ann i pawel 06.03.2011 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 :)na razie nie kupiłam żadnych, ale tez myślę, żeby były jak w reszcie domu, tylko pełne-bez szyb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 07.03.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) :)na razie nie kupiłam żadnych, ale tez myślę, żeby były jak w reszcie domu, tylko pełne-bez szyb... Ty masz inny układ z tym garazem u mnie jeszcze między garażem a domen jest mały korytarzyk i tu właśnie staną drzwi jak w całym domu i tamtych do garażu widać nie będzie. http://images49.fotosik.pl/693/a329f12c7878582fmed.jpg tak to u mnie ma wyglądać tu na zdjęciu są drzwi w środku w domu brak w garażu u mnie na odwrót. Edytowane 7 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 07.03.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 miałam napisać wczoraj, ale niestety jakoś brakło czasu:koszty:formalności-bez projektów przyłączy wody,kanalizacj i gazu-dopiero teraz zaczynam to załatwiać, ok 9000fundamenty-ok 30000 (ocieplone, zasypane bardzo dużą ilością piachu, zalane betonem b-20)reszta domu-ok 80000 z dachówką ceramiczną Bogen, z 2 kominami w klinkierze, 3 kominkami wentylacyjnymi i dachówką wentylacyjną oraz z rynnami (bez spustowych)okna dachowe i polaciowe-ok 16000bram i drzwi jeszcze nie mamy, ok 8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 07.03.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 dzisiaj szukałam osoby, która zrobi mi projekty wewnętrze wodno-kanalizacyjne i gazowe...w zeszłym roku u jednego Pana miało to kosztować do 1000zł z ZUD, teraz jakdo niego zadzwoniłam powiedzieł mi 1000za gaz i 700za wodno-kanalizcyjne bez ZUD..jakaś masakra...ale znalazłam super Pana (mąż mojej byłej nauczycielki historii, ktora delikatnie mówiąc za mną nie przepadała i zawsze dawała mi w podstawówce 3-nawet jak miałam same 5 to na ostatniej lekcji wpisała mi za brak książki 1, za brak atlasu kolejne 1,i za odpowiedż 1 i tak mając nadzieje na piątke na świadectwie jak zawsze 3:)...a w liceum miałam zawsze 5-może przy najblizszej okazji pokaże jej świadectwa z liceum:P)wracając do Pana-bardzo sympatyczny i za wodno-kanalizacyjne weżmie 350, za gaz 300, za ZUD 100, razem 750zł,uważam że super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 08.03.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 jutro zaczynamy hydraulikę-piony i wodę:)tylko nie mogę znaleść aparatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 09.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Aniu tak cię podczytuję, ale często nie nadążam, duzo się u Was dzieje. Gratuluję! Mam pytanie, może już pisałaś, ile gniazdek macie tak mniej więcej na ścianach i na jakiej wysokości od podłogi? U nas ten temat rusza jutro, a ja w dalszym ciągu nie mam pojęcia co gdzie będzie stało, oczywiście w projekcie jest wstępny obraz wnętrza, ale traktuję go jako wstępny właśnie. Teść radzi dwa razy więcej, ale nie chcę też żeby niezabudowana ściana miała gniazdka bo po co?Napisz proszę pokrótce jak to u Was było?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 09.03.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 u nas też jest więcej gniazdek niż trzeba...wyszło tak ze na 4 ściany w kazdym pomieszczeniu na 3- raczej w rogach...są gniazdka (podwójne...-tak mąż chce-i z tego jest problem z wyborem firmy ospel impresja-który najtańszy nie jest, czy znacznie brzydszy i 2xtańszy legrant...)w kuchni mamy ok 9 gniazdek, na 3 eskach....w holu 2, w wiatrolapie 1...w garażu 3 , w kotlowni 3... pamiętaj o przesunięciu gniazdka wzgledem lodówki i piekarnika...bo one dochodzą do ściany i nie podlączych jak będzie rowno za...i o gniazdku do okapu i zmywarki...i jakieś nad blatem...życzę powodzenia... u nas dzisiaj padly pytania typu-a będzie Pani miała panel pod prysznicem czy zwykłą baterię, a odwodnienie liniowe...a gdzie drabinka...a jakiej wielkości umywalka itp...masakra:)ale 1 etap hydrauliki za nami-4chlopaków i w 1 dzień oblecieli cały dom:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 10.03.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam! Wpadłam, spoglądam a tu robota aż wre!Jesteśmy chyba na tym samym etapie, a to znaczy że zaczniemy już wkrótce meblowanie,malowanie itp. Czyli to co kobitki lubia najbardziej. jeśli chodzi o gniazdka to u nas też w kazdym pomieszczeniu typu sypialnia, pokój córki mamy po trzy gniazdka. zasadniczo lepiej więcej niż mniej, po co póżniej korzystać z przedłużaczy na widoku.Na szczęście u nas to wójek planował nam rozmieszczenie poszczególnych punktów- jest niezły ma takie rozwiązania o których my byśmy z pewnością nie pomyśleli. jeśli chodzi o hydraulikę to panowie też mieli do mnie masę pytań, ale jakoś podołałam, chociaż zburzyli mi lekko wizję łazienki ale w sumie mieli rację.Mamy również odpływ liniowy- mój pomysł. Ten wynalazek musi być zamontowany przed wylewkami. No to pozdrawiam i doboju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 10.03.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 u nas też jest więcej gniazdek niż trzeba...wyszło tak ze na 4 ściany w kazdym pomieszczeniu na 3- raczej w rogach...są gniazdka (podwójne...-tak mąż chce-i z tego jest problem z wyborem firmy ospel impresja-który najtańszy nie jest, czy znacznie brzydszy i 2xtańszy legrant...) w kuchni mamy ok 9 gniazdek, na 3 eskach.... w holu 2, w wiatrolapie 1...w garażu 3 , w kotlowni 3... pamiętaj o przesunięciu gniazdka wzgledem lodówki i piekarnika...bo one dochodzą do ściany i nie podlączych jak będzie rowno za...i o gniazdku do okapu i zmywarki...i jakieś nad blatem...życzę powodzenia... u nas dzisiaj padly pytania typu-a będzie Pani miała panel pod prysznicem czy zwykłą baterię, a odwodnienie liniowe...a gdzie drabinka...a jakiej wielkości umywalka itp...masakra:)ale 1 etap hydrauliki za nami-4chlopaków i w 1 dzień oblecieli cały dom:) Dziękuję za odpowedź i podpowiedzi:). No to nieźle z tymi pytaniami miałaś, ale facet który nam będzie najrawdopododbniej hydraulikę, to już mi raz podpowiedział przed laniem chudziaka gdzie powinnam umiejscowić kran:), więc liczę na to, że i tym razem będzie pomocny, choć przygotuję się na odpowedzi na pytania, o których wpsomniałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 11.03.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 mam 3 nowe informacje-2dobrei jedna bardzo złą...1)znalazłam aparat więc jutro wkleje nowa fotorelację,bo się troszkę pozmieniało2)mamy początki hydrauliki:)czyli mozna ruszać dalej bo wiosne juz czuć3)to ta zła...tynkarze będą za 1,5miesiąca...szukać innych?czy czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 11.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Ja bym pewnie nie wytrzymała i wziełabym innych a co się stało ,przesuneli termin czy ty się z nimi nie umówiłaś konkretnie .Ja tak właśnie się nie umawiam z wylewkarzami jedni mają termin wolny za 2 tygodnie a drudzy mogą z dnia na dzień wejść ,ale to na razie bo sezon dopiero dla nich się zaczyna . Edytowane 11 Marca 2011 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 11.03.2011 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) ja się niestety tak konkretnie nie umawiałam...z jedej strony się bałam kiedy wiosna ruszy, z drugiej mieli sie postarać..mieli mieć drugi agregat i coś tam im też nie wypaliło...nie mam poustawianych ludzi z dużym wyprzedzeniem, bo ciągle liczę na ile nam jeszcze starczy z wlasnych środków, a najpier mieliśmy robić tylko dół, a teraz deweloperski chcemy wszędzie i tak się to wszystko rozmywa...wiedzialam że jestem 3, ale była mozliwość że może wskocze 1...i nie wskoczyłam....zjednej strony dobrze, bo nie mamy tej kasy którą mieć mieliśmy, z drugej żle, bo przeprowadzka się odsuwa w czasie...i znowy dobrze, bo dom świeży to jeszcze popracuje i pooddycha...jak zawsze wszystko ma dwie strony...ale tak bym już chciała tam wnieść moją czerwona kanapę i zacząć się cieszyć tamtym bałaganem:)odkąd marzy mi się przeprowadzka,tak strasznie ciężko mi sie wząść za porządki tu gdzie mieszkam...no masakra...sprzątam powierzchownie, niby odkurzam, wycieram kurz, ale wszystko upycham w kąty...i się zastanawiam, gdze ja się z tym wszystkim pomieszczę Edytowane 12 Marca 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.03.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 To może zrobicie wylewki ,żeby nie stać w miejscu.Ja właśnie wróciłam z budowy ułożyłam styro w jadalni i salonie 28 m 5+10 cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 12.03.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 a to część naszej hydrauliki:) http://images40.fotosik.pl/691/883958926f233995gen.jpg a to ciągle nie skończona elektryka...bo jak tynki za minimum miesiąc to nie ma sie co spieszyć http://images43.fotosik.pl/710/4c8905e6d8b8e6eagen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 14.03.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) chciałabym wykorzystać dzisiaj swój dziennik, żeby poprosić was o przekazanie 1% podatku dla tego małego chłopca chorego na białaczkęhttp://images50.fotosik.pl/718/7bf25c85f493b061gen.jpgco dziennie obserwuję,że do dziennika jest kilkanaście wejść...mam nadzieję, że część z Was pomoże Szymonkowi:) Edytowane 14 Marca 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 14.03.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 właśnie dostałam pierwszą wiadomość-dziękuję yuka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.03.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ale ja nie widzę danych.... Może podeślij mi na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 14.03.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja już co prawda się rozliczyłam ale także proszę o dane i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 14.03.2011 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) mam nadzieję że juz widocznehttp://images50.fotosik.pl/718/7bf25c85f493b061gen.jpg Edytowane 14 Marca 2011 przez ann i pawel zdjecie nie było widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 14.03.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 czy zdjęcie plakatu jest niewidoczne? http://photos.nasza-klasa.pl/19161388/129/main/f91d2bcede.jpeg Dokładnie tak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts