jak dla mnie za dużo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.02.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Zrobie dziś lub jutro zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts