Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 517
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kafle są w Castoramie (ja jestem bywalcem tej przy Koronie:)), cena jest rewelacyjna.. i można nie dawać lub ograniczyć droższe dekory bo kafle są w 3 wersjach więc można się pobawić...

szkoda, że na budowie trzeba zachować kolejność prac bo już szukałabym kogoś kto mi je położy...chociaż sztuka nie wydaje mi się trudna...a ponieważ jestem zosia-samosia to może spróbuje sama:P-jak się mąż dowie o moich planach to mimo młodego wieku pewnie osiwieje...tylko te mrozy stoją mi na drodze:)....

ann, piękna łazienka - rzeczywiście świetna oferta na te kafle - gdzie to? A z domkiem idziemy łeb w łeb! u nas stan bardzo podobny!!

Co to za program, w którym robisz wizualki łazienki? pozdr

ten programik to jakiś z IKEA...do łazienek...tam też bawiłam się kuchnią...tylko nie potrafię tam wstawiać kafli w wzory...dlatego są przerzucone do niezawodnego painta i dodane tak poglądowo kolory....jak ktoś zna programik -jakiś łatwy w obsłudze- gdzie można wstawiać kafle i oświetlenie, to poproszę:)

Witaj Aniu, trochę mnie nie bylo, a dziś wyleguje sie w mieszkaniu, choć nie do końca - bo muszę się zabrać za porządki, kafle cudne, choć czy na pewno ciemne do małej łazienki? Troszeczkę ją optycznie zmniejszą, choc musze przyznac że mi się podobają:) muszę w końcu nauczyć sie robić jakieś wizualki, na grupie letniej wkleiłam przed chwilą nowy pomysł na kuchnię znów niekniecznie moją, ale może komuś się przyda. Pozdrawiam Cię, życząc postępów w pracach i cierpliwości!papa

o dziękuje za odwiedziny:)to dopiero pierwsza wizja...pewnie się zmieni, bo może troszkę przedobrzyłam i z tym czarnym i z ilością różnych połączeń...jeszcze nad nią myślę:) siostra mi podpowiada, żeby większość ścian zrobić z tych jasnoszarych w kwiaty...i może ma rację:)chciałabym tam jeszcze jakieś duże lustro....żeby optycznie ją powiększyć...o..pomysłów mam trochę...szkoda że nie można popróbować w realu...:)

no szkoda, też mam tysiąc pomysłów, a trzeba będzie wybrać jedną wersję;(, już nie mówiąc o kuchni, bo co znajdę jakąś fajną, to za chwilę już mi w niej coś podpada:), a na dodatek - mamy w kuchni (małej) dwa okna, więc trzeba będzie sie solidnie zająć jej projektem! Co do szarego w łazience - to jest to fajne rozwiązanie!Nie znudzi się i na dodatek jest neutralny i nie brudzi się jak czarny - na czarnym bardzo kamień widać - kiedyś wynajmowałam mieszkanie z łazienką w czarnym kolorze-co najgorzej przy prysznicu - i pomimo jak się wyczyściło- wyglądała szlachetnie,itp, to nie na dłuższą metę niestety!

no właśnie najgorsze jest to, że nie wiadomo ile jeszcze potrzeba...u nas zwrot vatu chyba nie starczy na zbyt wiele...a potrzeba wiele...ale na razie kredyt też chyba odłożymy w czasie, bo...tracę prace:(:( mamy jeszcze troszkę oszczędności i możemy wziąć pożyczkę w rodzinie więc nie załamuję się...muszę coś znaleźć to znajdę...poza tym w zimie i tak ciężko na budowie coś robić więc jak nie starczy to wiosną weźmiemy...

z budową jest podobno tak, że pochłonie tyle forsy ile człowiek ma...a jak mamy już niewiele to może to niewiele też starczy:)a poważnie...macie jakieś przypuszczenia ile pieniążków trzeba od ssz do zamieszkania ale tylko na parterze...u mnie niecałe 70m??wszędzie pytam, a odpowiedzi w sumie nadal nie znam...w takim raczej średnim standardzie bym chciała..100, 150 czy aż 200 (więcej to nie chcę słyszeć:))

Edytowane przez ann i pawel

DOBRE wiadomości

dekarze na dachu....:)

przyjechały też nowe kołnierze...ale chociaż umawiałam się z Panem z allegro, że ten sam kurier odbierze od nas te niewłaściwe to kurier mówi że nie ma takiego zlecenia i nie odbierze:)to mamy 10 kołnierzy do 5 okien:)a Pan z allegro nie odbiera ode mnie telefonu...trudno...najważniejsze że ja mam już te właściwe:)

dzisiaj przeglądam wnętrza....

zakochałam się w ...

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165555-Domek-Rokoko/page23

a ten już kiedyś widziałam, ale nadal jestem zachwycona

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168786-NASZE-WN%C4%98TRZA-W-SZARO%C5%9ACIACH-zdj%C4%99cia-realizacji-naszych-forumowicz%C3%B3w-D/page26

wklejam, żeby nie zapomnieć podczas urządzania przypomnieć sobie co mi się naprawdę podoba...nie wiem jak połączę te biele i szarości z moimi ciemno orzechowymi oknami, które już za tydzień będą montowane...ale może dam rade:) nie chciałam białych okien...bo mogą żółknąc i trzeba się bardziej przykładać do mycia...a ja wole przykładać się mniej i mieć czyste okna:)

może dzisiaj, może jutro powalczę z obecnymi białymi i przed świętami doprowadzę je do porządku...i jeszcze kupno prezentów mnie czeka...dobrze, że nie mam jeszcze tego domu bo doszłoby gotowanie...a tak zaprosili nas i jedni i drudzy rodzice i się nie przemęczę... kupie owoce, słodycze i wino i będę świętować:)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:1NzfkleuCKBVQM:http://img299.imageshack.us/img299/6867/santafi9.jpg&t=1

chociaż czuję się troszkę tak to wszystkim czytającym (a jest was troszkę:)co mnie cieszy) życzę WESOŁYCH ŚWIĄTo takich:)

http://www.atochuj.pl/wp-content/uploads/2009/12/kartka_39.gif

BozenaEwa bardzo dziękuję za odwiedziny i życzenia, będę do ciebie wpadać częściej, do siebie też zapraszam:):):)

jeszcze zapomniałam o świątecznej choince... prosto z ogrodu

http://images35.fotosik.pl/314/6cd302cbd59a8a73gen.jpg

muszę ja tylko przyozdobić i odśnieżyć troszkę...jak się uda to pokaże efekt...ale taka też mnie zachwyca...to jedyna która się przyjęła:)...pewnie dlatego zachwyca:)