ann i pawel 24.01.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 no do świąt tak tylko nie wiadomo których:)lato na pewno na ogródku w basenie...może z naszą wodą...a jak nie to mam dobrych sąsiadów...może któryś mnie poratuje:)byle do lata:)a...i mamy już skończony na gotowo dach...wcześniej zabrakło nam kilku dachówek, ale już są...tak to się prezentuje:)chyba całkiem fajnie:)http://images46.fotosik.pl/538/1a4755547ab20f08gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 24.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Aniu Aniu:)gratulacje, otworki sama wierciłaś - to się wzięłaś do roboty dopiero!!!!:)Ja bym się chyba nie odważyła. Dzięki, my ocieplamy podobnie, wełnę udało nam się kupić w promocji niestety nie w tym rejonie Polski co Wy. Tak trzymaj z robotą powodzenia, też mam podobne dylematy z tym prądem - co gdzie kiedy ma stać, a już decydować trzeba,a wiosną przecież może się wszystko odmienić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 24.01.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Ps. Dach prezentuje się cudnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.01.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Hejka Jak tam dziurki ? co tam dziurki pewnie ruszyliście z kabelkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 25.01.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Ania - śliczny zgrabny daszek! A pochwalisz się jaki masz kolor okien? I czy Wasz pan tynkarz zainteresowany ewentualną robotą pod Wrockiem kierunek Oława? POzdr D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.01.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 okienka to orzech dwustronny kolor barwiony w masie...a tynkarz był chory,chyba jak większość teraz i jak nic się więcej nie wydarzy to spotykam się z nim jutro rano...pamiętam żeby spytać...a jakie byście chcieli tynki-gipsowe czy cementowo-wapienne?i ile macie metrów tych tynków. Możesz mi też przesłać dokładną nazwę miejscowości na prywatną wiadomość to jutro o wszystko się wypytam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 25.01.2011 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 oj Renatko niestety nie ruszyliśmy...mąż od piątku ma 39-40 stopni gorączki i ciągle śpi...a ja szukam w między czasie hydraulika...bo sama tej instalacji trochę boję się ruszać...zbytnio się na tym nie znam...więc chociaż mąż musi zacząć...a dalej to pewnie jak zobaczę o co chodzi z tymi kostkami itd to resztę skończę:)rodzice ciągle mi powtarzają,że miałam być chłopcem to dam rade...ale to on chodził na kurs Sepa to niech mnie teraz nauczy:)gdybym wiedziała,że będę bezrobotna a on chory jak przyjdzie czas na elektrykę to sama chodziłabym na ten kurs:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 dzisiaj spotkałam się z Krzysiem tynkarzem- tynki wstępnie umówione z nadejściem wiosny-czyli liczę że koniec marca-kwiecień..póki co ustalone, że gipsowe...no chyba,że wygram w totka, albo dostanę pracę za 10tyś netto miesięcznie:)-wtedy wezmę cementowo-wapienne...ale wracając na ziemię...gipsowe też mają swoje zalety więc nie będzie źle...fachowcy to fachowcy...od razu zauważyli kilka nieprawidłowości... np...tyle ludzi przewinęło się przez tą budowę a nikt nie powiedział,że otwory na drzwi są chyba za wysokie...dzisiaj zmierzyliśmy i są...muszę nadłożyć styropianem jeszcze przed tynkami...-to zaoszczędzi nam kilka złoty bo drzwi na zamówienie pewnie ze dwa razy droższe niż zwykłe:)a powiedzcie, czy tynkowaliście też tam gdzie maja być kafle?oni tak radzą...bo mówią,że mniej kleju, który jest droższy niż tynk pójdzie...a jeszcze jakby trzeba było łapać kąty to już na pewno... w ogóle widać było, że się znają na robocie...jestem zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 HYDRAULIKA-wycena nr 1PARTERINSTALACJA WODNO-KANALIZACYJNA: 1700zł INSTALACJA GRZEWCZA: 3940zł PODDASZEINSTALACJA WODNO-KANALIZACYJNA: 1100zł INSTALACJA GRZEWCZA: 1590zł W przypadku montażu instalacji wodno – kanalizacyjnej oraz grzewczej na samym parterze to koszt 6100zł. Cena ta zawiera wszystkie elementy obu instalacji wraz z pionem kanalizacyjnym zakończonym odpowietrzeniem kanalizacji, pionami wodnymi i pionami C.O. (wszystko co potrzebne, aby możliwy był montaż instalacji w późniejszym etapie na poddaszu). Instalacja wodna jest liczona z cyrkulacją ciepłej wody użytkowej (tzn. po odkręceniu kranu nie czeka Pani, aż zleci zimna woda – tylko od razu leci ciepła woda). Na wykonaną instalację wodną i grzewczą w systemie RIFING, mogę Pani zaproponować ubezpieczenie na okres 10 lat na wypadek rozszczelnienia. Pani nie ponosi żadnych kosztów ubezpieczenia. Po wykonaniu instalacji zostaje wykonana próba szczelności, a inwestorowi przekazany protokół z tego badania. Zapewniam osobiste dostarczenie materiałów na teren budowy, a po montażu ewentualny zwrot materiałów do sklepu. Pani dostaje fakturę za wykorzystany towar. Posiadam uprawnienia i certyfikaty na systemy zastosowane podczas montażu. Koszt materiałów na taki domek to ok.30 tys zł (materiały dobrych firm).Dodatkowym kosztem będzie wykonanie instalacji gazowej. Co o tym sądzicie...mnie chyba przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Hydraulika-wycena 2Pan rzucił okiem i powiedział tak 30-35tys robocizna z materiałem za całość.(z grzejnikami, z piecem, z odpaleniem kotłowni:)..w tym 5-6tys robocizna... dokładniej ma przesłać niedługo:)Daleko do wyceny Renaty bo odliczając grzejniki i piec to jakieś 20tyś a nie 8... muszę szukać dalej....chyba,że coś źle liczę... Edytowane 26 Stycznia 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekewa 26.01.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam. My na materiały na hydraulikę wydaliśmy:-piec 6200-pozostałe materiały ok.11000-robota nie wiem, bo to mój brat robi, jak zresztą cały dom zbudował od zera, także ja mam jedną ekipę do wszystkiego.Piec mamy z Pleszewa 25KW a grzejniki jakiejś mało znanej firmy. Mamy w gabinecie, w dwóch pokojach u góry i w garderobie po 10 żeberek a w salonie 20 żeberek. W kuchni tylko 5 bo mamy podłogówkę.W tych materiałach jest też kanaliza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 to chyba na jakiś drogich tych fachowców trafiłam...dziękuję...muszę szukać dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) a tak wygląda nasz guliwer po zmianachparterhttp://images35.fotosik.pl/399/abae19bff48348e5.jpgpoddaszehttp://images39.fotosik.pl/559/64263576eea3398egen.jpg Edytowane 26 Stycznia 2011 przez ann i pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Hydraulika-wycena 3 Na wykonanie wewnętrznych instalacji wody zimnej,ciepłej,cyrkulacji,instalacji Gazowej,kanalizacji,CO i ogrzewania podłogowego w budynku jednorodzinnym Wykonanie powyższej instalacji wynosi 19700zł brutto z 8%vat.Słownie:( Dziewiętnaście tysięcy siedemset złotych brutto z 8%Vat). Powyższa oferta nie obejmuje : 1.Rozłożenia instalacji pod posadzkowej na górze za którą trzeba doliczyć 4100zł brutto.2.Zakupu grzejników łazienkowych ( drabinek ) Powyższa oferta obejmuje następujące materiały: 3.Kocioł gazowy +zasobnik 120ltr firmy „Viessmann”2. Rury i kształtki firmy „Viega” lub „Multirama”1.Grzejniki płytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Łał drogo ja a raczej mąż panu wczoraj zapłacił wyszło nas 8100 kanalizacje robił mąż .Grzejniki ma przyjść założyć w cenie jak zrobimy wylewki i je kupimy ale już wyceniliśmy ok 3.200-3.500 + piec albo z podajnikiem albo bez 4.200-8.500 no i podłogówka mąż mówi ,że zrobi sam bo ocieplać poddasze, skończymy na pewno do połowy lutego i zaczniemy układać styro na wylewki i podłogówkę pan nam zrobić próbę ciśnieniową zobaczy się jeszce i kotłownia została do zrobienia my liczymy ,że za wszystko z zasobnikiem i podłogówką zmieścimy się w 22-23 tys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A tynki cementowo -wapienne są tak drogie nas wyszły ok 13 tys za 611 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 no ta ostatnia wycena to z podłogówkami wszędzie gdzie mają być a grzejnikami na dole...też mi się dużo wydaje ale 1oferta i to po znajomości załatwiona przez szwagra była 39tys (w głowie się przewraca), ostatnia na razie 24..(+może 2tys górne grzejniki) czyli chociaż w dobrym kierunku idzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 u wszystkich tynkarzy do których dzwoniłam różnica była duża... z materiałem gipsowe 22-24 zl za metr, cementowo-wapienne zacierane na gładko 30-33złza metr (sama robocizna w granicach 13zł gips, 20zł robocizna) na dolnym śląsku chyba tak to wygląda... to na moim domku jakieś 5000zł różnicy...czyli już wylewki na dole:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 26.01.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a skąd jesteś Renatko... może dasz mi kontakt do tych tynkarzy?ja na cementowe nie znalazłam nikogo poniżej 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 26.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Ja z Kraka a chłopaki z pod Limanowej więc raczej im się nie opłaca u nas robocizna 13 zł metr na górze a 16 na dole bo trochę krzywe ściany a materiał to piach cement i wapno chłopaki sami gasili i robili mieszankę ,folia i takie duperele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts