ann i pawel 30.05.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ah...te fotki dachu obiecuję zamieścić jutro....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.05.2011 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Bu to współczuje z tymi tynkami ,ale jak panowie chcą poprawiać bez ale to już plus poprawią i będzie ok .A my płytowaliśmmy poddasze 3 pokoje prawie gotowe ,zostały jakieś docinki trójkontów no i pogipsowałam śróbki .Mąż założył stelaż na kibelek w łazience ,więc siku można robić na budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.05.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ania! A taki termin z gazem to w sumie dlaczego taki odległy?!My tez będziemy ogrzewać się gazem i tylko do nas specjalnie będzię gazownia robić przyłącze. U nas mają termin do końca czerwca, ale umowę pisaliśmy już jakiś rok temu, jak tylko rozpoczeliśmy budowę. Oczywiście gratuluję wylewek - po tym etapie to faktycznie jak w domu.Szczęście w nieszczęściu z tymi tynkami, mam na myśli firmę która jednak poczuwa się do fuszerki i nie kręci tylko akceptuje reklamację. Jak to mówią zawsze mogło być gorzej. A więc głowa do góry i.....do przodu."Ostatni będą pierwszymi."!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 31.05.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ani współczuję, tyle zmartwień na raz.. Z tynkami faktycznie masakra, miejmy nadzieję, ze juz dobrze poprawią - u nas sa 2 pęknięcia na południowej ścianie i suficie, poza tym spoko - zastanawiam się czy ich wzywać, bo jedno w kotłowni, a drugie za szafkami w kuchni. Napisz jak poszły te poprawki.. Z tymi przyłączami - przychodzi mi do głowy taka rada: zeby dzwonic i prosić i marudzić - wiem, ze to poniżej godnosci i przyzwoitości, ale z relacji mojego męża (pracował kilka lat w gazown) tak to wygląda, ze jeśli ktoś jest 'upierdliwy' to się go daje na górę kupki.. Trzymam kciuki zeby sprawnie poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 31.05.2011 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 to chyba będę upierdliwa:)chociaż jak nie kupimy tych spedzających sen z powiek bram i drzwi to chyba nie ma sensu ogrzewać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 31.05.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Bu to współczuje z tymi tynkami ,ale jak panowie chcą poprawiać bez ale to już plus poprawią i będzie ok .A my płytowaliśmmy poddasze 3 pokoje prawie gotowe ,zostały jakieś docinki trójkontów no i pogipsowałam śróbki .Mąż założył stelaż na kibelek w łazience ,więc siku można robić na budowie . jak kibelek juz w środku to nie budowa tylko dom:) gratuluję postępów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 31.05.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 No tak wode do kanalizacji można spuszczać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 31.05.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dach:)http://images38.fotosik.pl/877/e9bb474218e0075dgen.jpghttp://images45.fotosik.pl/900/b8c81fcf7d541653gen.jpghttp://images37.fotosik.pl/851/1606cadb09c77972gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BozenaEwa 31.05.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Ale tu sie pozmienialo, ale kawal chaty jest, wow:) Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 31.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 a tu tynki które zaczęli poprawiać...to co wręcz odpadało to zbili i kładą jeszcze raz...http://images40.fotosik.pl/880/df463379afdc5523gen.jpghttp://images45.fotosik.pl/900/796caa585e6d5947gen.jpga reszta domu jest w rysach...miliony rys....tylko zacierają...mam nadzieję, że zatrą wszystkie i nie będą musieli przyjeżdzać znowu...może te rysy to praca budynku, ale wiedzieli ile budynek stoi i nic takiego nawet nie zarysowali...a skoro w niektorych miejscach wręcz odpada...to chyba jednak dali d...http://images43.fotosik.pl/899/686c6c202c8c4346gen.jpg chyba będziemy mieszkali w deweloperskim przez rok...odczekamy jak siadzie budynek i zaczniemy dalej bo boje sie co bedzie z kaflami... mam wyceny wodno-kanalizacyjno-gazową zewnątrz budyku (już wynegocjowalam o 2300 taniej niż wycena...ale ciągle za drogo)...jak narazie miałam wszystko dosyc dobrze skalkulowane (jak kupiliśmy coś droższego to przez to, że lepszy standart niz zakladałam)..a teraz kicha...tego niedoszacowałam... i jeszcze jakiś drenaż czy inne odwodnienie musimy zrobic od rynien (nie mamy deszczówki)...zna ktoś tani skuteczny sosób?jak narazie dowiedziałam się, że to jakieś dodatkowe 4 tys za drenaż i tyle samo kosztuje odwodnienie do studni spustowej...co jest lepsze...nie mam pojęcia...no i czemu takie to wszystko drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 01.06.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Cześć .Aniu my sami robiliśmy drenaż na etapie jak były wykopy jeszcze pod fundament .Prosta sprawa rury drenarskie takie żółte obkładasz białą włókniną i kamień drenarski nam wystraczyło jedno auto jeszcze troszkę kamienia zostało i zasypujesz ziemią koszt kamienia 800 zł a rury nie pamiętam no ale nie 4 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 08.06.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Cześć Aniu, przyszłam zobaczyć co u Ciebie się dzieje, dawno mnie tu nie było, nie martw się, większość ludzi mieszka w stanie deweloperskim:), i przed nami taka perspektywa, a nasz budynek osiądzie i to na pewno więcej niż u Was:), zamieszkamy więc na poddaszu:) bez kuchni, ale na swoim, w końcu. Gratuluję noclegu w domu! Na pewno taki cieszy i to bardzo!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruth_Ann 08.06.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witamteż budujemy Gulwera. Zastanawiam się ile założyć w budżecie na tynki i wylewki. Możesz podać jakiś przybliżony koszt. Na razie mam oferty 22-25 zł/m2 za tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 08.06.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 tynki my daliśmy 25zł za metr z materiałem(ok 500m) suma 12500... ale nie polecam swoich niestety... wylewki za samo wylanie 10zł (200m), styropian i folie kładliśmy sami... calość wylewek ok 7000... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 19.06.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 dzisiaj było szalenstwo zakupowe...10h jeżdzenia z przyczepką i chodzenia po sklepach, o 19.55 załadowanie 15 paczek paneli do koszyka, o 19.57 wyładowanie-pani w lm je odradziła więc...kierunek castorama...w planie kupno farb,paneli, podkladow, kafli, gruntu, grzejnika do łazienki...i co się okazalo...że przeciez dzisiaj niedziele...a niedziela to jedyny dzień w tygodniu kiedy castorama nie jest czynna do 21... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msdracula 28.06.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 no takie szlaeństwa, wykończeniówka a zdjęć nie ma daj oko nacieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 04.07.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Cześć Aniu, też lubie takie wyjazdy:). Już się nie mogę doczekać. Napisz jakie panele wybraliście i w jakiej klasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 06.07.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) dzisiaj ruszyliśmy z wełną no jakoś zaczyna to wyglądać:)dużo się pozmieniało dlatego dzisiaj fotki:) przeprowasdzka 12.08...jesteśmy w lesie ale chociaż na kartony to się tam wprowadzimy:) WEŁNA http://images49.fotosik.pl/952/2e6147254d2bd088gen.jpg http://images35.fotosik.pl/775/fe830e7f4d287d4agen.jpg Edytowane 6 Lipca 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Aniu mam nadzieję że wełne upychacie za murłate . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 06.07.2011 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 takie mamy kafle, będą w wiatrołapie, holu, kuchni... ceramika paradyż http://images40.fotosik.pl/954/420173b9f6e62c9agen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts