Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 517
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

już wiem jaki będzie ten mój (nasz:).)dom

http://images41.fotosik.pl/349/a2aceff6a1610941med.jpg

oczywiście to nie mój projekt...tylko zmodyfikowałam elewację z innego guliwera, ale już jestem w niej zakochana i mam nadzieję, że taką właśnie zrobie:) (lepiej wygląda z czarnym dachem...ale z miedziano-brązowym też nie jest źle:).)

Witam,

mi również podoba się ta elewacja - widziałam ja na innym forum i chyba też skopiujemy :-D.

Mam pytanie: Czy jeszcze przed zimą zamierzacie wstawić okna i położyć dach?

Nasz Guliwer powinien stanąć w stanie otwartym na przełomie listopada i grudnia i ... nie wiem co dalej.

Czy czekać do wiosny, czy jeszcze w tym roku wstawiać okna, czy układać dachówkę?

pozdrawiam

Blanka

dachówkę zamierzamy polożyć...już jest kupiona i czeka na placu...a nad oknami również sie zastanawiamy...tylko nie wiem czy przy mrozie dobrze jest je wstawiać...pozatym jeszcze nie wybraliśmy jakie mają być ani nie jesteśmy pewni czy nas jeszcze na nie stać... czas już się udać do banku bo niestety gotóka się kończy. a jeśli można wiedzieć to ile kosztowalo was wybudowanie sso, bo mnie troszke przerażaja te koszty:)

pozdrawiam i zyczę powodzenia

oczom nie wierze i zazrdoszczę takiej oszczędności, jak ty to zrobiłaś?

to jest kwota z formalnościami? budujecie sami czy w te 37 tys wliczona jest też firma... troszkę się podłamałam jak my przepusciliśmy tyle pieniędzy... i podziwiam i gratuluje wam...oby tak dalej...czekam na wskazówki jak wam się to udało. pozdrawiam

Edytowane przez ann i pawel

mamy już zalany wieniec i schody,

teraz czekamy tylko na cieślę:)ma byc do końca przyszłego tygodnia

schody, był z nimi bardzo duży problem...również ze względu na błędy popełnione przez panią architekt podczas projektowania stropu teriva... pani dołożyła teoretycznie dołożyła schodek i zmniejszyła ich wysokość, w praktyce zmniejszyła otwór z 340 na 250, szkoda opowiadać...

dzięki dużo bardziej kompetentnemu budowlańcowi niż pani architekt i tak wyszły super (można było zauważyć jej błąd i poprawić strop, ale zorientowaliśmy się jak był już zalany...)

http://images39.fotosik.pl/351/e512f4eae3cf0ddamed.jpg

oczom nie wierze i zazrdoszczę takiej oszczędności, jak ty to zrobiłaś?

to jest kwota z formalnościami? budujecie sami czy w te 37 tys wliczona jest też firma... troszkę się podłamałam jak my przepusciliśmy tyle pieniędzy... i podziwiam i gratuluje wam...oby tak dalej...czekam na wskazówki jak wam się to udało. pozdrawiam

Cena jaką Ci podałam dotyczy wyłącznie materiałów.

Nie wliczałam do niej żadnych opłat za formalności, ani za robociznę firmy budującej, bo ta opłata będzie uiszczana na końcu.

Wliczone są materiały, kominy (ale tylko te na parterze) praca koparki i hydraulika.

No...teraz już nie wygląda to tak szokująco :-D

Pozdrawiam

Blanka

dzisiaj cały dzien w pracy minął mi na oglądaniu wnętrz w internecie...nie wiedziałam, że szary i biały, czyli kolory, które mi się bardzo podobają są aż takie modne:)

a...i lekko się załamałam...bo myślałam, że my budujemy tanio...a wychodzi, że niestety nie...ale się nie martwie...giełda i arka odbiła to i tak nam starczy na sso, może ssz:)

na budowę przyjechała we wtorek więźba...a w środę obsunęła mi się na nogę :p - trochę jej pomogłam niechcący (jakieś 3kubiki drewna na mojej stopie..ból straszny...dobrze, że nie byłam sama na budowie-uratował mnie mój niedawno poślubiony mąż:)na szczęście dzisiaj okazało się, że nie jest złamana, chociaż było takie przypuszczenie)mam nadzieję, że opuchlizna do poniedziałku zejdzie, żeby na grobach nie kuśtykać...

cieśla ma być we wtorek...mam nadzieję, że przyjedzie:)

a...i miałam strasznie dziwny telefon..jakiś człowiek zadzwonił, że był na budowie (a działka nie jest przy głównej ulic tylko w ślepej), że może chcemy alarm założyć i jak zobaczy, że mamy okna to znowu zadzwoni... czego tam szukał...nie wiadomo... jak tylko zrobią dach to chyba będziemy chcieli się ogrodzić... oby do wtorku drzewo ani nic innego nie zginęło...

Edytowane przez ann i pawel

efekty 1 dnia pracy cieśli...zdjęcia bardzo słabej jakości, ale tak się ucieszyłam na ten widok, że i tak się nim podzielę:):)

http://images46.fotosik.pl/342/3c8fae31b4b7f439med.jpg

http://images37.fotosik.pl/337/257e755c6bbc6c12med.jpg

http://images40.fotosik.pl/344/3a53d3c9ebfcafddmed.jpg

ślicznie:)