Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 517
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aniu, my nadganiamy teraz z pracami, w końcu cieplej się zrobiło, więc od razu lepiej się pracuje i tak nie marźnie na budowie jak osatnio. Choć ja tam przyjeżdżałam od czasu do czasu to i tak temperatura dawała odczuć swoje. Co do porządków w obecnym miezkaniu, ma podobnie, właśnie dziś myslałam, że może jezcze raz tylko umyję w nim okna:). Pozdrawiam, życzę szybkiego doczekania się na dalsze prace. papa Edytowane przez OlaiJacek

oj niestety tynki za jakies 5-6tyg...gdyby ktos słyszał, ze dobrzy tynkarze nie mają teraz pracy to może bym ich wzięła...bo marze już o tynkach i o wylewkach i o wprowadzeniu się...a tak to wszystko stoi....

dzisiaj u nas też piękna pogoda...troszkę uprzątneliśmy działkę:)niby jest mała a nogi trochę bolą:)

hej, cala działka to tylko 6arów:)ale projekt wybraliśmy taki, że dom jest maksymalnie z przodu i dzięki temu z tyłu zostało calkiem duzo jak na tak mała działkę miejsca...a u was jak tam idzie?u nas lipka...bo tynki najwczesniej za 5tygodni...a do tynków oczywiście nic nie da się zrobić...może zaczniemy styropian z zwnątrz...zobaczymy:)

Ania - tynkarze są średnia półka - widziałam ich pracę jak dla mnie ok, ale np. kolega, u ktorego robili w zeszłym roku radził ich dobrze pilnować, tzn. jakośc tynku ok ale z zachowaniem kątów płaszczyzn różnie. Zaleta, ze tani: u nas robia cementowo-wapienne pod malowanie za 25 zł/m kw (inni, z którymi gadalismy mieli ceny 28-32 zł). Namiar podaję: M. Anioł 501 672 959. Są spod Obornik bodajże, ale do nas (pod Oławę) przyjadą bez problemu.

pozdr :)

hej, cala działka to tylko 6arów:)ale projekt wybraliśmy taki, że dom jest maksymalnie z przodu i dzięki temu z tyłu zostało calkiem duzo jak na tak mała działkę miejsca...a u was jak tam idzie?u nas lipka...bo tynki najwczesniej za 5tygodni...a do tynków oczywiście nic nie da się zrobić...może zaczniemy styropian z zwnątrz...zobaczymy:)

To w zupełności wystarczy. Doczekasz się, a w tym czasie sobie możesz rozplanować wnętrze:). U nas hydraulika od kwietnia ma ruszyć, a ja teraz skupiłam się na schodach, więc zbieram obrazki i jutro jadę do stolarza omówić koncepcję:). Zobaczymy co wyjdzie. Pozdrawiam

Witam serdecznie!

Zapraszam na stronę fanklubu domu Guliwer: http://www.domguliwer.pl

Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Guliwer. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników.

Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie.

TYNKI WAPIENNO CEMENTOWE OD JUTRA

cieszę się jak dziecko:):):):):):):):):):):):)

3zł drożej niz mieliśmy mieć gipsowe....ale cementowe i od jutra a nie za 5-6tyg...szkoda tylko że tych metrów będzie full...

daliśmy klucze-zaufanie wymuszone bo na jutro nikt z nas nie może wziąść urlopu....ekipe poznaliśmy w piątek wieczorem,a dzisiaj się dogadaliśmy i mają jutro działać

szybkie zakupy w Castoramie i chłopaki mają nam jeszcze pare drobiazgów zrobic w cenie:)super...oby było wszystko dobrze:)

bardzo dziękuję dorben za kontakt:)

no cieszę się bardzo...bardziej niż czymkolwiek:)realne staje się pomieszkiwanie tam latem i mieszkanie od listopada jak będziemy mieli gaz:)

znalazłam prace, ale we Wrocławiu a chciałabym w Oleśnicy (czyli na miejscu) więc szukam dalej...ale ważne że jakaś bierząca gotówka jest:)

a u was jak tam?

Cześć Aniu!

Same dobre wiadomości. Super, że udało wam się załatwić szybciej tynki. Wiem jak denerwują przestoje na budowie, na które nie mamy wpływu. No i gratulacje, że znalazłaś pracę, może uda się potem gdzieś bliżej załatwić. :)

Trzymam kciuki za szybkie i równe tynki. U nas właśnie się skończyły.

Pozdrawiam

mam nadzieję, że będą proste:):):)

a to początki:

http://images40.fotosik.pl/744/5f4afa21088e7c82gen.jpg

http://images46.fotosik.pl/724/16647db18f6b4e1a.jpg

zagruntowane, narożniki osadzone, okna zabezpieczone....poza jednym-balkonowym...zapomniałam pokazać....podobno raz na 5000okien się zdarza....powinnam puścić lotka....

http://images43.fotosik.pl/762/c4929e0f83352671gen.jpg

Ania, czyli zdecydowałaś się na 'naszych' chłopaków? Fajnie, podwójnie i potrojnie trzymam kciuki, zeby było sprawnie i równiutko!! Pilnuj ich dobrze!! Gratuluję znalezienia pracy!! Faktycznie dojazd trudny, a poza ty jesteś zadowolona?

pozdr i cieszę się z Tobą, bo u nas też wreszcie ruszyło - elektrycznie:)

AA i jeszcze podpytam: jak macie rozwiązany ten fragment przy murłacie, który na zdjęciu jest juz zarzucony? murowaliście tam taką wąską ściankę? I czy dajecie przy oknach taką specjalną taśmę zamiast akrylu?

pozdr

Edytowane przez dorben

Ania, czyli zdecydowałaś się na 'naszych' chłopaków? Fajnie, podwójnie i potrojnie trzymam kciuki, zeby było sprawnie i równiutko!! Pilnuj ich dobrze!! Gratuluję znalezienia pracy!! Faktycznie dojazd trudny, a poza ty jesteś zadowolona?

pozdr i cieszę się z Tobą, bo u nas też wreszcie ruszyło - elektrycznie:)

AA i jeszcze podpytam: jak macie rozwiązany ten fragment przy murłacie, który na zdjęciu jest juz zarzucony? murowaliście tam taką wąską ściankę? I czy dajecie przy oknach taką specjalną taśmę zamiast akrylu?

pozdr

tak tak:)bardzo ci dziękuję...byliśmy ogladać ich tynki za twardogórą, mi się podobały...pokazywali nam jak obrabiają okna bez tych taśm i tak chcemy....bardzo ładnie tam zrobili...

to koło murłaty przykleili 5cm styropianu twardego i zaciagneli siatką i klejem....powinno byc dobrze:)

życzę powodzenia przy elektryce:)mam nadzieję, że bardzo nie bedziemy musieli ich pilnować, bo nie bardzo wiemy na co zwracać uwagę, i nas nie ma....ale wydają się fajni...wczoraj daliśmy im klucze i się nie zawiedliśmy....chociaż michał anioł brzmi podejrzanie:)

Witaj Aniu:bye:

Fajnie że z tynkami wam się udało:) jak ci będą tynkować to zwróć uwagę czy zabezpieczyli ci wszystkie otwory które nie powinny być zatynkowane np; puszki od gniazdek, bo potem będziecie dłubać;)

Aniu mam pytanie co do ścianki kolankowej jaką wysokość będzie miała jak już zrobicie wylewki i czy robiłaś to szafkę w wiatrołapie tak jak jest w planie czy może zrobiłaś prostą ściankę.

Ja mam dylemat bo mój guliwer to taki trochę robiony indywidualnie ( na podstawie rzutów projektant zrobił nam plan)

i tak nam zrobił że płakać tylko nad tym można np; zrobił mi schodki z wiatrołapu do garażu i w tym pokoju nad garażem też mam mieć schodki teraz siedzimy i myślimy jak zlikwidować chociaż te schodki w pokoju:jawdrop: